INSIDER

Szerző Ripost

1 hónapja

Nyitrai Zsolt: a Fidelitas elmúlt 26 éve sikertörténet

A miniszterelnök főtanácsadója köszöntötte a Fidelitas XIX. tisztújító kongresszusát. Egykor ő is a Fidesz ifjúsági társszervezetében kezdte a politizálást.

Nyitrai Zsolt egészen fiatalon kezdett politizálni, alapító elnöke volt a Fidelitas első vidéki csoportjának, 2001-ben pedig a Fidelitas országos alelnökévé választották. Ma a miniszterelnök főtanácsadójaként köszöntötte a fiatalokat a szombati tisztújító kongresszuson és kijelentette: az áprilisi kétharmados győzelemben döntő része volt a Fidelitas tagjainak. Nyitrai Zsolt szerint ma is fontos a fiatalok intenzív megszólítása, az, hogy világos képet kapjanak a politikai realitásokról. 

Nyitrai Zsolt köszöntötte a Fidelitas kongresszusának résztvevőit. Fotó: Mogyorossy Marton

A Fidelitasra nagy feladatok várnak most is: tudatni kell a fiatalokkal, hogy amennyiben a baloldal alakít kormányt, akkor rosszabbul járnak az élet minden területén. 

A magyar fiatalok akkor járnak jól, ha Fidesz-kormány van, a fiatalok akkor lépnek előre, ha Orbán Viktor vezeti az országot 

- szögezte le a miniszterelnök főtanácsadója. Hozzátette: a kormányoldal 25 éves korig SZJA-kedvezménnyel, az első házasok adókedvezményével, a fiatal családok otthonteremtési támogatásával és ingyenes nyelvvizsgával segíti az életkezdést és a munkavállalást, ezzel szemben amikor a baloldal kormányon volt, tandíjat vezetett be és megszüntette az otthonteremtési támogatások rendszerét. 

A feladat adott: 2026 után is hívják úgy Magyarország miniszterelnökét, hogy Orbán Viktor 

- hangoztatta. Ezen cél elérésében nagyon fontos feladat hárul a Fidelitasra, hiszen a fiatalok meggyőzése és mozgósítása kulcskérdés. 

Ma a Fidelitas egy olyan közösség, a szó jó értelmében vett hálózat, amely megkerülhetetlen a hazai közéletben. A Fidelitasban nevelkedett emberek ott vannak a kormányzati munkában, többek között Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke, Szijjártó Péter külügyminiszter, Gyürk András kampányfőnök, Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Koncz Zsófia államtitkár vagy Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere is a Fidelitasban kezdte a politikai munkát.

A Fidelitas kongresszusa. Fotó: Mogyorossy Marton


Amíg lesznek olyan fiatalok, akik a nemzeti büszkeségben, a helyi felelős cselekvésben és a hagyományok tiszteletében hisznek, addig "lesz hazánk és kell, hogy legyen Fidelitas is", mondta Illés Boglárka, a Fidelitas leköszönő elnöke. Fontosnak nevezte az értékekért való kiállást, azt, hogy a fidelitasosok a választástól választásig terjedő időszakban is megvívják a csatákat itthon és külföldön egyaránt. 

Mert bár úgy tűnhet, hogy a dollárbaloldallal szemben nem nehéz alternatívát mutatnunk, ahhoz, hogy mindenki előtt lehulljon a lepel róluk, azt el is kell mondanunk. Nem mindegy, hogy a titkosszolgálati vagy éppen nyílt hadműveleti, guruló dollárokkal kitömött zsebek szirénhangjaira, vagy egy ezeréves nemzet megmaradásának megafonnal felerősített hangjára figyelünk

 - hangsúlyozta. Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója a kormányoldal és a Fidelitas feladatának nevezte, hogy a következő európai választásokon olyan új elit kerüljön Európa élére, amely a reálpolitika alapján, Európa érdekében politizál. Hozzátette: nem túl optimista, ha a jelenlegi elit marad. Mint mondta, az Amerikai Egyesült Államok jelenleg nem a reálpolitika alapján áll, mint Donald Trump elnöksége alatt, hanem visszatért az ideológiai háborúba. Európát előbb-utóbb egyesíteni kellene, amire nagy lehetőség volt a Szovjetunió bukása után, azonban Nyugat-Európa nem volt erre vevő, "továbbra is föntről lefelé beszél velünk". Ha Nyugat-Európa rájön arra, hogy "szemmagasságból is lehet velünk beszélni", akkor lehetőség nyílik arra, hogy Európa közösen, összefogva tudja a saját érdekeit képviselni, és ez Amerika számára újdonságot fog jelenteni. Úgy vélte: az orosz-ukrán háború megváltoztatta "a Csipkerózsika-álomba szenderült Európát". 1945 óta ugyanis Nyugat-Európában azt gondolták, hogy "jegyet vettek a jó életre" és biztonságban vannak. Most azonban nagyon nagy kihívások előtt áll minden ország. 

A Fidelitasban kezdték a politizálást. Fotó: Mogyorossy Marton

A kongresszus résztvevőit videóüzenetben köszöntötte Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Ágh Péter fideszes országgyűlési képviselő, volt Fidelitas-elnök is. Beszédet mondott Koncz Zsófia fideszes országgyűlési képviselő, államtitkár és Böröcz László, Budapest világörökségi területfejlesztésének kommunikációjáért felelős miniszteri biztos, korábbi Fidelitas-elnök is. 

A Fidelitas XIX. tisztújító kongresszusa Farkas Dánielt választotta meg elnöknek. A Fidesz ifjúsági társszervezete alelnöknek Biró Marcellt, Hack Angelikát, Kálmánczi Miklóst, Kozma Dávidot, Kupcsok Pétert, Mohácsy Istvánt és Tóth Réka Kamillát választotta meg - közölték a Fidelitas Facebook-oldalán. 

A Fidelitas szombaton az MVM Dome egyik rendezvénytermében tartott tisztújító kongresszust, amelyen a leköszönő elnök, Illés Boglárka helyére választották meg a szervezet új elnökét, illetve az alelnököket.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megmutatjuk a világ legrondább épületeit! - fotók

borsonline.hu

Megbánta első szexuális együttlétét a nő, súlyos árat fizetett érte

magyarnemzet.hu

Pár nap, és akár hétszáz forinttal is megdrágulhat a kedvenc dohányterméke

ripost.hu

Nem lehet máshova nézni: Tolvai Reni hatalmas mellei majd kiesnek a ruhából

hirtv.hu

Politikai hobbista: Dicsőség Ukrajnának

origo.hu

Saját példáján keresztül segít Tóth Gabi

mindmegette.hu

Konyhája tervezésekor ne feledkezzen meg a praktikumról

ripost.hu

Hátborzongató, mi vár ránk 2023-ban Nostradamus jóslatai szerint

ripost.hu

Rosszul lett, árokba hajtott, és meghalt a 7-es úton egy férfi

ripost.hu

Kasza Tibi elárulta havi fizetését: sokkot kaptak a TV2 stúdiójában

ripost.hu

Katalin hercegné helyretette Meghant: ez a válasza a sógornőjének

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

További cikkek

INSIDER

Exkluzív kulisszatitkok: gigantikus medencében vették fel az Avatar 2. jeleneteit

INSIDER

FELHÍVÁS A SZÜLŐKHÖZ ÉS DIÁKOKHOZ! Felháborodtak a diákok is - az Eötvös Gimnáziumban nyílt titok volt, hogy jó pénzért be lehet kerülni

INSIDER

Évi kétezer eurót bukik minden német az ukrajnai háborún

INSIDER

Orbán Viktor: A magyarok békét akarnak

INSIDER

Döbbenetes, mit műveltek a kóbor kutyák, mindenki retteg a magyar faluban

INSIDER

Itt a februári időjárás-előrejelzés: ez vár ránk a tél utolsó hónapjában

INSIDER

Kiderült: pesti sztárügyvédnő mosta az olasz maffia pénzét

INSIDER

Most derült ki: Erre is jó, ha be vagy oltva influenza ellen