Létrehozva: 2023.06.26.

Feljelentették a kamaránál a debreceni ügyvédet, azt állítják, kenőpénzt kért

Azt állítja egy cégvezető, hogy milliókat kért tőle egy debreceni ügyvéd, azt ígérve, hogy lebeszéli ügyfeleit a további pereskedésről és így a cég hozzájuthat ahhoz a pénzhez, ami jár neki. A cégvezető nem fizetett, hanem az ügyvédi kamarához fordult. Az eljárás tényét lapunknak a Debreceni Ügyvédi Kamara is megerősítette.

Több millió forintot kért egy debreceni ügyvéd egy építőipari cégtől azért, hogy megbízóit lebeszélje egy polgári peres eljárás folytatásáról, amely akadálya annak, hogy a kft. egy társasházon elvégzett felújításért járó pénzét megkapja -  állítja a vállalkozás ügyvezetője, aki nyilatkozott a Ripostnak.

Állítólag pénzt követelt az ügyvéd a perbeli ellenfelétől.  Fotó: Pixabay

Az ügy előzménye, hogy a pórul járt építőipari társaság 2022 áprilisában szerződést kötött egy debreceni társasház panelszigetelési munkáinak elvégzésére, aminek a kivitelezését meg is kezdte. Később azonban két lakástulajdonos megtámadta a felújítási munkálatokkal kapcsolatos társasházi közgyűlési határozatot.

"A két idősebb lakó polgári pert indított a közgyűlési határozat ellen, azért, hogy az érvényét veszítse. A határozat viszont alapját képezte a társasházon elvégzett korszerűsítési, hőszigetelési és egyéb munkálatoknak” – mondta el lapunknak Ofra Róbert, cégvezető.

Ekkor a cég leállt a munkálatokkal, és az ügyvezető azt kérte a társasháztól, hogy egy lakógyűlésen írásban erősítsék meg a lakástulajdonosok, hogy szeretnék-e a kivitelezés folytatását vagy nem. A lakók többsége ismételten megszavazta a kivitelezést, ezért a cég folytatta a munkát, amelyet 2023 májusában teljesen be is fejezett és hivatalosan átadta az épületet a társasházi lakóközösségnek.

A két idős lakó a polgári peres eljárással nagy fejfájást okozott a társasháznak, mivel a kivitelezés elkészült, viszont a finanszírozáshoz szükséges banki kölcsönszerződést a mai napig nem tudták megkötni a per miatt

– folytatta Róbert, aki azt is hozzátette, hogy a banki kölcsön kondíciói a közgyűlést követő hetekben jóval kedvezőbbek lettek volna, mint most, így a költség egyre nő.

Időközben megszületett az I. fokú bírósági határozat, amely a társasház javára döntött, de a két nyugdíjas lakó fellebbezett.

Van Debrecenben egy közös képviselő, akivel a cégünk korábban is dolgozott már együtt, ő felajánlotta, hogy segít az ügy megoldásban, mivel jó barátja a felperesek ügyvédje

- számolt be a következő fordulatról a cégvezető.

Different,Hungarian,Banknotes,,20,Thousand,Huf.,Stack,Of,20000,Forints.
Állítólag több millió forintot kért az ügyvéd a cégvezetőtől  Fotó: shutterstock

A segítségét felajánló közös képviselő végül meg is szervezte a találkozót. A megbeszélés során közölték a cég képviselőjével, hogy hajlandók eljárni annak érdekében, hogy a per folytatásától visszalépjen a két idős hölgy, amennyiben a kivitelező cég segít a társasház közös képviselőjének leváltásában és fizet 4 millió forintot az ügyvédnek. 

Kiemelték, hogy erről senki sem tudhat, titoktartási szerződés készül majd, amelyet pontosítunk egy héten belül. Azonnal jeleztük, hogy a közös képviselő leváltásában nem veszünk részt, a kért összeg megfizetésének átgondolására pedig időt kertünk, hogy egyeztethessünk az ügyvédünkkel. Ügyvédünk a megállapodásról azonnal lebeszélt bennünket és felvilágosított, hogy a kért pénz megfizetésével bűncselekményt követnénk el

 - emlékezett vissza a társaság vezetője, aki elmondta azt is, hogy a következő  egyeztetés alkalmával már 8 millió forintra tartott igényt a felperesek ügyvédje.

Annak ellenére, hogy a fizetéstől a cég teljesen elzárkózott, az ügyvéd állítólag újabb ajánlatot tett: már 6 millió forinttal is beérte volna azért, hogy megbízóit lebeszélje a per folytatásától, ami akadálya a felújítást elvégző vállalkozás kifizetésének. A cégvezető szerint több tanú is van arra, hogy az ügyvéd ilyen ajánlatot tett és azt ő visszautasította. 

A cég bejelentést tett a milliókat kérő ügyvéd ellen a Debreceni Ügyvédi Kamara Fegyelmi Bizottságánál és jogi lépéseket tett az ajánlatot közvetítő közös képviselővel szemben is. Lapunkkal a Debreceni Ügyvédi Kamara közölte: megindították a fegyelmi eljárást, annak lezárásáig nem nyilatkoznak. 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Bugyiban is fotózták A sógun gyönyörű színésznőjét - itt vannak a legjobb privát képei

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

mindmegette.hu

6 gyorsan összedobható sütemény, ha nem szeretnél a majálison feleslegesen pénzt költeni

vg.hu

Óriási bejelentés van készülőben: új autógyár épülhet Magyarországon

ripost.hu

Közbelép az univerzum, 3 csillagjegyre rátalál az örökké tartó szerelem!

hirtv.hu

Kósa Lajos Magyar Péterről: a legvadabb összeveszés alatt sem csinál ilyet az ember + videó

origo.hu

Elképesztően szexi pózban mutogatja testét Gelencsér Tímea - kép

mindmegette.hu

Gyalogosként állt be a McDrive-ba egy magyar srác, ő sem hitte el, ami ezután történt

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Hirtelenül elhunyt Pintér Marianna

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Orbán Viktor: A háború és a béke közötti választóvonalon állunk

INSIDER

„Szemét, iszonyú bűz, és patkányok mindenhol” - 10 éve küzd szomszédjával Zelka

INSIDER

Neked menne? Ez a teszt tuti, hogy megizzaszt!

INSIDER

Szentkirályi Alexandra a felújított Városligetben piknikezett a budapesti fiatalokkal