Létrehozva: 2022.10.06.
Módosítva: 2022.10.06.

Puskás Ferenc hírnevével vetekszik a Magyar Zene Háza – videó

Magyarország legtöbbet díjazott épülete lett a városligeti intézmény.

Magyarországot korábban csak az Országházzal és Puskás Ferenccel azonosították, de most már a Magyar Zene Háza is olyan hírnevet vívott ki magának világszerte, hogy sok külföldi kimondottan azért utazik Magyarországra, hogy ezt lássa – mondta el a Ripostnak a Városliget Zrt. vezérigazgatója. 

Fotó: Ripost/BS

Még maga a japán tervező, Sou Fujimoto is egészen elérzékenyült, amikor élőben látta művét, amely immár hazánk legtöbbet díjazott épülete lett

– árulta el Gyorgyevics Benedek, aki annak alkalmából adott interjút lapunknak, hogy legutóbb éppen szerdán este jutalmazták a Zene Házát a világ legjobb kulturális célú ingatlanfejlesztésének járó díjjal, az Iconic Awarddal. A German Design Council által odaítélt elismerést az egyik legjelentősebb nemzetközi ingatlanszakmai kiállításon, a müncheni EXPO REAL-on jelentették be. 

Fotó: Ripost/BS

De az épület átadása óta szinte nem volt olyan hónap, amikor ne söpört volna be valamilyen díjat Angliától az Egyesült Államokig és Franciaországtól Németországig. A mostani bejelentés előtt alig egy héttel választották 2022 vezető új turisztikai attrakciójának az idegenforgalmi ágazat Oscarjaként emlegetett nemzetközi versenyen, a Mallorcán kihirdetett World Travel Awardson. Nem csoda, hogy a megnyitó óta eltelt rövid idő alatt már 700 ezren voltak kíváncsiak rá, a látogatók harmada pedig határainkon túlról érkezett

Minden előzetes várakozást és prognózist felülmúlt az érdeklődés. Azt tapasztaljuk, hogy az emberek elképesztően boldogok azt látva, amit itt, a Városligetben az elmúlt 10 évben sikerült megvalósítanunk

– mutatott rá a Liget fejlesztésének fő felelőse.

Fotó: Palkó György

Ugyanis nemcsak a Zene Háza aratja sorra a babérokat, hanem a megépítését biztosító Liget Budapest Projekt maga is a legtöbbet díjazott fejlesztéssé vált az International Property Awards történetében. Ezen a megmérettetésen ugyanis az új Néprajzi Múzeum és az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ is nagy presztízsű díjat nyert. Emellett a Szépművészeti Múzeum felújítása kapta az Europa Nostra Díjat, mely az Európai Unió legrangosabb örökségvédelmi elismerése.

A válság miatti kormányzati takarékosság sajnos a Liget Projektet is érinti, de ez csak annyit jelent, hogy a még el nem kezdett beruházásokat kicsit elhalasztják, semmi nem került le a napirendről 

– erősítette meg Gyorgyevics Benedek, hozzátéve, hogy a Városliget Zrt., amely a parkot és az itt lévő intézményeket fejleszti, az üzemeltetésben is részt vesz. Több mint kétszázan dolgoznak naponta azon, hogy a hatalmas látogatószám ellenére 99 évig ugyanolyan állapotban őrizzék meg ezeket, mint ahogy a megnyitás napján átadták a közönségnek. 

Az állatkert területén jó ideje befejezetlen Biodom sorsa viszont még mindig lóg a levegőben. 

Jelenleg a főváros feladata és felelőssége, hogy ezt az izgalmas attrakciót befejezze itt a Városligetben 

– fogalmazott a szakember, aki elmondta: nem született még végső döntés arról, hogy a félbemaradt beruházást a kormányzat átveszi-e Budapest városvezetésétől.

Még egy éves sincs

A Magyar Zene Házát 2022. január 22-én, a Magyar Kultúra Napján vehette birtokba a nagyközönség, és megépültével a Városliget megújítva kapott vissza egy korábban évtizedekig elzárt, rendkívül elhanyagolt állapotú 7 ezer négyzetméternyi zöldfelületet. Az intézmény példátlanul rövid idő alatt a fővárosi kulturális élet meghatározó helyszínévé lépett elő, a zenetörténeti kiállítás, a hangdóm előadásai és a koncertek folyamatosan teltházasak. 700 ezres vendégszámával a legmeghatározóbb hazai közgyűjtemények látogatottsági szintjére került. Emellett a közösségi médiában Magyarország egyik legtöbbet posztolt épületévé vált, sokezer fotón, videón köszön vissza ikonikus üvegfala, lyukakkal áttört tetőzete valamennyi internetes oldalon.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Opitz Barbi megvált a hatalmas, göndör hajától

origo.hu

Magyar Péter egy ócska, undorító, gyáva sz.ar alak volt és marad is

borsonline.hu

Remegő hanggal jelentkezett be Ördög Nóra: támadás történt az Ázsia Expressz szállodájában

hirtv.hu

Nem állnak ki Varga Judit mellett + videó

metropol.hu

Bereczki Krisztián csak gépre kötve tud aludni

mandiner.hu

Ezzel a fotóval mondatná le Orbán Viktort Pankotai Lili (FOTÓ)

origo.hu

Retteghet Zelenszkij, súlyos fenyegetést kapott

mindmegette.hu

Egyszerűen nagyszerű kevert tésztás húsvéti sütemény

ripost.hu

Modellkarrierrel kacérkodik Hernádi Judit lánya

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Varga Judit elárulta, mi maradt ki a rendőrségi jegyzőkönyvből

INSIDER

Számos változást hoz a húsvét: mutatjuk a hosszú hétvége legfontosabb tudnivalóit

INSIDER

"Édesanyámmal félve lapultunk": késsel járkált otthonában Magyar Péter, Varga Judit férje

INSIDER

Csak a legjobb áron vásárolj! Az Árfigyelővel még olcsóbban tudsz felkészülni az ünnepi hétvégére

INSIDER

"El sem hiszem, szinte most született" – SMA Tomika iskolás lett

INSIDER

Mentőhelikoptert riasztottak: gyerekeket szállító kisbusz karambolozott - videó

INSIDER

84 ezret fizetett a 4 ezres ebédért - keresik a szigetszentmiklósi étterem pórul járt vendégét

INSIDER

"Nagyon megijedtem" - Szörnyű napokat él át a csontödémás Kevin