Létrehozva: 2023.05.22.

„Szárnyalj Zsolesz!" – Egy ország fogott össze a 19 éves, rákbeteg focistáért

Bánhegyi Zsolt élete egy év alatt teljesen megváltozott, mikor egy sportsérülésnek hitt betegségről kiderült, hogy csontdaganata van, mely áttétet képzett a 19 éves focista szervezetében. Az NB II-es kapus azonban nem adja fel: egy kísérleti fázisban lévő gyógyszert szeretne kipróbálni.

Szerző Kis Dalma Róza

Egyik héten még az írásbeli érettségijét tette le Bánhegyi Zsolt, néhány nappal később pedig már a tollat és a ceruzát is el kellett dobnia magától, hiszen kiderült: a sportsérülésnek hitt izomsérülése mögött sokkal súlyosabb okok állnak. A 19 éves, NB II-es focista megtudta, hogy egy ritka daganatos betegségben, Ewing-szarkómában szenved. A betegség kifejezetten a 20 év alatti korosztályt érinti, Magyarországon pedig évente csupán 6-8 ilyen beteget diagnosztizálnak.

Zsoltot (balról) tehetséges labdarúgóként tartották számon  Fotó: Facebook

A kemoterápia és a gyógyszeres kezelés sem hatott

Zsolt a betegsége előtti hétvégén még bevetésre készen állt az NB II-es Szolnok cserekapusaként, amikor egy izomsérülésnek gondolt sportsérülés a fiatal kapus életét teljesen megváltoztatta. A 19 éves labdarúgónál Ewing-sarcomát, azaz a második leggyakoribb csontokból kiinduló, rosszindulatú daganatos betegséget diagnosztizáltak. A focipálya és az iskolapad elhagyása azonban eltörpül mindamellett, ami Zsoltra a következő egy évben várt. 

Miután a betegség egyik magyar specialistája is megvizsgálta Zsoltot, elkezdték a kemoterápiát, ami egy ideig hatott is, de karácsonykor érkezett a szörnyű hír: Zsolt állapota rosszabb lett, mint a diagnóziskor volt

– mesélte a Ripostnak Bánhegyi Zoltán, Zsolt bátyja, aki napi szinten meglátogatja öccsét a kórházban. Miközben nyilatkozott is épp hozzá tartott. Miután kiderült, hogy a kemo nem hat, Zsoltnál 2023. januárban elkezdték a gyógyszeres kezelést is, amire szintén nem reagált a fiatal focista szervezete. A kombinált kezelés lenne a következő lépés, melyben a gyógyszereket és a kemot párhuzamosan kapná Zsolt, de a fiatalember úgy döntött, hogy nem szeretne újabb kemoterápiát. 

Zsolt úgy döntött nem kér több kemoterápiát, és kísérleti gyógyszer után néz családjával (Képünk illusztráció!) Fotó: Pixabay

Kísérleti gyógyszerre gyűjtenek Zsolesznek

A fiatal, életerős srác családja és barátai mindent megtesznek érte, hogy Zsolt újra egészséges legyen. Éppen ezért május 17-én a labdarúgó bátyja a nyilvánosság felé fordult egy kéréssel, miszerint aki csak tud, segítsen testvérének a gyógyulásban, hogy megvehessék számára a kísérleti fázisban lévő gyógyszert. 

Mi, a családja minden lehetőséget biztosítunk számára, de a végső döntést mindig Zsolt hozza meg. Az ő kérésére döntöttünk úgy, hogy alternatív, akár még kísérleti fázisban lévő gyógymód után nézünk. Találtunk egy külföldi szert, amit szeretnénk kipróbálni, mert van rá esély, hogy hasson. Folyamatosan kapunk tippeket, de olyan sajnos még nem keresett fel, aki ebből a betegségből felgyógyult volna, ezért az idő nagyon fontos nekünk

– nyilatkozta Zoltán, aki elmondta, hogy várakozáson felüli a megmozdulás az öccséért és úgy néz ki, hogy összegyűjthető a 10-15 millió forintos összeg, ami a gyógyszerre szükséges. 

„Minden nap sír a fájdalom és a sors miatt, de ez az összefogás plusz hitet ad neki. Minden nap elmondja nekem, hogy meg fog gyógyulni, én pedig hiszek benne"emelte ki Zoltán, aki a diagnózis után egy focilabdás kulcstartót ajándékozott öccsének, hogy az adjon neki erőt a nehéz pillanatokban. A fiatal focista jelenleg kórházban van, ahová múlt héten került nehézlégzés miatt. 

Még mindig bízik benne, hogy egyszer profi focista válik belőle

Zsolt szokta nézni a meccseket a tv-ben és figyeli, ahogy csapattársai és kortársai a pályán vannak. Ilyenkor benne is felmerül, hogy fog-e még ő is újra focizni és, ha igen, akkor mikor.

Tudom, hogy gondol rá, hogy ő is ott lehetne a pályán a többiekkel, de most más küzdelmek várnak rá. Tavaly még testnevelés-edző szakra adta le a jelentkezését, a sporttal tervezett, most pedig egy ország gyűjt neki kísérleti gyógyszerre

– mesélt bátyja a Zsolt életében beállt változásokról, ám elmondta azt is, hogy öccse nem adja fel álmait, és a betegségétől függetlenül, idén beadta jelentkezését egyetemre, informatikai és pénzügyi területre, valamint jelentkezett szóbeli érettségire is, hiszen tavaly azt már nem tudta letenni betegsége miatt. 

„Nekünk minden óra és minden nap számít, hogy el tudjuk kezdeni a kezelését a kísérleti gyógymóddal. Nem adjuk fel és rengetegen mellettünk állnak, így csak annyit kérünk mindenkitől, hogy aki szeretné támogatni Zsolesz gyógyulását, az segítsen nekünk összegyűjteni a pénzt a gyógyszerre"– zárta gondolatait az aggódó testvér.

 

Szerző Kis Dalma Róza

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt van Oroszország válasza a hadüzenetre

origo.hu

Bemutatjuk Magyar Péter legnevetségesebb talpnyalóját, Puzsér Róbertet

metropol.hu

Alig költöztek le vidékre, Istenes Bencének az egész településtől bocsánatot kellett kérnie

mandiner.hu

Akkorát vitázott Puzsér Róbert és Magyar Péter, hogy a végén majdnem mindenben egyetértettek

ripost.hu

„Az életem leckéje volt” - Mohamed Fatima egy év után törte meg a csendet a Fekete Vonat botrányról

mandiner.hu

Hont András: Ha más nem is, de legalább Rogán megbukott. Vagy várjunk csak…

origo.hu

Hihetetlen dolog derült ki Marics Peti randizási szokásairól

mindmegette.hu

Kivonul a Spar az országból? Itt a cég magyar elnökének válasza

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Orbán Viktor fővárosi fejlesztésekről tárgyalt

INSIDER

Két halálos áldozat Alsónémediben: hídról zuhant csatornába a lovaskocsi

INSIDER

Ezreket spórolhatsz az egynapos sztrádamatricával. Mutatjuk, hogyan csináld!

INSIDER

Aggasztó: keresik a 14 éves Natáliát, nagyszülei otthonából tűnt el