Szlovákiában Orbán Viktor szövetségese nyerte a választásokat

POLITIK
3 hónapja

Potápi Árpád János: Trianonból erőt nyerhetünk

Június 4-e sokáig gyásznap volt, 2010 óta kimondjuk azt is, hogy Trianonból erőt nyerhetünk - mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára vasárnap Dombóváron, a nemzeti összetartozás napján tartott emlékezésen.

Potápi Árpád János úgy fogalmazott: a nemzeti összetartozás napja a veszteséget nem akarja elfeledtetni, nem is lehetne. A trianoni békeszerződés óta eltelt száz éven végigtekintve azt látni, hogy a magyarság "minden esélytelenség ellenére él és virul, a Kárpát-medence legnagyobb népe" - tette hozzá az államtitkár a Nemzeti összetartozás terén megjelent mintegy száz emlékező előtt.

POTÁPI Árpád János
Fotó: Varga György

Felszabdalták az országot, szétszakították a családokat, meggyengítettek minket, óriási terheket raktak ránk, és mégis felépültünk, van jövőképünk - mondta. Kifejtette: a magyarság teljesítménye olyan erőt sugároz, amely tekintélyt parancsol. A magyar nemzetpolitikában a rendszerváltás éve 2010 volt, ekkortól számítják az új időszakot, amely a magyarság megmaradására épül. Az azóta eltelt 13 év legfontosabb eredménye a nemzeti összetartozás tudatának, érzésének, élményének megerősödése - jegyezte meg. Azt mondta, örül, hogy ennek Dombóváron is méltó helyet szenteltek a város vezetői a Nemzeti összetartozás terének felavatásával. Hangsúlyozta, fontos, hogy legyenek olyan közösségek, városvezetők, akik gondoskodnak arról, hogy az összetartozás tudatát tartalommal töltsék meg.

"A nemzeti összetartozás fontos alapjára mutatott rá gróf Apponyi Albert, arra, hogy az összetartozásért tenni kell. Rajtunk múlik, hogy az ország sorsa merre halad" - folytatta. Kiemelte: ennek szellemében szervezik a magyarok közösségeik életét, ennek gyümölcse, hogy Trianon árnyékában nem a lassú elmúlás, hanem a fokozatos megerősödés lett az osztályrészük.

"Éppen ezért ezeknek a közösségeknek a támogatása stratégiai jelentőségű, és a háború árnyékában sem soroltuk vissza. Megvédjük a családokat, azokat a közösségeket, amelyek tevékeny részt vállaltak országunk és nemzetünk sorsának jobbításában" - mondta.

Potápi Árpád János közölte: sokszor "a baloldal felelőtlen nyilatkozataival és a haza érdekeivel ellentétes tevékenységével" szemben is védekezni kell.

Beszélt arról, hogy az összetartozás gondoskodást is jelent minden nemzetrészről. A legrosszabb helyzetben ma a kárpátaljai magyarság van, őket a háború életveszélyes helyzetbe hozta.
    Békére van szüksége a magyar nemzetnek, az egész világnak. A magyarság mindig abban a békében volt érdekelt, amely a gyarapodást és a kiteljesedést szolgálja, így van ez ma is - mondta az álamtitkár.
 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Tönkrement Oláh Gergő házassága

origo.hu

Sokkoló dolgot árult el magáról a TV2 sztárja 18+

borsonline.hu

Kitűnően teljesít a bentlakásos iskolában a halva született Dorci

hirtv.hu

Napindító – „1000 év katonái” - honvédelmi témájú középiskolai vetélkedő

ripost.hu

Igazi hősök: három gimis kamasz mentett életet a Nyugati pályaudvaron

vg.hu

Brit katonák ukrán földön? A védelmi miniszter jó ötletnek tartja, Sunak azonnal nemet mondott

origo.hu

Az almamellű vadóc röplabdázónő szexi bikinikben kergeti őrületbe a férfiakat - képek

origo.hu

Családtámogatás az árakon és a munkatársakon keresztül (x)

life.hu

Tisztább, egészségesebb víz minden nap - Így válassz otthonra vízszűrőt (x)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

József nádor ükunokája: "Dolgozunk Mindszenty boldoggá avatásáért"

INSIDER

Ezt ki kell próbálnod! Így spórolhatsz még többet az online árfigyelő segítségével

INSIDER

A baloldal ellenezte a Városliget újjáéledését, ma milliók látogatják és zöldebb, mint valaha - videó

INSIDER

9 dolog, amit tudni lehet az új CSOK Pluszról

INSIDER

A Dunába zuhant egy fiatal nő a Petőfi hídnál

INSIDER

Röhögjünk együtt a legkreténebb baloldali politikusokon - videó!

INSIDER

Kellemes meleggel, napsütéssel folytatódik az október

INSIDER

Interjút adott a százhalombattai rémként elhíresült gyilkos