Létrehozva: 2023.06.15.

„Nagyszülőktől tartottunk hazafelé, amikor belénk jöttek szemből” – előzni akart a sofőr, de cserbenhagyásos balesetet okozott végül

Zsejke látta, hogy az ismeretlen autó ki akarja előzni a sort, éppen ezért lassított és próbált félrehúzódni, ám a másik sofőr figyelmen kívül hagyta, hogy átlépte a felezővonalat, így összeütközött a nő autójával, aminek az ablaka be is robbant. A baleset okozóját a rendőrség elfogta.

Komoly lélekjelenlétre volt szüksége annak az édesanyának, akinek az autójába egy ismeretlen beleütközött előzés közben. Jámbor Zsejke éppen két kislányával tartott Pétervásáráról hazafelé, amikor a szemben közlekedők közül az egyik kilépett és előzni kezdte a sort. Átlépte a felezővonalat majd szemből nekiment Zsejke kocsijának. Lapunknak a fiatalasszony mesélte el a baleset részleteit.

Sokkal nagyobb a sérülés, mint ahogy elsőre látszik. Fotó: olvasói

Hazafelé tartottunk a nagyszülőktől 

– kezdte az édesanya. 

"A két picike kislányom hátul a gyerekülésben ült és aludt. Az egyik szakaszon észrevettem, hogy jön mögöttünk egy autó és én úgy döntöttem, hogy inkább a következő egyenes szakaszban elengedem. Mielőtt beértünk az egyenesbe, akkor láttam, hogy szemből is jön körülbelül három autó."

Zsejke ekkor már rosszat sejtett...

"Láttam, hogy mire készül a szembejövő autós, ezért én szépen fokozatosan lassítottam az autómon és húzódtam az út széle felé. Ám ekkor láttam meg, hogy a szembe jövők közül az utolsó autó meg akarja előzni az egész sort. Kilépett az autós, átlépte a záróvonalat és jött egyenesen felém."

A családanya azonnal korrigált, hogy elkerülje a balesetet, de a másik sofőr ezt nem vette figyelembe.

 Lehúzódtam amennyire csak bírtam, de ez kevés volt

 – folytatta. 

"Az autónk orra találkozott, majd végig húzta a vezető oldalon az autómat. Nagyon nagyot szólt a csattanás, felriadtak a gyerekek is. Nekem még percekig csengett utána a fülem. Gyorsan félreálltam és a mögöttem közlekedő is félreállt. Ugyanakkor az, aki okozta a balesetet továbbhajtott, otthagyott minket."

Tele volt üvegszilánkkal az autó, de még a gyerekülések is, de szerencsére komolyabb sérülés nem történt.

Két kislányával utazott az édesanya. Fotó: olvasói

 Az üvegszilánkok csak az én kezemet sértették fel több helyen, de szerencsére semmi komoly 

– mondta. 

"Megdöbbentő, de a sofőrt nem is érdekelte, hogy mi van velünk, hogy megsérültünk-e… Igazából pár centin múlt, hogy a két autó nem ütközött össze frontálisan. A cserbenhagyót a rendőrök két napra rá már el is fogták."

Az édesanya örülne, ha elnézést kérnének a családjától.

Lesz egy békéltető ülés, ahol találkozni fogok a sofőrrel

 – mondta. 

"Én egyességpárti vagyok, örülnék neki, ha elnézést kérne tőlünk, hiszen mégis velem volt a két kislány és nem érzem magam felelősnek! Ha pedig úgy gondolja, hogy ő nem vétett, akkor hajtani fogom az igazamat, ebben az esetben bíróságra megyünk" – zárta.

A baleset okozója végül jelentkezett az édesanyánál, egyezséget szeretne kötni és rendezni a kárt.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek