INSIDER

Szerző LA

3 hete

Aszódi családi tragédia: sokkoló dolgot állít az apa, aki megölte két lányát

A rendőrség közleményt adott ki az ügyben.

Nem emlékszik semmire - állítja a 47 éves apa, aki a gyanú szerint megölte lányait, majd öngyilkosságot kísérelt meg. A Pest vármegyei vizsgálók most vádemelést javasolnak - olvasható a police.hu közleményében. A rendőrök 2022. május 26-án este egy aszódi társasház egyik lakásához mentek ki, ahonnan a  valaki furcsa szagot érzett kiáramlani. A járőrök a tűzoltók közreműködésével beléptek a sötét lakásba, ahol két holttestet találtak. Egy 14 éves lány az egyik, 16 éves nővére a másik hálószoba ágyában feküdt élettelenül.

Fotó: police.hu

A rendőrök kiderítették, a gyermekek Heves megyei lakóhelyükről 2022. május 20-án érkeztek láthatásra Aszódon élő édesapjukhoz. Az apa - 2022. május 20-áról 21-ére virradóra - álmunkban megölte lányait, majd a Heves megyei Adács településre autózott, postán feladta előre megírt végrendeletét, majd egy arra közlekedő mozdony elé lépve öngyilkosságot kísérelt meg. A helyszínről életveszélyes állapotban, mentőhelikopter vitte kórházba az akkor még ismeretlen személyazonosságú férfit, iratok ugyanis nem voltak nála. Hetekig nem volt kihallgatható állapotban, miután a Pest vármegyei nyomozók kiderítették, ki is ő valójában, folyamatosan rendőrök őrizték.

Az aszódi lakást, valamint a férfi Adácson hagyott autóját érintő helyszíni szemle közel 24 órán át tartott. A folyamatosan érkező adatokat, információkat elemezték, értékelték, a lefoglalt bűnjeleket - többek között az elkövetéshez használt, nagyobbik lánya ágyában megtalált baltát, a lakásban talált összes kést, valamint otthoni naptárának bejegyzéseit (május 21: „End”) – megvizsgálták. Feltérképezték és időrendbe szedték L. Tamás mozgását, ezek alapján igyekeztek percről percre rekonstruálni a végzetes éjszaka és az az után történteket. Miközben a háttérben végzett nyomozói munka egy percre nem állt meg, minden nap gyanúsítotti kihallgatásra készülve indult. Arra azonban közel négy hetet várniuk kellett.

A férfi egészségi állapotában 2022. június 20-án állt be változás, a kórházból elbocsátották. Az ezt követő útja, a menetrend az előre meghatározottak szerint történt: rendőri kísérettel, bilincsben, vezetőszáron vitték a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Róna utcai objektumának kihallgatójába.

Fotó: police.hu

L. Tamás nem tett panaszt a gyanúsítás ellen, ahogy vallomást sem, kérdésekre nem válaszolt. A rendőrök kezdeményezték személyi szabadságának legszigorúbb korlátozását, amelyet a bíróság elrendelt, a letartóztatás helyéül az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölte ki.

Az azóta eltelt hónapokban a rendőrök minden olyan, a szakma előírásai szerinti nyomozási cselekményt elvégeztek, amely a vádképességhez elengedhetetlen. Szakértőkkel vizsgáltatták meg a lefoglalt eszközöket, anyagokat, de L. Tamásra is további igazságügyi szakértői vizsgálatok vártak.

A végzetes éjszakán L. Tamás bement már alvó lányaihoz. Először kisebbik gyermekével végzett, majd nagyobbik lányára sújtott le több baltacsapással, miután egy késsel megszúrta. Mindkét gyermek halálát vérvesztéses sokk okozta. L. Tamást többször kihallgatták, ám minden alkalommal az állította: nem emlékszik a lakásában és az Adácson történtekre. Annyit mondott: „a gyerekeket nem akartam bántani”.

Az igazságügyi szakértők szerint a férfi a tette, illetve a vizsgálat időpontjában nem szenvedett kóros elmeállapotban. Szakvéleményükben kitértek arra is, az emlékezetkiesés nagy valószínűséggel a védekezés módjának tekinthető, nem szenvedett ugyanis olyan sérülést, amely károsította volna az emlékezeti funkciókat. Az orvosok számára sem szolgált tettére magyarázattal, a szakértői vizsgálatok alapján vélelmezhetően a válása miatt megélt kudarcok, sérelmek gerjedtek haragra, cselekedetét az elhúzódó frusztráció okozta dühös indulat motiválhatta.

Fotó: police.hu

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya L. Tamás ellen az előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére, védekezésre képtelen állapotukat kihasználva elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Tóth Andit felidegesítette egy Sztárban sztár-fellépő hazugsága

origo.hu

Megszólalt a válófélben lévő Tápai Szabina

borsonline.hu

Fotó bizonyítja: Vele töltötte a szombatot Kucsera Gábor

magyarnemzet.hu

Böde Dániel megadta a kegyelemdöfést Kondás Elemérnek

ripost.hu

Dráma a Sztárban Sztár stúdiójában: ő a mai első kieső

magyarnemzet.hu

Ismert orvos lehet a sértettje az emberölési kísérletnek

origo.hu

Ijesztő: egyre soványabb Kelemen Anna

mindmegette.hu

Így lesz tökéletes a fonott kalács a húsvéti asztalon

szoljon.hu

Közel negyvenezer áldozat van Magyarországon, mégis keveset tudunk az emberkereskedelemről (x)

ripost.hu

Így van most a rehabon gyógyuló Molnár Gusztáv, megszólalt a barát

ripost.hu

Szarvak nőttek ki a fején, 140 évesen meghalt a híres Kecskeember

ripost.hu

Durvul a verseny, ők a Sztárban Sztár mai kiesői

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Parkolási bírságháború Ferencvárosban: hadjárat indult az albérlők ellen

INSIDER

Végre tényleg itt az igazi tavasz? 22 fok is lehet jövő héten - de nem lesz teljes az örömünk

INSIDER

Imádják a „magyar Barbie"-t a TikTokon

INSIDER

"Én sem eszem csokit, amíg a tesóm nem ehet" - heti top 5, legmegrázóbb történeteink

INSIDER

Gyász: elhunyt Schmidt Csaba

INSIDER

Hatalmas változás a BKK-nál, erre mindenki figyeljen oda, ha útnak indul!

INSIDER

Tavaszias idő várható a héten, kis szépséghibával

INSIDER

Gulyás Márton beismerte, hogy a támogatói között van Soros György