Létrehozva: 2023.04.16.

Egy fiatal lányhoz riasztották a mentőket szombaton reggel egy budapesti szupermarketben

Összeesett egy fiatal lány szombaton reggel az egyik budapesti szupermarketben, éppen a mögötte álló karjaiba ájult. Beatrix gyors reakciójának hála elkapta a lányt, akit a földre kellett fektetni a boltban, olyan rosszul lett.

Beatrix szombat reggel épp a Huszti úti LIDL-ben vásárolt sietősen, hiszen kórházba kellett mennie az egyik rokonáért. Épp amikor beállt a kasszához és felpakolta a szalagra a termékeit, történt meg a baj. Egy fiatal lány sápadttá vált, majd összeesett a szeme előtt.

People,Buying,Goods,In,A,Grocery,Store
A lány épp Beatrix előtt állt a kasszában, amikor rosszul lett. Fotó: Nejron Photo

Beálltam a kasszához és már akkor is feltűnt előttem a fiatal lány. Sápadt volt és kissé bizonytalan. Felpakoltam a szalagra, majd épp megfordultam, mikor szó szerint a karjaimba esett össze. Ha nem tartom meg, biztos beveri a fejét

– nyilatkozta Beatrix a Metropolnak, majd azt is elmondta: megkérte a Lidl dolgozóit, hogy vigyenek a lánynak egy széket. Közben annál a kasszánál megakadt a sor, és ekkor jött Beatrix számára a hidegzuhany: néhány vásárló megjegyzéseket tett, mert nem haladtak tovább. 

„Na menjünk, mert itt nem fogunk sorra kerülni!” mesélte Beatrix a furcsa szituációt, miszerint nem mindenki tolerálta, hogy segíteni próbálnak egy lánynak. 

mentőautó, mentők, mentő, életmentő,
Mentő érkezett a lányhoz a bevásárlóközpontba. Fotó: Országos Mentőszolgálat Facebook-oldala

Egy másik hölgy is velünk maradt végig, aki óvónő a környéken. A lány egyszer csak mondta, hogy muszáj lefeküdnie - folytatta Beatrix, majd arról is beszélt: azonnal stabil oldalfekvésbe tették a lányt, a mentők pedig vonalban voltak. Ők azt tanácsolták, emeljék fel a fiatal lábát.

"Így én a lábát tartottam, a másik hölgy a fejét, a LIDL dolgozó meg egy párnát az ablakhoz, hogy ne tűzze a nap. Próbáltuk ébren tartani"

– számolt be az eset részleteiről a megmentő

„Ekkor már 10-15 perce álltunk ott, amikor befutott a szobatársa is. Tőle tudtuk meg, hogy rendszeresen van rosszul. Több mint 20 perc után megjött a mentő is, és a lányt kivitték az üzletből" – tette hozzá.

A barátnője ekkor omlott össze, amikor a lányt berakták a mentőbe. Nagyon sokszor megköszönte, hogy segítettünk. Megöleltem, próbáltam “anyai” tanácsokkal ellátni. Illetve a másik hölgy, aki velünk volt, ugyanezt tette. Kértem a barátnőt, ha engedik, menjen vele a kórházba, de legalábbis kérdezze meg, hova viszik. Én még egy jó 15 percig vártam a parkolóban, de addig nem indult el a mentő.

Beatrix éppen bevásárolt, amikor a kasszánál rosszul lett a lány és összeesett. Fotó: Pixabay

Az egyik legmeglepőbb tapasztalat az volt Beatrix számára, hogy míg jól látható módon egy fiatal lány rosszul lett és körülötte sürgölődött 3-4 ember, addig néhány vásárló undok megjegyzéseket tett vagy épp panaszkodott, hogy nem fér el tőlük.

Mivel az utolsó kasszánál lett rosszul, útban voltunk az önkiszolgáló kijáratánál. Próbáltunk nem útban lenni, de ez is kevés volt, mert az egyik vásárló nem fért el a kocsijával. A hölgy még oda is szólt: „szőlőcukrot neki!" De nem cukros volt és nem is részeg…a földön fektettük stabil oldalfekvésben!

A legnagyobb baja a hölgynek az volt, hogy effektív az útjában voltunk! Egy földön fekvő fiatal lány körül 3-4 ember mozog, és neki a legnagyobb gondja, hogy nem tud kimenni. Amúgy meg ki tudott menni, erről a LIDL alkalmazottak gondoskodtak. Nem volt szép"

– mesélt az esetről Beatrix, aki elmondása szerint, ha nem a lányra koncentrál, biztos durván válaszolt volna a hölgynek, de így csupán megkérdezte, hogy ha az ő gyereke van rosszul, akkor is ugyanezt mondja-e?

A szombat reggeli eset után Beatrix a Facebook-on kereste a másik hölgyet, aki segített neki a lány ápolásában. A két megmentő megtalálta egymást, a lányokat azonban még nem sikerült meglelni. Beatrix csupán annyit tud róluk, hogy aki rosszul lett, tanárnak tanul, a barátnője pedig óvónő lesz. 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Hadüzenetet küldhetett Putyinnak ez az ország

origo.hu

Kétszáz hajót süllyesztettek el az óceáni szörnyhullámok

borsonline.hu

Elképesztő örömhírre érkezett haza Tilla: babákkal bővül a család

metropol.hu

Házasság első látásra: kiderült az igazság az egyetlen házasságban maradt párosról

vg.hu

Különös dolog vette kezdetét az egyik legnagyobb magyarországi boltban: visszafizetik a vásárlás egy részét a kasszáknál

origo.hu

Újabb balos celeb Magyar Péter mögött

mindmegette.hu

Madárinfluenza: minden ötödik bolti tej fertőzött volt

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Orbán Viktor fővárosi fejlesztésekről tárgyalt

INSIDER

Két halálos áldozat Alsónémediben: hídról zuhant csatornába a lovaskocsi

INSIDER

Ezreket spórolhatsz az egynapos sztrádamatricával. Mutatjuk, hogyan csináld!

INSIDER

Aggasztó: keresik a 14 éves Natáliát, nagyszülei otthonából tűnt el