Szlovákiában Orbán Viktor szövetségese nyerte a választásokat

POLITIK
3 hónapja

Ők akadályozzák Brüsszelben a pedagógusbér-emelést

Három-négy millió forintot keresnek a dollárbaloldal magyar képviselői, ezért a pénzért meg is tesznek mindent, hogy a magyar embereknek jogosan járó pénzeket ne fizesse ki Brüsszel.

A dollárbaloldal magyar EP-képviselői minden erejükkel azon dolgoznak Brüsszelben, hogy Magyarország ne jusson hozzá a jogosan járó uniós pénzekhez. Így azonban a pedagógusok béremelését is veszélyeztetik. A Belügyminisztérium pedagógusnapi köszöntőjében jelentette be, hogy minden idők legnagyobb pedagógusbér-emelését tervezik.

 

 „A kormány a mostani háborús idők ellenére is a rendszerváltás óta legnagyobb mértékű pedagógus béremelést tervezi. A béremelést eddig is csak az késleltette, hogy Brüsszel húzza az időt, és nem fizeti ki a Magyarországnak járó uniós forrásokat” – írták. 

A dollárbaloldal magyar szereplői, akik havi három-négy millió forintot tesznek zsebre, hónapok óta mindent megtesznek azért, hogy a magyaroknak járó EU-s pénzeket ne fizesse ki Brüsszel, és így a pedagógusok bére semmiképpen se érhesse el a nekik járó havi 800 ezer forintot. A DK és Momentum politikusai erőszakos tüntetéseket szerveznek, gyerekeket és fiatalkorúakat használnak fel céljak eléréséhez.

Gyurcsány vezényel a háttérből

Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára az élen jár Magyarország lejáratásában. Ez nem csoda, hiszen férje korábban már elismerte: pártja azon dolgozik Brüsszelben, hogy Magyarország ne juthasson hozzá az uniós pénzekhez. „Valójában az unió azt mondta, hogy akkor kaptok pénzt, ha fölszámoljátok a NER-t. Csak ez bele van öltöztetve egy ilyen jogi köntösbe” - mondta Gyurcsány. Dobrev Klára még azt sem átallotta bevallani, hogy politikai tőkét kovácsolnak Magyarország lejáratásából. 

Dobrev Klára mindent megtesz, hogy ne érkezzenek meg a magyaroknak jogosan járó uniós pénzek Fotó: ATTILA KISBENEDEK

„Ha valamit az Orbán-kormány rosszul csinál, akkor nekünk az a dolgunk, hogy elmondjuk, hogyan csinálnánk mi jól. Ha ez politikai tőke, akkor igen, azt kovácsolunk. Azt mutatjuk meg, hogy van alternatíva” - állította Gyurcsányné, aki már 2021 júliusában színt vallott. „Amíg Orbán Viktor és kormánya ezt a politikát folytatja, azaz,

 amíg Orbán Viktornak hívják Magyarország miniszterelnökét, egy fillér európai uniós támogatás nem fog érkezni az Orbán-kormány által szétosztható keretekből

 – mondta akkor Gyurcsányné. Társai, a DK-s EP-képviselők szintén mindent megtesznek azért, hogy ne érkezhessenek meg az uniós pénzek. Molnár Csaba, a baloldal árnyékkormányának árnyékkancellária minisztere egyértelműen kijelentette, hogy neki hazafias kötelessége, hogy mindent megtegyen azért, hogy Magyarországra ne érkezzenek uniós pénzek. „Azon dolgoznak a DK EP-képviselői, hogy ezek a pénzek ne érkezhessenek meg” – mondta szó szerint Molnár. 

Molnár Csaba egyenesen hazafias kötelességének érzi, hogy megakadályozza a pénzek Magyarországra érkezését Fotó: Facebook

Ara-Kovács Attila, aki szintén Demokratikus Koalíció EP-képviselője, egy év eleji nyilatkozatában arról beszélt: lehetetlen, hogy pártja képviselői megszavazzák az országnak járó uniós támogatások folyósítását. 

Ara-Kovács Attila szerint lehetetlen, hogy pártja képviselői megszavazzák az országnak járó uniós támogatások folyósítását Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A gyurcsányista Rónai Sándor EP-képviselő pedig explicit módon követelte, hogy Magyarország kormánya ne férhessen hozzá uniós forrásokhoz, hanem azokat bizonyos „civil szervezeteknek” folyósítsák.

Rónai Sándor is azt szeretné, ha a magyar kormány nem férne hozzá az uniós pénzekhez Fotó: Origo

Magyarország ellen szavaznak folyamatosan

Cseh Katalin még a 2022-es választások előtt szólta el magát. „Ha Orbán Viktor marad kormányon, akkor a magyar emberek és a magyar gazdaság nem fog tudni hozzájutni az őket megillető forrásokhoz” – mondta a Momentum politikusa. 

Cseh Katalin előre kijelentette, hogy hazánk nem fogja megkapni a neki jogosan járó pénzeket Fotó: Origo

A többmiliárdos csalási ügybe keveredett momentumos politikus szintén aktívan lobbizik azért, hogy az uniós források ne érkezzenek meg hazánkba. „Hát én nagyon bízom benne, hogy az a folyamat, amely során az elmúlt három évben, talán kicsit a mi munkánknak is köszönhetően az Európai Bizottság igenis felvette a kesztyűt az Orbán-kormány ügyeskedéseivel szemben, ez most nem áll meg. (...). Most lenne itt az idő arra, hogy tényleg valódi, érdemi változtatások történjenek Magyarországon, hogy garantáljuk azt, hogy a pénzek jól legyenek elköltve" – mondta Cseh az ATV műsorában. Párttársa, Donáth Anna tavaly Gyurcsánynéval karöltve részt vett a magyar helyreállítási alap pénzeinek felfüggesztését sürgető Delbos-Corfield-jelentés elkészítésében is, amit 2022 szeptemberében meg is szavaztak. 

Donth Anna azt szeretné, ha Brüsszel kézbe venné a magyar gazdasági tervezést Fotó: Csudai Sándor/Origo

Ebben a jelentésben ugyancsak a jogállamiság mondvacsinált ürügyén szorgalmazták Magyarország megbüntetését. Donáth Anna, aki nemrég még azt is felvetette, hogy Brüsszel vegye kézbe a magyar gazdasági tervezést és az uniós pénzek folyósítását.

Gyöngyösi Márton is beállt a sorba

A zsidózásáról elhíresült Gyöngyösi Márton, ki a baloldalivá vált Jobbik pártelnöke, szintén Magyarország ellen dolgozik Brüsszelben. 

Gyöngyösi Márton is hazánk ellen dolgozik BrüsszelbenFotó: Havran Zoltán

„...és minden erőmmel azon leszek, hogy a magyar önkormányzatok és nem kormányzati szervezetek részesülhessenek közvetlen uniós forrásokból!” - írta egy év eleji bejegyzésében. A véleménye teljesen egybecseng a momentumos Donáth Anna véleményével, aki szintén azért harcol, hogy az önkormányzatok és a civil szervezetek közvetlenül is pályázhassanak az EU-s forrásokra.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Tóth Vera elmondta milyen a viszonya most Krausz Gáborral

origo.hu

Vetkőzős tánccal mutatkozott be a TV2 párkeresőjének legújabb szereplője - videó

borsonline.hu

Nagy bajba került az Exatlon sztárja, nem tudja, miből fizeti majd a számlákat

vg.hu

Varga Mihály: januárban 6 százalékos nyugdíjemelés jön

ripost.hu

Válassz egy kutyát, azonnal kiderül, mi lakik a lelkedben

mandiner.hu

A kínosnál is kínosabb: Jávor Benedek kirakta Facebookra a szlovák győzelmi jelentést, aztán levette, amikor Fico nyert

origo.hu

Hatalmas mellekkel és bomba testtel hódít a legújabb golftündér - galéria

mindmegette.hu

Az 5 legfinomabb brokkolikrémleves, ha valami különlegesre vágysz

ripost.hu

"Túléltem a poklot" - Ki akarták végezni a TV2 jóképű sztárját - Videó

ripost.hu

Tiszta vizet öntött a pohárba Tóth Vera és a férje: ezt gondolják valójában Tóth Gabiék válásáról

life.hu

A tested csodákra képes: így veszi fel a harcot a kórokozók, baktériumok ellen(x)

ripost.hu

Pletyka Szoboszlai italozásáról, Liu Shaoang Kínából üzent a magyaroknak

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

A baloldal ellenezte a Városliget újjáéledését, ma milliók látogatják és zöldebb, mint valaha - videó

INSIDER

9 dolog, amit tudni lehet az új CSOK Pluszról

INSIDER

Megtalálta a Ripost: Ezek a népszerű termékek mentek össze az évek során

INSIDER

Orbán Viktor: Magyarország nem lesz migránsgettó!

INSIDER

Tehetségesek, híresek és szemtelenül fiatalok: ők a magyar csodagyerekek

INSIDER

"Kiabáltam a feleségemnek, hogy tűz van" - éppen ebédelt a Fekete család, amikor felcsaptak a lángok

INSIDER

Háború a sportparkokért: összeugrottak az anyukák a sportolókkal

INSIDER

Igazi hősök: három gimis kamasz mentett életet a Nyugati pályaudvaron