Létrehozva: 2023.05.22.

„Szárnyalj Zsolesz!" – Egy ország fogott össze a 19 éves, rákbeteg focistáért

Bánhegyi Zsolt élete egy év alatt teljesen megváltozott, mikor egy sportsérülésnek hitt betegségről kiderült, hogy csontdaganata van, mely áttétet képzett a 19 éves focista szervezetében. Az NB II-es kapus azonban nem adja fel: egy kísérleti fázisban lévő gyógyszert szeretne kipróbálni.

Szerző Kis Dalma Róza

Egyik héten még az írásbeli érettségijét tette le Bánhegyi Zsolt, néhány nappal később pedig már a tollat és a ceruzát is el kellett dobnia magától, hiszen kiderült: a sportsérülésnek hitt izomsérülése mögött sokkal súlyosabb okok állnak. A 19 éves, NB II-es focista megtudta, hogy egy ritka daganatos betegségben, Ewing-szarkómában szenved. A betegség kifejezetten a 20 év alatti korosztályt érinti, Magyarországon pedig évente csupán 6-8 ilyen beteget diagnosztizálnak.

Zsoltot (balról) tehetséges labdarúgóként tartották számon  Fotó: Facebook

A kemoterápia és a gyógyszeres kezelés sem hatott

Zsolt a betegsége előtti hétvégén még bevetésre készen állt az NB II-es Szolnok cserekapusaként, amikor egy izomsérülésnek gondolt sportsérülés a fiatal kapus életét teljesen megváltoztatta. A 19 éves labdarúgónál Ewing-sarcomát, azaz a második leggyakoribb csontokból kiinduló, rosszindulatú daganatos betegséget diagnosztizáltak. A focipálya és az iskolapad elhagyása azonban eltörpül mindamellett, ami Zsoltra a következő egy évben várt. 

Miután a betegség egyik magyar specialistája is megvizsgálta Zsoltot, elkezdték a kemoterápiát, ami egy ideig hatott is, de karácsonykor érkezett a szörnyű hír: Zsolt állapota rosszabb lett, mint a diagnóziskor volt

– mesélte a Ripostnak Bánhegyi Zoltán, Zsolt bátyja, aki napi szinten meglátogatja öccsét a kórházban. Miközben nyilatkozott is épp hozzá tartott. Miután kiderült, hogy a kemo nem hat, Zsoltnál 2023. januárban elkezdték a gyógyszeres kezelést is, amire szintén nem reagált a fiatal focista szervezete. A kombinált kezelés lenne a következő lépés, melyben a gyógyszereket és a kemot párhuzamosan kapná Zsolt, de a fiatalember úgy döntött, hogy nem szeretne újabb kemoterápiát. 

Zsolt úgy döntött nem kér több kemoterápiát, és kísérleti gyógyszer után néz családjával (Képünk illusztráció!) Fotó: Pixabay

Kísérleti gyógyszerre gyűjtenek Zsolesznek

A fiatal, életerős srác családja és barátai mindent megtesznek érte, hogy Zsolt újra egészséges legyen. Éppen ezért május 17-én a labdarúgó bátyja a nyilvánosság felé fordult egy kéréssel, miszerint aki csak tud, segítsen testvérének a gyógyulásban, hogy megvehessék számára a kísérleti fázisban lévő gyógyszert. 

Mi, a családja minden lehetőséget biztosítunk számára, de a végső döntést mindig Zsolt hozza meg. Az ő kérésére döntöttünk úgy, hogy alternatív, akár még kísérleti fázisban lévő gyógymód után nézünk. Találtunk egy külföldi szert, amit szeretnénk kipróbálni, mert van rá esély, hogy hasson. Folyamatosan kapunk tippeket, de olyan sajnos még nem keresett fel, aki ebből a betegségből felgyógyult volna, ezért az idő nagyon fontos nekünk

– nyilatkozta Zoltán, aki elmondta, hogy várakozáson felüli a megmozdulás az öccséért és úgy néz ki, hogy összegyűjthető a 10-15 millió forintos összeg, ami a gyógyszerre szükséges. 

„Minden nap sír a fájdalom és a sors miatt, de ez az összefogás plusz hitet ad neki. Minden nap elmondja nekem, hogy meg fog gyógyulni, én pedig hiszek benne"emelte ki Zoltán, aki a diagnózis után egy focilabdás kulcstartót ajándékozott öccsének, hogy az adjon neki erőt a nehéz pillanatokban. A fiatal focista jelenleg kórházban van, ahová múlt héten került nehézlégzés miatt. 

Még mindig bízik benne, hogy egyszer profi focista válik belőle

Zsolt szokta nézni a meccseket a tv-ben és figyeli, ahogy csapattársai és kortársai a pályán vannak. Ilyenkor benne is felmerül, hogy fog-e még ő is újra focizni és, ha igen, akkor mikor.

Tudom, hogy gondol rá, hogy ő is ott lehetne a pályán a többiekkel, de most más küzdelmek várnak rá. Tavaly még testnevelés-edző szakra adta le a jelentkezését, a sporttal tervezett, most pedig egy ország gyűjt neki kísérleti gyógyszerre

– mesélt bátyja a Zsolt életében beállt változásokról, ám elmondta azt is, hogy öccse nem adja fel álmait, és a betegségétől függetlenül, idén beadta jelentkezését egyetemre, informatikai és pénzügyi területre, valamint jelentkezett szóbeli érettségire is, hiszen tavaly azt már nem tudta letenni betegsége miatt. 

„Nekünk minden óra és minden nap számít, hogy el tudjuk kezdeni a kezelését a kísérleti gyógymóddal. Nem adjuk fel és rengetegen mellettünk állnak, így csak annyit kérünk mindenkitől, hogy aki szeretné támogatni Zsolesz gyógyulását, az segítsen nekünk összegyűjteni a pénzt a gyógyszerre"– zárta gondolatait az aggódó testvér.

 

Szerző Kis Dalma Róza

Ez is érdekelhet

origo.hu

Fertőzött gyümölcsöket hívnak vissza, egy terhes nő evett belőle, koraszülés indult meg nála

origo.hu

Amíg Karácsony szelfizik, addig az utasok tolják az elakadt trolit - fotó

borsonline.hu

Dráma a bíróságon: 20 évet kapott a szemkinyomó rém, a megvakított nő összeesett a folyosón

vg.hu

Lavrov megérkezett kerülőúton az európai tanácskozásra, de nem akarnak vele egyeztetni a biztonságról

ripost.hu

Dráma a Farm VIP-ben: "Nem hiszem, hogy van annál fájdalmasabb, mint elveszíteni valakit"

hirtv.hu

Meghalt Henry Kissinger korábbi amerikai külügyminiszter + videó

origo.hu

Szörnyű titkokat őriz egy szellemépület a Budapest szívében - videó

mindmegette.hu

Hihetetlen! Egészen eddig rosszul használtuk a fokhagymanyomót! Ez a helyes, gyors módszer

borsonline.hu

A véres vizeletet véresen komolyan kell venni! (x)

origo.hu

MEGÚJULT AZ INTERSPORT ÜZLETE VECSÉSEN A MARKET CENTRAL FERIHEGYEN(x)

life.hu

Túl sokat stresszelsz? A szervezeted jelzi, ha ideje megállni(x)

life.hu

A PMS-barát étkezés, ami a súlykontrollban is segítségedre lehet(x)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Miért káros, amit az albán pékségekben veszel? Itt az 5 legfőbb bűnük

INSIDER

Számlagyárat üzemeltethetett az Amnesty International igazgatójának testvére

INSIDER

Víg Karácsony: Miközben az első hó megbénította a budapesti közlekedést, a főpolgármester vidáman fotózkodott

INSIDER

Meghosszabbította a kamatstopot a kormány: íme, a részletek

INSIDER

Nem csak adott – ezt kérte a beteg Patriktól a tévés műsorvezető

INSIDER

"A papa nélkül nagyon nehéz lenne" - nagyszülei küzdenek a daganatos beteg fiú gyógyulásáért

INSIDER

Harmadfokú riasztást adtak ki ónos eső miatt négy vármegyére

INSIDER

Fordulat az időjárásban: ez vár ránk pénteken