A Nemzeti Összetartozás Napja: Ez ad erőt a magyarságnak!

POLITIK
2 hónapja

Kulcsár Edina olimpiai bajnok, Győzike eredeti neve Csonka József - legalábbis a mesterséges intelligencia szerint...

Tudta, hogy a Tévémaci "főszereplője" egy macska? És hogy Frakk, a macskák réme egy kandúr, aki a boszorkányok ellen küzd? Ha ezekre nem a válasz, akkor valószínűleg azt sem tudja, hogy Kulcsár Edina egy olimpiai sportlövő, Győzike eredeti neve pedig Csonka József. A ChatGPT teljesen fiktív és rendkívül szórakoztató életrajzokat és történeteket generál.

Szerző Forgács Ági

Az Open AI cég által fejlesztett, mesterséges intelligenciával ellátott csetbot, a ChatGPT forradmi új őrület, ami képes rajzolni, verset írni, programozni vagy zenét szerezni. Közel sem tökéletes azonban, ha magyar vonatkozású dolgokról kérdezik, képes teljesen fiktív, de rettenetesen szórakoztató életrajzokat és történeteket kitalálni.

ChatGPT, fiktív
Győzike fiktív neve Csonka József. Fotó: ChatGPT

Petőfi, a vértanú

Jól indul a ChatGPT életrajza Petőfi Sándorról, a végén azonban megtudhatjuk, hogy a költő „élete nagyon rövid volt, 26 évesen, 1849-ben tűnt el a világtörténelem egyik legnagyobb tragédiájában, a 13 vértanú között volt”

Ne innen tanuljon a gyerek... Fotó: ChatGPT

Majdnem, mondhatnánk. Az biztos, hogy semmiképpen se a ChatGTP-re bízza gyermeke okítását, ha jót akar.

Átírja a magyar filmek és mesék történetét

A Szílicium-völgyben fejlesztett csetbotról az is kiderült, hogy remek forgatókönyvíró is lehetne belőle, igazán kreatív gondolatai vannak. Az Üvegtigris című film a ChatGPT szerint egy üvegkristályokat gyártó cég szerencsétlen sorsú alkalmazottairól szól, akik a gyár egyik legértékesebb kristályának, az Üvegtigrisnek az ellopására készülnek. 

Kristály? Miért, mi lenne? Fapuma? Fotó: ChatGPT

A csetbot hallott már a Tévémaciról is, ami szerinte egy animációs sorozat, aminek a főszereplője egy macska, aki egy televíziós stúdióban él. 

A TV maci, ami egy macska. Fotó: ChatGPT

Frakk, a macskák réme valószínűleg nem örülne neki, hogy a ChatGPT szerint ő egy kandúr, aki boszorkányok és macskák ellen küzd, azt pedig egyenesen kikérné magának, hogy legjobb barátja Mekk, a macska... 

Frakk és Mekk egy mesében a ChatGPT világában. Fotó: ChatGPT

Az érthetetlen, hogy a kecske Mekk Elekből hogyan lesz Mekk, a macska, de az világosan látszik, hogy a mesterséges intelligencia alapú gép valamiért összekutyul információkat. A Szomszédok című teleregény fő helyszíneként egy vidéki kisvárost, Kispestet nevezi meg, az Indul a bakterház pedig egy kisvárosi börtönben játszódik és a fogvatartottak életét meséli el...

 

Bróker Marcsi a gazdasági rádió sztárja

Ambrus Attila, a Viszkis rabló a ChatGTP szerint onnan kapta nevét, hogy kalapot és sálat viselt a bankrablásokkor és rendszeresen vicces és szellemes üzeneteket hagyott a helyszínen. 

Kalap helyett sapka... Fotó: Nagy Norbert

Bróker Marcsi igazi neve Marosvári Mária Erzsébet, aki 1997-ben alapította meg a Marcsi és Társa Befektetési és Tanácsadó Kft.-t. Marcsi saját televíziós műsort is vezetett a Gazdasági Rádióban és a Magyar Televízióban – a ChatGPT szerint, vagy talán egy párhuzamos univerzumban, az embernek ugyanis néha az az érzése támad, hogy a csetbot egy másik dimenzióból hívja le az adatokat.

 

Kiszel Tünde és Hódi Pamela eljegyzése

A magyar sztárok és celebek sem járnak jobban, az OpenAI csetbotja róluk is random dobál be infókat, fiktív életrajzokat létrehozva. Megtudhatjuk például, hogy Győzike eredeti neve Csonka József, Oláh Ibolya pedig „Kis Grofó” című slágerével robbant be a köztudatba, nemcsak itthon, hanem Romániában is! 

Oláh Ibolya legismertebb slágere "Kis grofó". Fotó: Tv2

Kulcsár Edina egy magyar sportlövő, aki 2012-ben a londoni olimpián nyert aranyérmet, ötszörös világbajnok és hatszoros Európa-bajnok. Itt vélhetően abból adódik a kavarás, hogy több Kulcsár nevű olimpikonunk is volt. Kulcsár Győző, a Nemzet Sportolója négyszeres olimpiai és háromszoros világbajnok magyar vívó, Kulcsár Krisztián pedig világbajnok, olimpiai ezüstérmes párbajtőrvívó.


 

 

Kiszel Tündéről is meglepő információkat tartogat ChatGPT. Azt állítja, hogy a médiaszemélyiség 2008-ban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy eljegyezte Hódi Pamelát, az esküvőre azonban máig nem került sor.

 

Gyurcsányéknál is kutyul: a soha nem létezett Apró Dezső

A ChatGTP Gyurcsány Ferencék lakhelyéről, a Szemlőhegyi úton álló Apró-villáról is szőtt egy történetet, ami valójában sokkal jobb, mint az eredeti sztori. A valóságban ugyanis Dobrev Klára nagypapája, a kommunista káder Apró Antal költözött a villába, miután azt elkobozták egy zsidó üzletembertől. Megértjük, hogy egy intelligens csetbot is nyüszítve tiltakozik ez ellen a valóság ellen, és inkább kitalál egy jobb sztorit. Ebben a villa eredeti tulajdonosa és megrendelője Apró Dezső, aki a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara egyik vezetője volt az 1920-as években... 

Egy szívmelengető történet a rideg valóság helyett. 

A villát Székely Bertalan magyar építész tervezte, a villa stílusában a szecesszió és modernizmus elemei keverednek... 

Jakab Péter botránya sem ismeretlen a csetrobot előtt! Szerinte a politikus 2021-ben egy parlamenti ülésen azzal vádolt meg egy női képviselőt, hogy az hűtlen a férjéhez. „Fontos megjegyezni, hogy a botrányok kapcsán Jakab Péter kifejezte megbánását, és azt állította, hogy a megnyilvánulásai nem tükrözik valódi gondolatait” – írja a csetbot. 

A cikk szerzője a magyar zenei élet kiemelkedő személyisége. Ő a Quimby együttes alapító tagja és énekesnője - a ChatGPT szerint. 

 

 

 

Szerző Forgács Ági

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szabó Zsófi képtelen leállni a vetkőzős fotókkal

origo.hu

Szabó Zsófi képtelen leállni a bikinis fotókkal - kép

borsonline.hu

„Sírt a kislány és az anyuka is” – drámába fulladt a játék Dunaharasztiban

magyarnemzet.hu

Zidane, Ronaldo és Bale után Hazard szégyent hozott a Real Madridra

metropol.hu

Nyilvánosságra került Gáspár Győző és Bea magánbeszélgetése: „Az egész életedet végighazudtad”

vg.hu

Orosz légicsapás ért egy működő ukrán repteret

origo.hu

Gépfegyverrel fenyegették meg Polgár Árpádot

astronet.hu

Heti horoszkóp 2023. június 5-11.: Ez az ellentétek hete

ripost.hu

Két szemtanú is megszólalt: megdőlt a Suhajda Szilárd halálával kapcsolatos teória

ripost.hu

Tízmilliószoros nap van, ennek a három csillagjegynek óriási szerencsét hoz

ripost.hu

Alig takarta valami Tóth Andi bájait

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Kullancsinvázió! 30 százalékkal több a csípés miatt kezelt betegek száma - mondja a gyermekorvos

INSIDER

Árkörkép a kötelező akciózásról a boltokban: van, ahol 10 helyett 30%-os a leárazás – videó

INSIDER

Összeomlott a család, ellentmondásosak a hírek a Lakitelekről eltűnt Zsoltról

INSIDER

Orbán Viktor: Brüsszel azt javasolja, hogy tegyük tönkre a családokat, a nyugdíjasokat

INSIDER

"A külhoni magyarokért kiállni csak egy erős ország tud"

INSIDER

Jó hírt kaptak a tanárok

INSIDER

Ez azért durva: 1 fokot mértek reggel Nógrád megyében, majdnem fagyott

INSIDER

Szavazz az élbolyban lévő magyar csapatra a nemzetközi versenyen!