Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
Létrehozva: 2023.02.11.
Módosítva: 2023.02.11.

Megható fotók: így dolgoznak a magyar négylábú hősök Törökországban

Jócskán kiveszik a részüket a magyar kutyák is a mentési munkálatokból a katasztrófasújtott Törökországban és Szíriában. Összesen 156 magyar kutató-mentő dolgozik a térségben, a munkájukat 26 kutya segíti.

Péntek reggelre megközelítette a húszezret a törökországi és szíriai földrengések áldozatainak száma, és félő, hogy egyre kevesebb túlélőt találnak a hatóságok. A mentőcsapatok érthető módon túlterheltek, a mentést pedig továbbra is rendkívül megnehezíti a fagyos hideg. A törökországi földrengés miatt számos ország, köztük Magyarország is mentőalakulatokat küldött. A csapatok tagjait négylábú munkatársaik is elkísérték a katasztrófasújtott területre.

Védősisak a kutyusnak is dukál Fotó: Baptista Szeretetszolgálat / Facebook

A mentési munkálatokat nehezíti, hogy sok helyütt gázszivárgással, vízömléssel is számolnia kell a mentőalakulatoknak. Az üregek felderítéséhez sokszor még a speciális eszközök is kevésnek bizonyulnak, ilyenkor jönnek a képbe azok a négylábúak, akik sokszor nem mindennapi bátorságról tesznek tanúbizonyságot. A magyar csapatok összesen 156 fővel vesznek részt a munkálatokban, és őket 26 kutya is elkísérte. A mentésből kiveszi a részét a Máltai Szeretetszolgálat, a Baptista Szeretetszolgálat, a Pest Megyei Kutató-Mentők és a miskolci Spider mentőcsapat is, utóbbi Mancs gazdájának, Lehoczki Lászlónak a vezetésével.

A kutyák kimondottan fontos szerepet vállalnak a mentésben, mivel a törmelékek között olyan sebesülteket is megtalálnak, amik az emberek számára szinte lehetetlen feladat lenne. A mentésben résztvevő állatok számára nincs lehetetlen, dr. Mezősi Tamás és kutyája, Trafi ma reggel is ezzel a reménnyel indult a bevetésre.

A romkutató munka ugyanakkor rendkívül veszélyes és megterhelő. Ezeket a kutyákat profi képzésben részesítik, és folyamatosan fejlesztik őket. Veszélyes terepen dolgoznak, törmelékek, szilánkok között, ahol egy rossz lépés, és könnyen baleset történhet.

A magyar kutyák is remekül "teljesítenek" a katasztrófa területén Fotó: Baptista Szeretetszolgálat / Facebook

A kutyás alakulatok munkája igen változatos, eltűnt személyek után kutatnak földön, vízen és katasztrófa sújtotta területeken. 

Galériánkban csokorba szedtük a földrengés négylábú hőseit, amelyet az alábbi fotóra kattintva találhatsz:

 

 

 

 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek