4 hónapja

"Nagyon rossz érzés, hogy nem tudok neki mit mondani" – Szeptemberben kezdené az iskolát a csontrákos Hannácska

Szülei abban reménykednek, hogy a külföldi laborban meg tudják határozni, hol van a daganat.

Szerző F.I.

Ahogy arról már lapunk korábban is beszámolt, a 7 éves Hannánál 2020-ban Ewing-szarkómát diagnosztizáltak, amely a második leggyakoribb gyermekkori csontdaganat. A bátor kislány zéles mosollyal az arcán vette fel a harcot a szörnyű kórral, összesen 14 kemoterápiát és 25 sugárkezelést kapott. Bár már tucatnyi kezelésen esett át, betegsége nem enyhül. Ha jobban van, akkor az a kedves és csupa-mosoly kislány, akinek ennyi idősen lennie kell, de amikor támad a kór, olyan fájdalmakat él át, amik egy felnőtt szervezetet is próbára tennének.

A kislánynak egyre rosszabbak az orvosi eredményei  Fotó: Máté Krisztián

A csontrákos Hanna ötéves kora óta küzd a szörnyű betegséggel. A lány daganatát sajnos nem tudták kivenni teljesen, mivel a gerincén, a csigolyák között helyezkedett el. Szervezetében mikroszkopikus részek maradtak a tumorból, amelyek gyakorlatilag bármikor aktiválódhatnak. A kislányt pár hete még kórházban kezelték Epstein-Barr vírussal. Jelenleg sincs jó állapotban, hónapok óta csillapíthatatlan fejfájás gyötri, illetve hetente többször is minden előjel nélkül belázasodik. Édesanyja elmondása szerint a kislány mostanában nem önmaga, kedvtelen és fáradékony.

Hétfőn volt az Amerikai úton az MR vizsgálata és sajnos nem kaptunk jó eredményt. A gerincén, ahonnan a daganatot kioperálták van kontrasztanyag halmozódás, ami eddig nem volt és az agyában több góc is van, ami halmozza a kontrasztanyagot. Én pont kórházban voltam egy komoly nőgyógyászati műtét miatt, amikor a férjem hívott és elmondta az eredményt. Elsírtam magam, mert amikor befeküdtem a kórházba éreztem, hogy valami nem lesz rendben. 

– árulta el szomorúan édesanyja, Krisztina.

A család nagyon szeretné Hanna vérét egy külföldi laboratóriumba kijuttatni, ahol egy speciális vizsgálattal meg tudnák mondani, hogy hol van a szervezetében daganat, milyen daganat és az nagy valószínűséggel mivel gyógyítható. A vizsgálat 450 ezer forintba kerül, ezért gyűjtést szerveznek kislányuknak.

Ha időben el tudnánk csípni a daganatot, akkor Hannának még lenne esélye a túlélésre. Másképpen szinte biztos, hogy nem fogja túlélni. 

– tette hozzá elcsukló hangon.

A család nehéz napokon van túl. Nappal próbálnak úgy tenni, mintha minden rendben lenne, óvodába viszik a lányokat, játszanak velük. Este viszont mindenkire rátelepszik az aggodalom és a kétségbeesés. Nagyon félnek attól, hogy kislányuk visszaesik.

Minden este elhatalmasodnak rajtunk a sötét gondolatok. Ezt minden éjszaka túl kell élni, majd mosolyogva felkelni, mintha Hanna egészséges lenne. Nagyon nehéz ezt tettetni, úgy, hogy mindig falakba ütközünk.

 – mesélte.

Hanna is érzi, hogy ő már nem a "régi", ha játszani kezd, nagyon hamar elfárad. Gyakran megkérdezi szüleitől azt is, hogy meg fog-e gyógyulni valaha.

„Mostanában nagyon sokat alszik. A húga, Zseraldin, is szenved, mert nem érti Hanna miért nem játszik már vele és miért bántja őt annyiszor" – részletezte.

Hanna folyamatos harcot vív  Fotó: Ripost

Krisztina lapunknak azt is elmondta, hogy bár próbálják a gondolatot elhesegetni, muszáj volt arról is beszélniük, hogy mi van, ha Hannán már nem tudnak segíteni.

Meg kellett beszélnünk a férjemmel, hogy mi van, ha visszaesik. Úgy döntöttünk, hogy amíg a szervezete bírja kapja majd a terápiát, viszont ha a szervezete feladja, leállunk a terápiával és próbálunk mindent megadni neki amíg lehet.

– mondta az háromgyerekes édesanya könnyeivel küszködve.

Zseraldin és Hanna szeptemberben fogják kezdeni az iskolát. Hanna már alig várja, hogy felvegye az iskolatáskát és a többi gyerekkel együtt iskolapadba ülhessen. 

Nagyon rossz érzés, hogy nem tudok neki pontosat mondani. Nem tudom azt mondani, hogy biztosan minden rendben lesz, ezért inkább azt mondtam, hogy mi mindent megteszünk azért, hogy meggyógyulj. 

– mondta.

A család az utolsó utáni pillanatig bízik abban, hogy segíteni tudnak Hannán.

Ki fogjuk taposni az utat, meg fogjuk találni a módját annak, hogy segíthessünk rajta. Nem nyugszunk ebbe bele, nem adhatjuk fel. Egyszerűen nem tehetjük. 

– zárta gondolatait Krisztina.

 

Szerző F.I.

Ez is érdekelhet

origo.hu

430 lóerős Mercedest vezetett egy friss jogsis sofőr Vas vármegyében, aztán jött egy villanyoszlop - fotók

origo.hu

Kerülik egymást a Kőgazdag fiatalok szereplői

borsonline.hu

Kitűnően teljesít a bentlakásos iskolában a halva született Dorci

mandiner.hu

Pokol várhat a budapestiekre: Karácsony Gergely döntése mindent megváltoztatna a Nagykörúton

ripost.hu

Hivatalos: Szoboszlaiék kőkemény választ adtak a botrányra

vg.hu

Tesla-gyilkos luxusautóval debütál a piacon a Huawei

origo.hu

Újabb kínos dolog derült ki a drogszeánszon félholtan talált VV Anettről

mindmegette.hu

5 rossz szokás, ami miatt gyorsabban öregedhet az agyunk

origo.hu

Családtámogatás az árakon és a munkatársakon keresztül (x)

she.life.hu

Nem várt problémákat okozhat a stressz(x)

life.hu

Tisztább, egészségesebb víz minden nap - Így válassz otthonra vízszűrőt (x)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Óriási magyar siker: Karikó Katalin kapta az orvosi-élettani Nobel-díjat

INSIDER

József nádor ükunokája: "Dolgozunk Mindszenty boldoggá avatásáért"

INSIDER

Ezt ki kell próbálnod! Így spórolhatsz még többet az online árfigyelő segítségével

INSIDER

A baloldal ellenezte a Városliget újjáéledését, ma milliók látogatják és zöldebb, mint valaha - videó

INSIDER

Így ünnepli a világ az első magyar női Nobel-díjast

INSIDER

Szinte egyszerre derült ki az apa és a kis Máté súlyos betegsége - szívszorító videó

INSIDER

Már nem ez az első „Nobel-díja” Karikó Katalinnak

INSIDER

Orbán Viktor üzent Karikó Katalinnak: magyar nő a világ tetején