Létrehozva: 2022.11.29.
Módosítva: 2022.11.30.

Barátnőjének adta médiabirodalmát a baloldali milliárdos - Madame de Pompadournak gúnyolják

Varga Zoltán a Centrál Médiát, az egyik legnagyobb baloldali médiabirodalmat irányító, offshore trükkjeiről elhíresült milliárdos a barátnőjére bízta a cég döntő részének irányítását.

Varga, akit a közelmúltban súlyos bűncselekményekkel – többek között százmilliós költségvetési csalással – gyanúsítottak meg, nemcsak zugligeti kastélyába költöztette be a barátnőjét, de lényegében megtette a Centrál elsőszámú irányítójává.

Varga Zoltán, a Central Médiacsoport vezetője, akit csak „Trükkös Zotyónak” csúfolnak

Varga barátnője, Pácsonyi Daniella ma a cég legfőbb tartalmi főnöke, aki nem csak a digitális portfóliót, de például a nőimagazin- üzletág nagy részét is irányítja meglehetősen szerény szakmai múlttal – ami a Metropol forrásainak véleménye szerint leginkább egy rovatvezetői, szerkesztői munkára tenné őt alkalmassá. Kollégái visszaemlékezése szerint a hölgy stylistok „bőröndcipelő” segédmunkásaként jutott be a médiaiparba.

De hát Varga Zoltán akarata a cégnél szent és sérthetetlen. Beszédes, hogy a baloldali milliárdossal bensőséges kapcsolatot ápoló Forbes magazin azonnal készségesen feltette Pácsonyit a legbefolyásosabb nők listájára, értse mindenki úgy, ahogy akarja.

Pácsonyi Daniella, aki a közösségi médiában, sőt kollégái előtt is gyakran dicsekszik Vargához fűződő „személyes” viszonyával, ahogy a Metropol forrásai kifejezték magukat, „lakótelepi lányból” lett a „kastély úrnője”. A háta mögött a cégben leginkább Madame de Pompadournak nevezik, mert a Centrál Trükkös Zotyónak „becézett” főnökére sokak szerint éppen úgy nagy hatással bír, mint XV. Lajos francia királyra a neves „kegyencnő”. Ráadásul, amint azt közösségi médiás posztjai igazolják, nem veti meg a luxust sem.

A Centrál Médiában kézről kézre jár egy fénykép, amin a hölgy estélyi ruhában „tevékenykedik” Varga Zoltán off-shore üzletekkel összeügyeskedett, fényűző zugligeti villájának konyhájában.

Ma már ő a zugligeti offshore kastély háziasszonya, úrnője, ő fogadta nemrég a Metropol információi szerint Varga Zoltán oldalán a hazai dollárbaloldal egyik legfőbb vezetőjét, Bajnai Gordont is a legalább 2 milliárdot érő házban.

Varga Zoltán zugligeti offshore kastélya

Az egykoron szanatóriumnak épült kastély az elmúlt években a Varga-féle baloldali milliárdosok vagyonszerzésének beszédes példája. A Trükkös Zotyónak nevezett tulajdonos, csak hogy az adófizetést elkerülje, a Brit-Virgin szigetekre és a pénzügyi szélhámosok paradicsomának számító Belize-re is „kijátszotta” az ingatlant. Oda, ahol néhány éve Bróker Marcsi próbált elrejtőzni a magyar hatóságok elől.

Pácsonyi Daniellát nem véletlenül „becézik” Madame de Pompadournak, posztjai nagy részében rendszeresen demonstrálja a cég tulajdonosához fűződő, bensőséges kapcsolatát. Ahogy a Metropol forrásai fogalmaztak, csak hogy „mindenki tudja mihez tartani magát a Centrál Médiában.”

Posztolt már hivalkodó képeket gyémántgyűrűről vagy New York-i luxusútról az Upper East Side-ról, ahol sok amerikai milliárdos él.

A kép alá Pácsonyi ezt írta: "My uppereastside boy!”

De a Centrál Média újságírói, köztük sok korábbi Népszabadság munkatárs, láthattak már képet Pácsonyiról „koktélozva” a velencei Gritti Palace Hotelből is, ahol „mindössze” 800 ezer forint egy éjszaka. Ez a kép is körbejár a Centrál Média alkalmazottai között. Akiknek fizetését Varga Zoltán nemrég közfelháborodást keltve egyoldalúan lecsökkentette. Hogy aztán kivegyen a cégből egészen pontosan 1 milliárd 540 millió forintot…

A Centrál Média dolgozói Pácsonyiék háló- és fürdőszobáját is szemügyre vehették a Gritti palotában, az egyik legdrágább velencei luxushotelben.

Pácsonyi ma „élet és halál” ura a Centrálban, minden lényegi kérdésben egymaga dönt, nemegyszer önkényesen. Sokak szerint beszédes, hogy 25 év után váratlanul távozott a cégtől a Nők Lapja és a Marie-Claire lapigazgatója, a neves szakember, Vékási Andrea. A cégnél egyre nagyobb a feszültség amiatt, hogy Varga Zoltán ennyire összekeveri a magánéletét a médiaipari döntésekkel.

Növelik a feszültséget Pácsonyi Daniella sokak szerint képmutató, a lényeget elfedni igyekvő megnyilvánulásai. Például ezt nyilatkozta „házon belül” a Nők Lapjának (az idézet kézről kézre jár a Centrál Médiában):

Hiszünk abban, hogy a nőket önmagában a teljesítményükért kell a megfelelő szintre helyezni, amihez nincs köze női mivoltuknak, a külsőnek, vagy a magánéletüknek.

Nemrégiben Pácsonyi már egy „genderszakértőt” is kinevezett a Centrál Médiában. Az illető lényegében cenzorként működik. Munkaköri leírása szerint „érzelemmentesen tekint a cikkekre, felhívja a figyelmet az szélsőségekre, nem szerencsés fogalmazásmódokra”.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Mindenkit sokkol a snooker-világbajnokságon gusztustalankodó sztár

origo.hu

Minden eddiginél nagyobb pusztítás jön, itt a váratlan orosz bejelentés

metropol.hu

Megjött a várva várt bejelentés a Házasság első látásra című műsorral kapcsolatban

vg.hu

Ezt sokan benézték: tévedés, hogy a románok jobban élnének, mint a magyarok – de akkor mi van a háttérben?

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

mandiner.hu

Elittársaságba került Magyarország, már most teljes a siker

origo.hu

Üzent a Fradi B-közép Cseh Katkának

mindmegette.hu

Gordon Ramsay elárulta, hogyan készül a tökéletes, ropogós sült krumpli

ripost.hu

Újabb lehetetlen teszt, az emberek 1 százalékába tartozol, ha sikerül

ripost.hu

„Ő volt az első rock and roll gitáristen” - Zokogva közölte családja, elhunyt a Grammy-díjas zenész

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Trükköznek a magyar eperrel az árusok - Ne hagyd magad átverni!

INSIDER

Orbán Viktor: A magyar baloldal háborúpárti, a kormány a béke oldalán áll

INSIDER

Kókler áldozata lett Nikolett, még a gatyája is ráment a csaló szerelőre

INSIDER

Ebben nem lesz köszönet: majdnem az ország egészére riasztást adtak ki