Létrehozva: 2023.07.06.

„Ő volt az őrangyalom!" – Két órán át vigyázott egy idegen fiú a pánikrohamos Bettinára a Balaton Soundon

Bettina a Balaton Soundon dolgozott vendéglátósként, amikor vasárnap hajnalban rosszul lett bulizás közben. A lányon egy idegen fiú segített, aki azonnal tudta, hogy Bettinának pánikrohama van, így két órán át el sem mozdult mellőle. A fiatal lány a Facebookon kereste megmentőjét, hogy köszönetet mondjon.

Bettina egy népszerű, budapesti Facebook-csoportba posztolta ki, hogy keresi azt a fiút, aki akkor segített neki a Balaton Soundon, amikor rátört a pánikroham. Az eset vasárnap hajnalban történt vele, amikor egy ismeretlen fiú segített rajta a VIP részleg mögött. A fiú két órán át a lány mellett maradt, vizet vitt neki és vigyázott rá. Bettina most neki szeretne köszönetet mondani és a fesztiválozók figyelmét szeretné felhívni: ügyeljenek magukra és egymásra!

A fiatal lány a népszerű zenei fesztiválon lett rosszul (a képen nem szerepel)  Fotó: Bodnár Boglárka

„Ha ő nincs mellettem akkor, nagyobb baj is lehetett volna"

Kovács Bettina a Balaton Soundon dolgozott vendéglátósként, amikor vasárnap hajnalban váratlanul rosszul lett táncolás közben. A lánynak már korábban is volt pánikrohama, így tudta, mit jelent a nehézlégzés, a szapora szívverés és a halálfélelem, ami kezdett eluralkodni rajta. Bevonult a VIP mögé. Itt talált rá idegen "megmentője".

Hátramentem a VIP mögé és leültem a fűbe. Ekkor jött az én megmentőm, akit leszólítottam és mondtam neki, hogy ha tud, akkor segítsen. Egyből látta, hogy pánikrohamom van, mert ő is élt már át hasonlót. Körülbelül két órán keresztül ott ült velem a fűben, kétszer is hozott nekem vizet, tartotta bennem a lelket és nyugtatgatott végig. Ha ő nincs mellettem akkor, lehet hogy nagyobb baj is lett volna

– mesélte a lány a Ripostnak. Amikor jobban érezte magát, visszaindult a szállásra, ahol munkatársaival együtt lakott a fesztivál ideje alatt. 

Elindultam haza, de közben újra rosszul lettem a sok ember láttán, így leültem a fűbe az út szélén. Nem nagyon akartak megállni, hogy segítsenek, inkább azt láttam az embereken, hogy megijedtek...ekkor jött egy másik srác és megkérdezte, jól vagyok-e, azt válaszoltam, hogy nem... Ő is nagyon segítőkész volt és mellettem volt legalább egy órát, majd utána el is vitt a szállásra" – árulta el az este részleteit Betti, aki ekkor már kezdett megnyugodni, hogy túl van a nehezén, de a neheze csak ezután jött. Ugyanis másnap reggel újabb rosszullét tört rá, amikor reggelizni ment egy munkatársával, itt pedig már nem volt kérdés, hogy mentőt kell hozzá hívni.

Volt már előtte is pánikrohamom, de mindig tudtam kezelni, viszont most úgy eluralkodott rajtam, hogy semmivel nem voltam képes csillapítani. A mentőautóban már eltört a mécses, ott már sírtam nagyon, mert megijedtem, hogy esetleg nagyobb bajom is lehet

– mesélte Betti, aki elárulta, hogy nem ivott elég folyadékot és a normális táplálkozásra sem figyelt oda a Balaton Sound alatt. Miután kapott infúziót, kicsit ugyan jobban lett, de bevitték megfigyelésre Siófokra a kórházba. 

Bettina hálás minden idegennek, aki segített neki rosszulléte idején (a képen ő nem szerepel). Fotó: Vasvári Tamás

„Minden fesztiválozó és ott dolgozó figyeljen az egészségére"

Mint kiderült, Bettina nem figyelt megfelelően a pihenésre a fesztivál alatt, ahogy arra sem, hogy eleget egyen és igyon. Bár az eset nem tántorította el attól, hogy a Sziget Fesztiválra is elmenjen dolgozni, ott már teljesen másképp fog csinálni mindent, hogy ne történhessen meg vele ugyanez. 

Azt javaslom minden fesztiválozónak, hogy figyeljenek oda az egészségére. Ezekben a napokban se hanyagolják el magukat a buli miatt. Igyanak sok folyadékot, lehetőleg vizet, egyenek naponta többször, a vitaminpótlás elengedhetetlen és persze nem árt odafigyelni arra is, hogy az italukat ne tegyék le sehol. Az alvásra is oda kell figyelni, minden nap valamennyit pihenjenek, mert nekem csak pár órát sikerült aludnom és a kimerültség is rátett egy lapáttal a pánikrohamaimra

– zárta gondolatait a fiatal lány. Hazajutva Zamárdiból, megtalálta ismeretlen őrangyalát a Facebook-csoportban és felvette vele a kapcsolatot, hogy elmondhassa, mennyire hálás neki. A fesztiválok alatt nagyon fontos az is, hogy ha valakin látjuk, hogy rosszul van és egyedül van, kérdezzük meg, segíthetünk-e neki valamiben, hiszen lehet, hogy az életét mentjük meg ezzel. A fesztiválokon mindig van egészségügyi személyzet, nekik is lehet szólni, ha valaki rosszul van.

LELKIZŐ

Kamerák előtt kapott súlyos rohamot Gáspár Győző - Videó

Győzike sok éve küzd alattomos betegségével.

LELKIZŐ

Kamerák előtt kapott súlyos rohamot Gáspár Győző - Videó

Győzike sok éve küzd alattomos betegségével.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Saját gyerekét ütötte-verte a csodaedző - óriási a botrány

origo.hu

Itt a NATO-főtitkár drámai fenyegetése: még egy lépéssel közelebb a világháború

mindmegette.hu

Sokkot kaptak a Lidl dolgozói, amikor meglátták, mi van a banánoskartonban

hirtv.hu

Bayer Zsolt: Gazember a családban

mandiner.hu

„Hogy nem sül le a bőr a pofájukról?!” – így fogadták a lengyelek az ukránok legújabb ötletét

origo.hu

Összeverték Németh Kristófot, kihívták a rendőrséget

mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 14 recepttel segítünk, hogy finom étel kerüljön a családi asztalra

ripost.hu

„Fénysugár marad” - Nincs több titok, szakértő elemezte Katalin hercegné viselkedését

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

magyarnemzet.hu

Cseh Katalin budapesti városokról beszél, belezavarodott a mondanivalójába + videó

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Újra akcióban a banki csalók: ezek az ügyfelek érintettek

INSIDER

Megrohamozták az emberek Orbán Viktort: Kaposváron is mindenki vele akart fotózkodni

INSIDER

Dráma Debrecenben: balesetet szenvedett, leállt az erősen vérző férfi szíve

INSIDER

„Hátulról, nagy sebességgel rohant belénk” – apa és kisfia csaknem rémült halálra a részeg autós miatt