Létrehozva: 2023.02.09.

A kórház udvarán hozta világra gyermekét egy nő

Az esettel összefüggésben már nyomoz a rendőrség.

Megkezdte a nyomozást a rendőrség annak a balassagyarmati esetnek az ügyében, amely szerint egy környékbeli nő a kórház udvarán szülte meg gyermekét - értesült a Bors. Az édesanya és férje azt állítja, hogy a szülés előkészületei sem mentek gördülékenyen, a mentősök ugyanis nem megfelelően bántak a nővel, a gyermek pedig az udvaron a földre esett a születés pillanatában. 

csecsemő, újszülött, baba, kisbaba, gyermek, gyerek, Shutterstock illusztráció
A szülők állítása szerint a kisbaba a kórház udvarán született meg és a betonra esett  Fotó: Shutterstock

Az aggódó édesapa Facebook-bejegyzésben mesélte el a történetet, amit azóta több ezren megosztottak.

Megszólalt a Borsnak a betonra esett újszülött édesapja

Az édesapa a Borsnak elmondta: feleségéhez február 3-án hívott mentőt, mert erős fájdalmai voltak. 

Már akkor nem megfelelően viselkedtek a feleségemmel, aki már alig tudott mozdulni fájdalmában. Ki kellett sétálnia a mentőautóhoz, amiben ülnie kellett végig az úton. Meg sem vizsgálták, még a biztonsági övet is magának kellett becsatolnia – mesélte a Borsnak Ricsi, az édesapa. 

A kórháznál ugyanígy kiszállították, se hordágyat, se tolókocsit nem hoztak. Azt mondták, sétáljon fel gyalog a szülőszobára. Ekkor mondta, hogy nagyon fáj a hasa és amikor elindult, a szülés megindult, a kisbaba pedig az aszfaltra pottyant. A feleségemnek annyi ereje volt, hogy felvegye a kicsit a földről és a mellére tegye

– mondta az édesapa, aki ezután érkezett a kórházhoz, ugyanis nem utazhatott feleségével a mentőben a vírushelyzet miatt. 

– Ekkor már a mentősök kapkodni kezdtek, kivették a nejem kezéből a babát, takaróba tették, hozták a hordágyat. Még a köldökzsinórt se vágták el – állította Ricsi. Azt mondja, a mentősök a szülészeten nem mondták el, hogy az udvaron született a baba, a papírokra is azt írták, hogy a mentőben történt a szülés. 

Ahogy én odaértem, nem engedtek be a feleségemhez, mint utólag megtudtam, jogtalanul, ugyanis később a főorvos elmondta, hogy bemehettem volna hozzá. 

Az esetet súlyosbította, hogy a férfinek azt mondták, megvizsgálják a kicsit, de amikor érdeklődött a gyermekosztályon a baba súlya és állapota felől, a megszületett kisbabáról nem is tudtak az osztályon dolgozók. 

Később a gyermekosztályon dolgozó főorvos vizsgálta meg a babát. Szerencsére nem esett baja, de a család kérésére Budapestre, a Heim Pál Gyermekkórházba szállították további vizsgálatok céljából. Itt kiderült, hogy a baba makkegészséges, és komoly elváltozásokat nem mutattak a vizsgálatok sem, így három nap után hazaengedték őket. 

Feljelentést tett a család

A család még aznap a helyszínen kihívta a rendőrséget és feljelentést tett a mentősök ellen, valamint megemlítette a kórház állítólagos mulasztásait is. Az esetet a mentőben és a kórház udvarán működő biztonsági kamerafelvételek tudnák bizonyítani.

Azt mondták nekünk, hogy nem néz a kórház kamerája arra a részére az udvarnak, ahol a kisbabánk megszületett, amit furcsállunk, hiszen ott hozzák-viszik a betegeket. Valamint elvileg a mentőben lévő kamera sem működött technikai okok miatt 

– mesélt felháborodottan a családapa, aki egyedül abban bízik, hogy a kamerafelvételek előkerülnek a nyomozás során és alátámasztják a történetüket. 

mentőautó
Az ügyben nyilatkozott az Országos Mentőszolgálat is  Fotó: Facebook

Nyilatkozott az Országos Mentőszolgálat is

Az Országos Mentőszolgálat a Nógrád Vármegyei Hírportálnak elmondta, hogy a mentőegység beszámolója szerint a kismama a kertkapuban várta az esetkocsit, nem ők kérték, hogy sétáljon ki, illetve már a helyszínen vita alakult ki, mivel a férjet kísérőként a mentőegység nem tudta elvinni.

– A mentőtiszt bajtársnő a várandós nőt megvizsgálta, ezt részletesen le is írta az esetdokumentációba, ahogy azt is, hogy a kismama az út során ülni szeretett volna. A kórház udvarán a mentőautó lépcsője mellé készített betegszállító kocsi felé kilépve a szülés hirtelen megindult, megszületett egy egészséges gyermek, aki nem esett le a földre, hanem a mentőápoló bajtárs a kezeiben tartottatájékoztatta a megyei portált Győrfi Pál, a mentőszolgálat kommunikációs vezetője, aki hozzátette: ezt követően a betegszállító a kerekesszékbe ültetett anyukával és az egészséges, sértetlen újszülöttel bement a szülészeti osztályra. Ezzel együtt vizsgálatot indított a mentőszolgálat is.

Nyomoz a rendőrség

Megkeresésünkre a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság azt nyilatkozta, hogy az esettel összefüggésben a Balassagyarmati Rendőrkapitányság hivatalból indított büntetőeljárást foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt. Az eljárás ismeretlen tettes ellen folyamatban van.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Meg sem mozdulhat Karácsony Gergely a Gyurcsány-házaspár nélkül, nyilvánosan elismerte - videó

origo.hu

Itt van Oroszország válasza az Amerikai segélyre

borsonline.hu

Elérkezett a pillanat, amire mindenki várt: óriási örömhírt jelentett be Krausz Gábor és Mikes Anna – fotó!

magyarnemzet.hu

Rossi remek állásajánlatott kapott – ezért mondott nemet

ripost.hu

Krausz Gábor Mikes Annával közösen jelentette be a nagy hírt, erre vártak a rajongók

mandiner.hu

„Munkás vagy ilyesmi nem szívesen lennék!” – videón a 12 éves Geszti Péter, ahogy a saját jövőjébe lát

origo.hu

Mikes Annát ölelgeti Krausz Gábor újabb képén, nagy hírt jelentett be

mindmegette.hu

Mindent kirántunk! 7 isteni rántott hús és zöldség

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Összement a tejföl, a túró és a mosogatógép kapszula is kevesebb lett! Mutatjuk a konkrét termékeket

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Ma sem ússzuk meg szárazon: három vármegye is riasztást kapott – Időjárás

INSIDER

Megszületett az ítélet a pécsi Fekete Angyal ügyében

INSIDER

Menczer Tamás: Minden erőnkkel és eszközünkkel védjük a magyar családokat

INSIDER

Rétvári Bence: A pedofiloknak nincs kegyelem