Orbán Balázs Magyar Péternek: A futtatóid döntenek rólad!

POLITIK
Létrehozva: 2023.02.09.

A kórház udvarán hozta világra gyermekét egy nő

Az esettel összefüggésben már nyomoz a rendőrség.

Megkezdte a nyomozást a rendőrség annak a balassagyarmati esetnek az ügyében, amely szerint egy környékbeli nő a kórház udvarán szülte meg gyermekét - értesült a Bors. Az édesanya és férje azt állítja, hogy a szülés előkészületei sem mentek gördülékenyen, a mentősök ugyanis nem megfelelően bántak a nővel, a gyermek pedig az udvaron a földre esett a születés pillanatában. 

csecsemő, újszülött, baba, kisbaba, gyermek, gyerek, Shutterstock illusztráció
A szülők állítása szerint a kisbaba a kórház udvarán született meg és a betonra esett  Fotó: Shutterstock

Az aggódó édesapa Facebook-bejegyzésben mesélte el a történetet, amit azóta több ezren megosztottak.

Megszólalt a Borsnak a betonra esett újszülött édesapja

Az édesapa a Borsnak elmondta: feleségéhez február 3-án hívott mentőt, mert erős fájdalmai voltak. 

Már akkor nem megfelelően viselkedtek a feleségemmel, aki már alig tudott mozdulni fájdalmában. Ki kellett sétálnia a mentőautóhoz, amiben ülnie kellett végig az úton. Meg sem vizsgálták, még a biztonsági övet is magának kellett becsatolnia – mesélte a Borsnak Ricsi, az édesapa. 

A kórháznál ugyanígy kiszállították, se hordágyat, se tolókocsit nem hoztak. Azt mondták, sétáljon fel gyalog a szülőszobára. Ekkor mondta, hogy nagyon fáj a hasa és amikor elindult, a szülés megindult, a kisbaba pedig az aszfaltra pottyant. A feleségemnek annyi ereje volt, hogy felvegye a kicsit a földről és a mellére tegye

– mondta az édesapa, aki ezután érkezett a kórházhoz, ugyanis nem utazhatott feleségével a mentőben a vírushelyzet miatt. 

– Ekkor már a mentősök kapkodni kezdtek, kivették a nejem kezéből a babát, takaróba tették, hozták a hordágyat. Még a köldökzsinórt se vágták el – állította Ricsi. Azt mondja, a mentősök a szülészeten nem mondták el, hogy az udvaron született a baba, a papírokra is azt írták, hogy a mentőben történt a szülés. 

Ahogy én odaértem, nem engedtek be a feleségemhez, mint utólag megtudtam, jogtalanul, ugyanis később a főorvos elmondta, hogy bemehettem volna hozzá. 

Az esetet súlyosbította, hogy a férfinek azt mondták, megvizsgálják a kicsit, de amikor érdeklődött a gyermekosztályon a baba súlya és állapota felől, a megszületett kisbabáról nem is tudtak az osztályon dolgozók. 

Később a gyermekosztályon dolgozó főorvos vizsgálta meg a babát. Szerencsére nem esett baja, de a család kérésére Budapestre, a Heim Pál Gyermekkórházba szállították további vizsgálatok céljából. Itt kiderült, hogy a baba makkegészséges, és komoly elváltozásokat nem mutattak a vizsgálatok sem, így három nap után hazaengedték őket. 

Feljelentést tett a család

A család még aznap a helyszínen kihívta a rendőrséget és feljelentést tett a mentősök ellen, valamint megemlítette a kórház állítólagos mulasztásait is. Az esetet a mentőben és a kórház udvarán működő biztonsági kamerafelvételek tudnák bizonyítani.

Azt mondták nekünk, hogy nem néz a kórház kamerája arra a részére az udvarnak, ahol a kisbabánk megszületett, amit furcsállunk, hiszen ott hozzák-viszik a betegeket. Valamint elvileg a mentőben lévő kamera sem működött technikai okok miatt 

– mesélt felháborodottan a családapa, aki egyedül abban bízik, hogy a kamerafelvételek előkerülnek a nyomozás során és alátámasztják a történetüket. 

mentőautó
Az ügyben nyilatkozott az Országos Mentőszolgálat is  Fotó: Facebook

Nyilatkozott az Országos Mentőszolgálat is

Az Országos Mentőszolgálat a Nógrád Vármegyei Hírportálnak elmondta, hogy a mentőegység beszámolója szerint a kismama a kertkapuban várta az esetkocsit, nem ők kérték, hogy sétáljon ki, illetve már a helyszínen vita alakult ki, mivel a férjet kísérőként a mentőegység nem tudta elvinni.

– A mentőtiszt bajtársnő a várandós nőt megvizsgálta, ezt részletesen le is írta az esetdokumentációba, ahogy azt is, hogy a kismama az út során ülni szeretett volna. A kórház udvarán a mentőautó lépcsője mellé készített betegszállító kocsi felé kilépve a szülés hirtelen megindult, megszületett egy egészséges gyermek, aki nem esett le a földre, hanem a mentőápoló bajtárs a kezeiben tartottatájékoztatta a megyei portált Győrfi Pál, a mentőszolgálat kommunikációs vezetője, aki hozzátette: ezt követően a betegszállító a kerekesszékbe ültetett anyukával és az egészséges, sértetlen újszülöttel bement a szülészeti osztályra. Ezzel együtt vizsgálatot indított a mentőszolgálat is.

Nyomoz a rendőrség

Megkeresésünkre a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság azt nyilatkozta, hogy az esettel összefüggésben a Balassagyarmati Rendőrkapitányság hivatalból indított büntetőeljárást foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt. Az eljárás ismeretlen tettes ellen folyamatban van.

 

origo.hu

Óriási tüntetés Ukrajnában Zelenszkij őrült parancsa miatt

ripost.hu

Szoboszlai szomorú bejelentést tett, rajongók ezrei zokognak most

borsonline.hu

Áll a bál: kitálaltak a tanárok, óriási az emberek felháborodása

magyarnemzet.hu

Az összes pénzét ellopják, ha felveszi a telefont, amikor erről a számról hívják

ripost.hu

Kiderült Katalin és Vilmos titka, kitálalt a komornyik

ripost.hu

Balesetet szenvedett a magyar színész, elmaradnak az előadások

astronet.hu

Heti horoszkóp 2024. május 20-26.: Nagy változások jönnek

ripost.hu

Felkavarják az állóvizet az égiek, 3 csillagjegy élete rögvest új irányt vesz!

ripost.hu

5 csillagjegy, aki feltétel nélkül szeret, történjék bármi

ripost.hu

Itt a vége? Még a képeket is törölte Sebestyén Balázs felesége

ripost.hu

Szerelem a láthatáron: három csillagjegyre júniusban boldogság vár

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Kocsis Máté: sem a jólét, sem a béke nem garantált a mostani brüsszeli vezetés mellett

INSIDER

Súlyos csapások érték Ukrajna második legnagyobb városát

INSIDER

Újabb részletek a Magyar Péterhez köthető 8 milliárdos pilótajátékról

INSIDER

Magyar Péter pont úgy fenyegetőzik és hisztizik a közéletben, ahogy régen az otthonában

INSIDER

Szerelemre vágysz? - Ez az 5 tippje a matematikusnőnek kutatása alapján

INSIDER

„Ha mindez éjszaka történt volna, mi már nem lennénk” – tűz emésztette fel a négygyermekes Anita otthonát

INSIDER

Így keresik a verőcei hajóbaleset eltűntjeit - Videó

INSIDER

Hamarosan mozgást is felírhat az orvos receptre