Létrehozva: 2023.07.13.
Módosítva: 2023.07.13.

Életbe lépett a legmagasabb fokozatú riasztás - Videó

Jobb, ha nem tervezünk mára szabadtéri programokat!

Csütörtökön egy érkező hidegfront mentén nagy területen, kiterjedten, több hullámban várható heves zivatarok kialakulása. Az Országos Meteorológiai Szolgálat reggeli veszélyjelzése szerint emiatt piros riasztást léptettek életbe Somogy, Tolna és Baranya vármegyék egyes járásaiban, ahol kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél és jégeső is. 

Fotó: Turbéky Eszter

Másodfokú riasztás van érvényben ugyancsak a heves zivatarok miatt Vas, Zala, Veszprém, Fejér és Bács-Kiskun vármegyék egyes járásaiban. A legvalószínűbb forgatókönyvek szerint a nap második felére egyre inkább a déli, délkeleti, illetve keleti tájakra korlátozódhatnak a leghevesebb zivatarok. Késő estére északnyugaton már nagyobb területen stabilizálódhat a légkör. A legintenzívebb cellák környezetében nagy méretű, néhol 5 centiméteresnél is nagyobb jég, 80-100 kilométer/órás vagy ennél erősebb szélvihar, valamint felhőszakadás lehetséges.

Fejér vármegyében, a Székesfehérvár közelében található Csór községben már a hét elején is volt példa ilyen elképesztő viharra, amit videóra is vettek.

Utoljára két éve fordultak elő idehaza ilyen szupercellák, és az előrejelzések szerint a csütörtökre virradóra megérkezett hidegfront következtében hasonló jelenségekre lehet számítani.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek