Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
Létrehozva: 2022.12.28.

Itt a hideg, hol a hideg - Játszik velünk az időjárás

Ez vár ránk ma a meteorológusok szerint.

Szerző Piréz

Európa északi felén egymást érik a ciklonok, és légköri frontjaik változékony, szeles, gyakran csapadékos időt okoznak. Az erősödő áramlásnak köszönhető az enyhülés, az évszakhoz képest jóval magasabb hőmérséklet: a Varsó-Bukarest vonaltól délnyugatra nagy területen 10 fok fölé melegszik fel a levegő, sőt, a mediterrán országokban néhol 20 fokot is mérnek.

Fotó: Pixabay

Nálunk is az ilyenkor szokásosnál enyhébb az idő, bár az átvonult hidegfront mögött szerdán átmenetileg alacsonyabb csúcsértékekre számíthatunk. Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint reggelig délen, délnyugaton még maradhatnak tartósan felhős tájak, emellett időnként vastagabb felhősávok vonulnak nyugatról kelet felé. Ezek szerdán gyakran szűrhetik, zavarhatják a napsütést, de számottevő csapadékra nem kell készülnünk. Fokozatosan mérséklődik a légmozgás, és csak az Észak-Dunántúlon élénkülhet meg a délire forduló szél.

Napközben a legmagasabb hőmérséklet 3 és 9 fok között várható, éjszaka pedig 0 és -6 fok közé hűl le a levegő, de a derült, fagyzugos helyeken ennél hidegebb, a felhősebb délnyugati tájakon viszont több fokkal enyhébb is lehet. Az előrejelzés szerint a hét második felében ismét lehet egy picit melegebb, szóval csak egy kicsit kell kibírnunk.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek