Létrehozva: 2023.06.01.
Módosítva: 2023.06.01.

Kiadták a riasztást: ezeket a vármegyéket tarolja le a vihar

Június második napja sem lesz kegyes hozzánk, de ekkortól már javulás várható. Íme a részletek.

Az időjárás már a meteorológiai nyár beköszöntével is a bolondját járatta velünk. Bár a hőmérsékleti értékekre nem volt okunk panaszkodni, de azért néhol a napsütéses idő még elmaradt.

7,January,2016,Istanbul,,Turkey,,Cold,,Windy,Day,In,Istanbul.
Elő az esernyőkkel, itt újra szükségünk lesz rá Fotó: Orlok / Shutterstock

Aki pedig arra számít, hogy legalább pénteken jó idő lesz, annak van egy rossz hírünk. Ugyan június 2-án szikrázó napsütésre lehet készülni, de idővel a fejünk felett gomolyfelhők is gyülekezhetnek, amelyek főleg délen és keleten záport, zivatart hoznak majd magukkal. Emellett egy rövidebb pulóverre is szükség lesz majd, mivel az északnyugati szél a nap folyamán egyre inkább megélénkül majd. A hőmérsékleti értékekre nem lesz panasz, 25-30 fok között alakulnak a csúcsértékek - írja a Köpönyeg.

Visszaesik a hőmérséklet a hétvégén

Szombat

Napos, gomolyfelhős időre számíthatunk. Kicsi az esély záporra. Az ÉK-i szél többfelé lesz élénk, néhol erős, mellyel pár fokkal hűvösebb levegő érkezik hazánk térségébe: délután már csak 20-26 fok lesz.

Vasárnap

Többórás napsütésre van kilátás, gomolyokkal. Esetleg elvétve alakulhat ki zápor. Reggel 10, délután 24 fok körüli értékeket mérhetünk.

Hétfő

Gyakrabban lesz gomolyfelhős az ég, és elszórtan zápor, zivatar is előfordul. 24-25 fok körül alakul a csúcsérték.

Citromsárga riasztás van érvényben

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú riasztást adott ki a várható heves zivatarok miatt 11 vármegyére. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti majd, emellett esetenként szélerősödés és jégeső is előfordulhat!

Időjárás csapadék eső riasztás
8 vármegye ússza meg szárazon a pénteket Fotó: met.hu

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek