Létrehozva: 2023.01.27.

Legyőzte a rákot az Avatar 2. magyar búvársztárja

Nem esett pánikba, sőt azt mondta engem nem fog legyőzni ez a rák hat évvel ezelőtt az Avatar 2. magyar búvárja, Gőgh Szilvia, aki erősebbnek bizonyult a gyilkos kórnál.

A Ripost is beszámolt az Észak-Amerikában élő Gőgh Szilviáról, aki az egyik kulcsembere volt az Avatar 2. című amerikai szuperprodukció forgatásainak. A víz alatti jeleneteket ugyanis ő biztosította, ő vigyázott a színészek életére. Szilvia élete viszont 2017-ben egyik pillanatról a másikra megváltozott.

Négy éves volt Szilvia kisfia, amikor mellrákot diagnosztizáltak nála Fotó: Gőgh Szilvia

Édesapját, édesanyját és unokatestvérét is a rák ragadta el

A búvároktató-kaszkadőr életét családi tragédiák nehezítették, majd mire lelkileg talpra állt, neki is farkasszemet kellett néznie a gyilkos kórral.

Mielőtt elkezdtük az Avatar 2. forgatását, hat évvel ezelőtt mellrákot diagnosztizáltak nálam. Ekkor 39 éves voltam. És milyen a sors! Édesapám 39 éves korában halt meg daganatos betegségben, ahogy az egyik unokatestvérem is. Édesanyámat pedig a mellrák vitte el. Így nem volt kérdés: minden tőlem telhetőt megteszek, hogy meggyógyuljak

- mesélte a Ripostnak Gőgh Szilvia. Mivel az anyja miatt rendszeresen járt szűrővizsgálatokra, így hamar felismerték nála a kórt. A búvár úgy állt hozzá a betegséghez, mint az élethez: félelem nélkül. Így akkor sem ijedt, meg, amikor masztektómián esett át és a méhét távolították el. A kemoterápiás kezelésektől kihullott a haja, ám ugyanolyan természetességgel élte az életét, mint a betegség előtt. Szilvia a blogján írta meg küzdelmét a rákkal, ezzel üzenve a többi beteg nő számára: van remény, fel lehet épülni a rákból. Úgy érzi, hogy ez az egész csak egy fejezet volt az életéből.

A kezelések mellett is igyekezett erőt venni magán, hogy búvárkodhasson Fotó: Gőgh Szilvia

Jógával a gyógyulásért

Szilviát családja és a barátai is támogatták, de jó hatással volt rá az óceán közelsége és a jóga is. Ahogy egyre jobban érezte magát a kezelések után, úgy merészkedett ismét a víz alá, az életminőségére pedig a jógázás hatott pozitívan.

– A jóga csökkenti a stresszt, ellazítja az elmét, erősíti a testet és az immunrendszert, így a szervezetünk megkaphatja a kellő extra lökést a harchoz - írta a búvár.

Akik megértik a rák elleni küzdelem folyamatát, tudják, hogy az érzelmi és lelki jólét mindent megváltoztathat. Ez adja meg nekünk azt az erőt, amire szükségünk van ahhoz, hogy megküzdjünk ezzel a szörnyű betegséggel

- fogalmazott Szilvia. A dublőr részt vett egy olyan jógaprogramban, amit kifejezetten rákos betegek számára fejlesztettek ki.

Nem én választottam a mellrákot. Biotermékeket eszem, minden nap edzek, a megélhetésemért búvárokat oktatok, és viszonylag stresszmentes életet élek. Mégis felvetődött bennem a kérdés: miért pont én? Aztán rájöttem, én választom meg, hogyan megyek végig az úton. Sajnálhatnám magam és a családomat, hogy min kellett keresztülmennünk. De én azt választottam, hogy hálás vagyok a gyógyulás ajándékáért

- írta blogjában a búvár.

Szilvia az egyik női főszereplővel, Zoe Saldanával Fotó: Gőgh Szilvia

A betegség után érkezett élete lehetősége

Szilviának már az utókezelésre szánt gyógyszereit sem kell szednie, és az eredményei azt mutatják, nincs rákos sejt a szervezetében. A felépülése után, amikor megkereste őt az Avatar csapata, hogy dolgozzon velük, gondolkodás nélkül igent mondott. A négy éves munka végeredménye pedig önmagáért beszél.

Gyönyörű lett a film! Pandora világa, az élet fája, a vízi állatok, a bálnás jelenetek mind egy csodavilágot adnak vissza. Bár nagyon hosszú lett, én még tudtam volna nézni

- fejtette ki a búvároktató. Szilvia azt mondta, amikor elvállalta a felkérést az Avatarhoz, sok mindent fel kellett adnia, ráadásul a férje, Hilaire és 9 éves fia, Enzo is jóval kevesebbet látta őt, de úgy volt vele, hogy ez egy olyan lehetőség, ami az ember életében csak egyszer jön szembe.

Azt gondolom, megérte csatlakozni az Avatar csapatához. Ha most megkeresnének egy ilyen produkcióhoz, gondolkodás nélkül elvállalnám újra. Ha messzebb lenne, akkor viszont kikötném, hogy magammal vihessem a családomat

- zárta Gőgh Szilvia, aki kifejezetten rák elleni ékszerkollekcióval is elkápráztatta követőit.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Mit szólnak a baloldali jogvédők, hogy Magyar Péter kínozta a feleségét?

origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

metropol.hu

„Mikes Anna csak egy van” – durván beszóltak Tóth Gabinak

magyarnemzet.hu

Futótűzként terjed az interneten Kunhalmi Ágnes vicces beszólása

life.hu

Az igazi répatorta titka: ez a recept még a Nyuszikának is ízlene

hirtv.hu

Nem állnak ki Varga Judit mellett + videó

origo.hu

A TV2 sztárját nem akarta beengedni a lakásba a férje

mindmegette.hu

Így készíts vaníliás cukrot házilag - egyszerűbb, mint gondolnád!

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

INSIDER

Megszólalt egy szakértő Varga Judit bejegyzéséről: ez a bántalmazás tankönyvi példája

INSIDER

Ismét tetten érték az uniós pénzek ellen lobbizó baloldalt

INSIDER

Terrorpánik Európában: Zárják a német határokat, stadionok elleni dróntámadásoktól tartanak

INSIDER

Gulyás Gergely a műtétjéről: újra kellett tanulnom járni

INSIDER

Minddel tisztában vagy? Összeszedtük, mire emlékezünk a húsvéti nagyhéten

INSIDER

Különleges akciót jelentett be az Élelmiszermentő Központ: több száz rászoruló családot segítenek húsvétkor

INSIDER

Gyászol a Magyar Közút: "Már indultak volna, amikor megtörtént a tragédia"