Létrehozva: 2023.02.25.

Deák téri késelés: újabb dolgok derültek ki az ügyről, megdöbbentő, mit mondott az ügyvéd

A 18 éves Martin feladta a küzdelmet, elhunyt. Emiatt a késelőnek súlyosabb büntetéssel kell szembenéznie, emberölés is lehet a vád.

Ahogyan azt a Ripost elsőként megírta, vasárnap hajnalban a Deák téren, két fiatalokból álló társaság egy lányon összevitatkozott. A vita elfajult, ami miatt K. Zsolt kést rántott és fejbe szúrta a 18 éves Martint. A fiú édesanyja a napokban jelentette be, hogy Martin elhunyt.

Ez már nem az első késelés a Deák téren. Fotó: Végh István / Ripost

Martin barátja kezdte a balhét

Az áldozat unokatestvére az esetet követően mesélte el: Martin egyik barátja miatt robbant ki a konfliktus, ami a Deák téri késeléshez vezetett.

 Négyen buliztunk szombat éjszaka. Az egyik haverunk kikezdett K. Zsolt társaságának egyik tagjával. A balhét aztán Martin vitte el, a következő haverunk pedig félreállt 

– fogalmazott Erik, hozzátéve: a másik társasággal korábban nem találkoztak.

Mint elmondta: ismerősük, Kevin volt az, akinek megtetszett K. Zsolt barátnője, ezért beszólogatott nekik. Zsolt ezt nehezen viselte és elővette a kését, amivel végül Martint sikerült megszúrnia. 

Megpróbálták újraéleszteni a fiút 

Információink szerint Martint tarkón szúrta K. Zsolt. Az unokatestvére próbálta újraéleszteni.

„A penge a tarkóján érte az unokatestvéremet, aki azonnal összerogyott és elvesztette az eszméletét. Én kezdtem meg az újraélesztését, amíg a mentők megérkeztek. Odaültem hozzá, és befogtam a sebet, illetve mellkasnyomást alkalmaztam" – mondta korábban az unokatestvér.

„Hall engem és sír a fiam”

Martin családja mindenkit arra kért, hogy imádkozzanak a fiúért, ugyanis az akkor még életveszélyben lévő fiú állapota egyre romlott. Édesanyja, Kitti, sírva nyilatkozott az esetről. 

A mentősök sikeresen újraélesztették és bevitték az intenzívre. Folyamatosan imádkozom a fiamért, de sajnos rosszabbodott az állapota. Az orvosok beengedtek hozzá, így megfoghattam a kezét és beszélhettem is hozzá. Az orvosok szerint Martin hall engem. Ezt onnan tudják, hogy a fiam sír. Én is látom, hogy könnyezik.

Martin, Deák téri késelés, áldozat
Matrinért rengetegen imádkoztak, sajnos azonban mindhiába: pénteken elhunyt

Fenyegetik a késelő családját

Miközben az orvosok a késelést követően Matin életéét küzdöttek, a családja imára szólított fel mindenkit. Ám közülük többen inkább nyilvánosan üzentek a késelő családjának. 

Mint írták: „szemet szemért, fogat fogért!”, vagy, „ülök érte 15 évet, de sírba teszem", illetve „Kicsitől a nagyig kinyírok mindenkit!”

Hajtóvadászatot indított a rendőrség a késelő ellen

K. Zsolt elmenekült a késelés helyszínértől, de a rendőrség hajtóvadászatba kezdett, ezért tizenöt órán belül, kőbányai otthonában sikerült elfogniuk. Akkor a Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály Életvédelmi Osztálya ismeretlen tettes ellen indított eljárást emberölés bűntettének kísérlete miatt.

Meghalt a 18 éves fiú

Ahogyan arról a Bors elsőként számolt be, Martin szervezete sajnos végül feladta a küzdelmet. A fiatalt két napig lélegeztetőgépen tartották, utána annyit javult az állapota, hogy képes volt önállóan lélegezni. Péntek délben azonban a családtagok feketére változtatták a Facebookon a profilképüket, az édesanyja pedig közzétette a gyászhírt.

Kedves rokonok, ismerősök, Martin fiam itt hagyott minket”

 – írta bejegyzésében. 

Akár 15 év börtön is kaphat a késelő

"Két lehetséges variáció van, amire a fiú halála után minősítik majd az esetet. Halált okozó testi sértés, vagy emberölés, ami súlyosabb. 

Természetesen ez is a körülményektől függ majd, de én úgy gondolom, hogy mivel a támadó kést használt és egy életfontosságú szervre, tehát a fejre irányult a a támadás, amiben az élet kioltása is benne volt, ezért szerintem emberölés lesz.

 Ebben az esetben 5-15 évig terjedő szabadságvesztést is kiszabhatnak a támadóra. Ha pedig felmerül további minősítési körülmény, ami súlyosbítja ezt az ügyet, akkor ennek fényében változik a büntetés is" mondta el a Borsnak Major László ügyvéd.

Korábban is történt késelés a Deák téren

Mint a Ripost megírta, a Deák téren 2020. május 22-én hajnalban, a Deák tér közelében a 18 éves Cs. Krisztián halálra késelte a 21 éves K. Gergőt és a 16 éves M. Lászlót. A támadók ezek után elmenekültek, de a rendőrök a bejelentés után 10 perccel később elfogták őket a Nyugati téren.A brutális kettős gyilkosság előtt pár órával korábban, az aznap 18. születésnapját ünneplő fiatal egy rablásban is részt vett, amelynek során szintén kést használt. Ekkor  egy hangfalat rabolt el egy társával egy padon alvó férfitól. A két ügynek összesen 6 vádlottja volt. A brutális szurkáló attól indult be, hogy meglátott egy idegen társaságot vitatkozni. Egy 17 és egy 21 éves fiút szúrt halálra, majd a barátaival együtt elmenekült.

„A tanúvallomásokból idézve: teljesen beindult, azzal a jelszóval, hogy mindjárt beugrok bokszolni elővette a nála lévő kést. A neki háttal álló 17 éves Lászlót két alkalommal a hátán, majd két alkalommal mellkason szúrta” 

– mondta a tárgyaláson Gál Sándor életvédelmi osztályvezető.

„A másik fiút kétszer oldalba és egyszer mellkason szúrta, majd amikor a sértet megtántorodott a szúrásoktól, még nekifutott egyszer és mellkason rúgta. Még egyszer mellkason szúrta a fiút, aki ezután összeesett” 

– részletezte a bestiális támadást a rendőrfőnök.
 

 

origo.hu

A csaló holland bíró kirabolta a magyar válogatottat

ripost.hu

Beleszálltak a magyar válogatottba, keményen leszólták Marco Rossi csapatát

borsonline.hu

Teljesen összetört a műsorvezető: élő adásban kapta a hírt

hirtv.hu

Ripost: Szemtanúk szerint Magyar Péter megütött egy embert

ripost.hu

Órákra a forró kocsiban hagyták: meghalt egy 2 hónapos gyerek

mandiner.hu

Áll a bál Magyar Péter botrányos estéje után, volt olyan is a hívei között, aki kijelentette, nem fog „minden sz*rt elnézni” neki

ripost.hu

Hajdú Péter: Péntek este végleg lezárul a Jimmy-akta!

astronet.hu

Rák havi horoszkóp 2024: ezt jelzik a bolygók a jegyeknek

ripost.hu

A mai modern, sikkes nő frombrét visel, mutatjuk, hogy mi az

ripost.hu

„Nagyon le van lakva szerencsétlen” – Kulcsár Edina felismerhetetlen, durván beszóltak neki a követői

ripost.hu

Fehér koporsók egymás mellett: Egymás apró kezét fogva halt meg négy testvér

ripost.hu

Mégsem a bíró a hibás! Egy mosdókagylóban dőlt el a magyarok sorsa az Eb-n

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

A háborúpárti Brüsszel azért szabott ki gigabüntetést hazánkra, mert a magyarok a a békére szavaztak

INSIDER

Top 5 hazugság: Magyar Péter folyamatosan hazudozik, saját híveinek is

INSIDER

Brüsszel bosszúja: Mi védjük Európát, mégis gigabüntetést kaptunk

INSIDER

Kormányinfó: kiderült, mit gondol a kormány a választás eredményéről

INSIDER

Eddig tartott a nyár: hidegfront vet véget mindennek

INSIDER

A Vámpírok bálja budapesti előadásán a mélybe zuhant egy színész, súlyosan megsérült

INSIDER

A főboszorkány dermesztő jóslata: így forgatja fel életünket a nyári napforduló

INSIDER

Orbán Viktor: a német-magyar kapcsolatok szilárd alapját a gazdasági együttműködés adja