Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
Létrehozva: 2022.11.04.
Módosítva: 2022.11.04.

Megtörte a csendet a New Yorkban meggyilkolt Orsolya édesanyja

Orsolya gyilkosa kiegyezett az ügyészséggel és a bírósággal.

Szerző Ripost

Kiegyezett az amerikai igazságszolgáltatással a New Yorkban meggyilkolt magyar nő gyilkosa. David Bonola elfogadta azt a lehetőséget, hogy lemond a tárgyaláshoz való jogáról, és 25 éves fegyházbüntetésre ítélik, mert a vádat visszaminősítették gyilkosságról emberölésre. 

Fotó: Facebook

Mint az köztudott, Orsolya a New York-i Queensben élt a dúsgazdag férjével és két fiával. A család karbantartóként foglalkoztatta David Bonolát, akinek kulcsot is adtak a házukhoz. A családapa a nagyobbik fiúval a borzalmak napján elutazott. A kisebbik gyermek az emeleten tartózkodott, 

amikor a gyilkos és Orsolya az alsóbb szinten összeszólalkozott, a férfi pedig legalább 50 késszúrással végzett a gyönyörű nővel. 

Bonola a családanya holttestét egy bőröndbe tette, kivitte az utcára, majd sorsára hagyta.

Felháborodtak az ítélet miatt

Az amerikai jog a gyilkosságot és az emberölést külön értelmezi. Előbbi tartalmi eleme a különös kegyetlenség és az előre kiterveltség, míg az utóbbi ezeket nélkülözi. A férfinek, aki kioltotta két fiú édesanyjának életét, most csupán emberölésért kell felelnie, ez pedig közfelháborodást váltott ki mind az amerikai magyar közösségben, mind pedig szélesebb körökben.

 

Ez az ember megérdemelné azt a bizonyos széket!

 

- utalt a halálbüntetésre a G. Orsolya emlékére létrehozott Facebook-csoportban egy kommentelő. Más hozzászólók szerint felháborító, hogy a gyilkosnak a 25 évet sem kell feltétlenül leülnie, hiszen jó magaviseletért akár hamarabb is kiengedhetik.

„Minimum az életfogytiglan lenne a méltányos büntetés” – tette hozzá Orsolya egyik ismerőse, aki kifejtette, hogy sokat gondol a családanyára.

A gyászoló anya megszólalt

A Bors elérte Babi nénit, Orsolya Magyarországon élő édesanyját. Mint mondja, ő már lezárta magában a múltat, és nem érdekli David Bonola sorsa.

 

Már a vejemnek is megmondtam, hogy nem szeretnék értesülni az új hírekről. Nem érdekel, mennyit kapott a gyilkos! A múltat lezártam magamban, a lányomra pedig pontosan úgy szeretnék emlékezni, ahogy utoljára láttam

 

 – mondta röviden a gyászoló asszony.

Texasban halálra ítélték volna

Rónai Péter magyar származású amerikai ügyvéd a lapnak még a gyilkosság utáni napokban fejtette ki szakvéleményét.

„Texas államban egészen valószínű, hogy ebben a gyilkossági ügyben halálbüntetést szabnának ki. A késszúrások száma nyilvánvalóvá teszi az erős felindultságot és a különös kegyetlenség is megáll” – fogalmazott a jogász.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek