INSIDER

Szerző Ripost

2 hete

„Apa, azonnal vigyél haza, mert nem akarom látni a tüzet ” - új részletek a nagykátai lángoló iskoláról

Épp a tetőt szigetelték, amikor egy kipattanó szikra miatt lángra kapott az épület.

Szerző Ripost

Mint arról korábban a Ripost is beszámolt, hatalmas lángok csaptak fel Nagykátán kedd délután: kigyulladt a Váci Mihály Katolikus Általános Iskola tetőszerkezete. Hetven tűzoltó vette fel a küzdelmet a pokoli lángok ellen, egészen reggelik tartott az oltás, de az épület oktatásra alkalmatlanná vált. 

Másodikos lánya az égő iskolában volt / Fotó: Tények

Úgy tudni, azért gyulladt ki az iskola, mert a tetőszerkezet szigetelése közben, egy gép okozott szikrát és meggyulladt a fa. A Tények információi szerint egy takarítónő vette észre, hogy füst van, addig az égő tető alatt tanultak a diákok. Ezt követően 80 diák és hét felnőtt rettegve menekült az égő épületből. A tető több helyen beszakadt, a tűz a felső szintre is átterjedt. Több terem, köztük a tornaterem is teljesen kiégett.

„Nagyon messziről lehetett hallani a ropogást. És hát arra idejöttünk. Én nagyon sajnálom, mert én ide jártam általános iskolába” - nyilatkozta egy helybéli férfi. 

„A tető elkezdett égni és ők az alatt tanultak. Megszólalt a tűzjelző és akkor a tanárok egyből mondták, hogy menjenek kifele. Kivitték a gyerekeket, de már látta a lányom, meg mindenki, hogy ég a tetőszerkezet. Nagyon meg volt ijedve. Sírt, így elkaptam a lányt, felvettem az ölembe és akkor mondta: »apa, azonnal vigyél haza, mert nem akarom látni a tüzet«. Akkor már tényleg nagyon égett ” – nyilatkozta egy nagykátai férfi, akinek második osztályos lánya az iskola tanulója. 

Több döbbent szemtanú is nyilatkozott a Tények riportjában. 

 

 

 

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!