Szlovákiában Orbán Viktor szövetségese nyerte a választásokat

POLITIK
3 hónapja

Így lett Viktorból Álomszállító: "Trolivezetőként unalmas volt az életem!"

2007 óta váltja valóra a mozgássérültek és fogyatékkal élők álmait Brandt Viktor. Az egyébként BKV-s trolibuszvezetőként ténykedő Viktort ma már mindenki csak úgy ismeri, mint Álomszállító, aki, ha kell, műtétre, kirándulni vagy épp extrém élményeket szerezni viszi el az embereket.

Brandt Viktor immár 30 éve dolgozik a BKV-nál, mint trolibuszvezető. Bár szenvedélye az utazás és az embereknek való segítségnyújtás, 2007-ben úgy érezte, hogy kevés neki a főállás, és szeretne még valami hasznos dolgot csinálni. A magát kissé hiperaktívnak valló Viktor úgy vélte, számára nem elég az, hogy körökön keresztül csak vezet és nem szól az emberekhez: vágyott rá, hogy beszélgessen és segíthessen másoknak. Ma már sokan, mint Álomszállítót ismerik, aki mozgássérült embereknek segít eljutni kórházba, külföldi műtétre, de az sem ritka, hogy segít pénzt gyűjteni a betegeknek.

Brandt Viktor 30 éve erősíti a BKV csapatát, mint trolibuszvezető  Fotó: Beküldött fotó

„Trolivezetőként unalmas volt az életem"

Ha Viktor közösségi oldalára felmegy valaki, azonnal feltűnik a névjegyébe írt leírás, miszerint főállása a trolivezetés, hivatása pedig, hogy speciális igényű emberek álomszállítója. A különleges „foglalkozás" nevét épp egy olyan embertől kapta, akinek sokan segített, majd öt éve hivatalosan is elindította az Álomszállító Alapítványt.

Úgy éreztem, hogy csak trolivezetőként unalmas az életem, mert körökön keresztül megyek és nem szólok senkihez. Éreztem, hogy ez nem nekem való. Szerettem volna beszélgetni az emberekkel és hasznos dolgot csinálni. Így kezdtem el mozgássérült embereket szállítani, majd egy idő után ralizni, driftelni és repülni vittem őket

– kezdte mesélni Viktor, hogyan is indult álomszállítói pályafutása. 

„Eléggé kreatív embernek tartom magamat, így elkezdtem kitalálni, hogy mivel tehetném boldogabbá ezeket az embereket, azon kívül, hogy szállítom őket. Így jutott eszembe, hogy azok az emberek, akik kerekesszékben élik le az életüket, talán sosem tapasztalhatják meg, hogy milyen egy sportautóban száguldani, sétarepülni vagy épp hajókázni. Épp ezért azt tűztem ki célul, hogy ha csak egy napra is, de megadom nekik ezt az élményt, ezt az álmot." 

Viktor azonban nem csak a szállításért vagy épp az élmény leszervezéséért felelős: ő maga gyűjti össze az ehhez szükséges anyagi feltételeket is az emberek számára. Rendszerint a közösségi oldalán ír egy posztot az illetőről, akinek gyűjt, és kéri az emberek segítségét, hogy apránként, de hozzák össze az összeget az álomhoz. 

Átlagos emberek segítségével olyan csodálatos dolgokat hozunk létre, amit sokszor én magam sem hiszek el

„Az alapítványommal már 24 millió forint értékben sikerült segédeszközöket ajándékoznom rászorulóknak, de az is gyakori, hogy egy külföldi műtétre való kijutásra gyűjtök, vagy épp élményautózást, élményrepülést finanszírozok belőle" – mesélt Viktor a sikerekről, amit Alapítványával és az emberek segítségével elért. 

Viktor rengeteg mozgáskorlátozottnak segít, hogy különleges élményeket éljenek át  Fotó: Beküldött fotó

Szinte bármire össze tudják gyűjteni a pénzt

Brandt Viktor vallja, hogy nincs szükség hatalmas, céges adományokra ahhoz, hogy megvalósuljanak álmok. Csupán párszáz olyan ember kell, akik 1-2000 forinttal hozzá tudnak járulni az álmok megvalósításához, és máris összejön a pénz.

„Nagyban függ attól, hogy van megfogalmazva a poszt, mennyire hatja meg az embereket az egyéni történet és persze az is fontos, hogy milyen időszakban gyűjtünk. Karácsonykor két hét alatt gyűlnek össze milliók, míg máskor több idő kell hozzá, de azt vallom, hogy mindenre össze tud gyűlni az összeg, csak idő kell hozzá" – mesélt a trolibuszvezető a tapasztalatokról. 

Viktort egyébként sokan keresik meg, és van olyan is, hogy valamire neki is nemet kell mondania, hiszen olykor napi 12 órát vezeti a trolit és ő sem mindenható. Amikor csak lehet viszont segít és sokszor magától megy oda valakihez, akin látja, hogy mozgássérült és ajánl fel neki segédeszközt teljesen ingyen. 

Nagyon szerteágazó és színes az alapítványi munka. Van, hogy egy családot viszek el magánjellegű kirándulásra, akik máshogy nem tudják megoldani, vagy kórházba szállítok valakit, esetleg segédeszközöket szállítok vagy épp élményekhez juttatom őket

– mesélt a munkájáról Viktor, aki most egy kisfiút és családját fogja kivinni egy kollégájával Barcelonába Nazarov műtétre, ráadásul nem is akárhogy. Az útra gyűjtést szerveztek és lakókocsit béreltek, hogy a műtét egész ideje alatt kint lehessenek a családdal és haza is tudják őket hozni. Munkájának eredményét mi sem bizonyítja jobban, hogy egy hónap lefolyása alatt a barcelonai útra összegyűlt már közel 1 millió forint, Brandt Viktor neve pedig hamarosan jobban összefonódik az Álomszállító fogalommal, mint a BKV-val.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Erre senki sem számított, meglepő változás az időjárásban

origo.hu

Vetkőzős tánccal mutatkozott be a TV2 párkeresőjének legújabb szereplője - videó

borsonline.hu

Nagy bajba került az Exatlon sztárja, nem tudja, miből fizeti majd a számlákat

mandiner.hu

Még várok, hátha a magyar média fölfogja, Orbán Viktor nem indult a szlovákiai választáson

hirtv.hu

Érvénybe lépett Nagy-Britannia és Észak-Írország kereskedelmének új szabályrendszere

origo.hu

Hatalmas mellekkel és bomba testtel hódít a legújabb golftündér - galéria

mindmegette.hu

1500 csirkét tartottak illegálisan Petőfiszállásnál: elrendelték az állomány felszámolását

ripost.hu

Októberi horoszkóp: ez a csillagjegy lesz a hónap nyertese

life.hu

A tested csodákra képes: így veszi fel a harcot a kórokozók, baktériumok ellen(x)

ripost.hu

Összeestek az orvosok a nő vérétől: ki kellett üríteni a sürgősségi osztályt is

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

A baloldal ellenezte a Városliget újjáéledését, ma milliók látogatják és zöldebb, mint valaha - videó

INSIDER

9 dolog, amit tudni lehet az új CSOK Pluszról

INSIDER

Megtalálta a Ripost: Ezek a népszerű termékek mentek össze az évek során

INSIDER

Orbán Viktor: Magyarország nem lesz migránsgettó!

INSIDER

Tehetségesek, híresek és szemtelenül fiatalok: ők a magyar csodagyerekek

INSIDER

"Kiabáltam a feleségemnek, hogy tűz van" - éppen ebédelt a Fekete család, amikor felcsaptak a lángok

INSIDER

Háború a sportparkokért: összeugrottak az anyukák a sportolókkal

INSIDER

Igazi hősök: három gimis kamasz mentett életet a Nyugati pályaudvaron