INSIDER

Szerző Ripost

4 hónapja

Ezért nem vezet többet Kárász Róbert műsort az ATV-n

Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere Kárász szerint lehazugozta a műsorvezetőt.

Szerző Ripost

Kárász Róbert exkluzív interjút adott a Mandiner oldalának, amelyben ragaszkodik az igazához: szerinte Baranyi Krisztina igenis tudott a botrányos műsor előtt arról, ki fogja kérdezni. 

Fotó: Laszlo Sulyok / Ripost

Ahogy a Mandiner megírta, tovább bonyolódik a ferencvárosi polgármester és a Pesti Srácok újságírója ATV-s összetűzésének ügye. Emlékezetes, Baranyi Krisztina nem volt hajlandó válaszolni a kérdezőnek hívott Szalai Szilárd kérdéseire a Szigorlat című műsor múlt pénteki adásában. Akkor ezt mondta: „Kicsit kellemetlen helyzetbe hoztak engem, ugye én régóta hangoztatom, hogy propagandamédiának, ócska fizetett propagandistáknak soha nem nyilatkozom, úgyhogy most sem fogom ezt megtenni. Nem tudtam, hogy ön itt lesz, és ha tudom, akkor nem jövök el.”

Az elmúlt héten több vita lezajlott, vélemény elhangzott a példátlan esettel kapcsolatban, ennek során felmerült az is, vajon Baranyi tényleg a stúdióban szembesült-e azzal, hogy Szalai áll majd vele szemben. A kerületvezető ugyebár állította, hogy igen. Az ATV műsorvezetője, Kárász Róbert azonban cáfolta Baranyi Krisztinát. A csatorna részéről a műsorban kérdező Kárász egy hozzászólásban megemlítette:

a ferencvárosi polgármester az ominózus adás előtt találkozott a PestiSrácok.hu újságírójával.

Baranyi Krisztina: Kárász hazudik

A 24.hu felhívta Baranyi Krisztinát, hogy reagáljon erre. A polgármester azt mondta: Kárász Róbert hazudik, az „ATV műsorvezetője pontosan úgy csúsztat és torzít, mint a szennymédia propagandistái.” Az ATV pedig a portál kérdésére úgy válaszolt: „Kárász Róbert az ATV engedélye nélkül kommentált a Facebookon, és mivel a leírtak nem tükrözték a valóságot, a csatorna arra kérte, hogy törölje a megjegyzését.”

A helyzetet bonyolítja, hogy az ATV vezérigazgatója, Németh S. Szilárd egy hétfőn megjelent interjúban még azt állította, Baranyinak is meglett volna a lehetősége, hogy jelezze, nem kíván a Pesti Srácok újságírójával egy műsorban szerepelni. Úgy fogalmazott: „Ha eddig bárki jelezte, hogy nem hajlandó valakivel egy stúdióban lenni, a kollégák általában figyelembe vették. Ez a lehetőség itt is adott volt.”

Kérdés, ha Baranyi valóban nem találkozott az adás előtt Szalai Szilárddal, és nem is tudott arról, hogy ő fogja kérdezni, akkor miért nyilatkozta azt az ATV vezérigazgatója,

 

adott volt Baranyinak is a lehetőség, hogy jelezze, nem kíván Szalaival egy stúdióban szerepelni.

 

A Mandiner úgy tudja, hogy többen értetlenül állnak a csatornánál a polgármester hivatalos verziója előtt.

Kárász: Tartom magam az igazamhoz

Mindezek után a Mandiner megkereste az ATV-nél egyébként már a felmondási idejét töltő Kárászt. „Az én lelkiismeretem ezer százalékosan tiszta! A mai napig ott cseng a fülemben, ahogy Baranyi utólag szóvá teszi a futólagos találkozást és felismerést a Pesti Srácok kérdezőjével! Sajnos gellert kapott ez az ügy. Az egész már nem arról szól, hogy a polgármester miért nem válaszolt az ominózus műsorban, illetve hogy ki újságíró vagy ki propagandista” – fogalmazott elöljáróban.

Elismerte, nem kért engedélyt a csatornától arra, hogy reagáljon Fürjes Balázs államtitkár posztja alatt az ott folyó vitára, de számtalanszor hozzászólást írt már a közösségi médiában, nem gondolta, hogy ez szükséges. Ráadásul most egy kommentháború tisztázása végett írta oda az „aznap reggeli pillanatot”.

„Aztán a mai nap folyamán az ATV részéről jelezték, hogy a komment miatt keressem meg, hívjam fel Baranyit, tisztázzam vele a helyzetet. Felhívtam! Hosszan beszéltünk, higgadtan. Ő tartotta magát ahhoz, hogy nem úgy emlékszik, ahogy én, vagyis nem értettünk egyet. De a telefonbeszélgetés során nem mondott semmilyen dehonesztálót vagy sértőt, durvát, pláne nem olyan szitkokat, amiket fél órával később nyilvánosan a fejemre szórt – magyarázta Kárász. – Sőt, most már egyenesen hazugnak állít be. Mindezt tetézi, hogy ezzel párhuzamosan adta ki azt a bizonyos közleményt az ATV arról, hogy lényegében nem tudják megerősíteni a kommentem tartalmát.”

Kárász Róbert mindezek után aláhúzta:

 

Ez számomra immár becsületbeli ügy. Ezért jeleztem a csatorna vezetésének, hogy a maradék két hetet már nem viszem végig,

 

többet ott nem vezetek műsort. A bizalom megbicsaklott, én azonban tartom magam az igazamhoz. Hat és fél évet dolgoztam az ATV-nél, sok ellenzéki politikussal beszéltem, furcsa, hogy pont most akarnak meghazudtolni. Ezt nem hagyhatom annyiban.”

Kitért arra is, azt tartja különösen problémásnak, hogy egy polgármester így viselkedik. „Az ember szemébe mézes-mázas, majd a következő pillanatban hátba szúrja!”

Kárász mindenesetre hangsúlyozza: ezt a fejezetet lezártnak tekinti, most a jövőre kíván koncentrálni, előre tekint.

 

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Drámai helyzetbe került Szlovákia a háború miatt

origo.hu

Olivia Wilde a fenekét mutogatva ünnepli a születésnapját

borsonline.hu

Kiderült, kell-e még a hétvégén átállítani az órákat

hirtv.hu

Napindító - A tökéletes kert titka

metropol.hu

Közleményt adott ki az iskola: meghalt egy 17 éves lány

hirtv.hu

Lelőtte feleségét, majd magával is végzett egy férfi Mohácson

origo.hu

Fura zajok jöttek a padlásról egy házban, döbbenetes dolgot talált ott a tulajdonos

astronet.hu

Astragalomancia – jóslás dobókockával

ripost.hu

Kiderült a titok! Németh Kristóf megtudta harmadik gyermekének nemét

ripost.hu

DNS-teszt: sokkoló dolog derült ki Beethovenről

ripost.hu

Botrány! Azariah dalával gyalázták meg Jimmy emlékét

mindmegette.hu

Játssz és Nyerj! Húsvéti finomságokkal és sütésre kész hírességekkel érkezik az Ide süss! legújabb évada(x)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Gabonaháború Brüsszellel: Magyarországgal fizettetnék meg Ukrajna támogatásának árát

INSIDER

Összefogott a magyar sportvilág Tomikáért - a legdrágább terápiára gyűjtenek pénzt a világhírű sportolók

INSIDER

Budaörs egyharmadán még mindig kútra járnak ivóvízért a lakosok

INSIDER

Magyarország visszatér az űrbe: Leszámolnak eddigi életükkel a hazai űrhajósjelöltek - videó

INSIDER

A tavaszi fáradságot is a Covid okozza? A háziorvos válaszol

INSIDER

Közellenséggé váltak, száműznék Ceglédről a két rosszindulatú nyugdíjast: A játszótér után a kutyafuttatót is bezáratnák

INSIDER

75 milliót kaszálhatsz az új sorsjeggyel, érdemes kipróbálni!

INSIDER

Összeroppant az elhunyt közutas édesapja, most megtörte a csendet – videó