INSIDER

Szerző Ripost

2 hónapja

Minden harmadik magyar lovas nő a 15. Nemzeti Vágtán

A 60 magyar település egyharmadát női zsokék képviselik.

Szerző Ripost

A 15. Nemzeti Vágtán bizony a nők is nyeregben érezhetik magukat: a benevezett 60 magyar település több mint egyharmadáról a szebbik nem képviselői küzdenek a győzelemért. (Abonyt például Zboray Viktória, Mezőberényt Vámos Mercédesz, Tatát Mátyás Edina, Vácrátótot Sztaniszláv Ivett képviseli.)

A 2 napos eseménynek ismét a Hősök tere ad majd otthont, a programok október elsején, szombaton déli 12 órakor a versenyzők eskütételével kezdődnek.

Fotó: Nagy Zoltán

A jubileumi rendezvény gerincét Kishuszár vágta, Fogatvágta és Nemzeti Vágta alkotja, de a nézők többek közt történelmi lovasgálát, kocsitoló versenyt, méneshajtást, díjugratást és jótékonysági sztárfutamot is láthatnak.

Fotó: Laszlo Balogh

A Nemzeti Vágta immár 15 éve Közép-Európa egyik legnagyobb lovas ünnepe: egyszerre izgalmas verseny, valamint kulturális, gasztronómiai és hagyományőrző fesztivál.

Fotó: Laszlo Balogh

Az esemény a turistákat is szép számmal vonzza, sok külföldi szurkolhat honfitársának a 2022-es Nemzetközi Futam idején, melyen Magyarország mellett a következő országok vesznek részt: Ausztria, Mongólia, Szlovénia, Suriname, Törökország, Nagy-Britannia, Olaszország, Hong-Kong (Kína), Mexikó, USA és Szerbia.

Fotó: Laszlo Balogh

A hétvégi esemény teljes programját ITT találod.

Fotó: Laszlo Balogh

A másfél évtizedes hagyománnyal rendelkező megmérettetés döntőjét a térről élőben közvetíti majd a Duna október 2-án 14:45-től. Az esemény házigazdája Rátonyi Kriszta és Forró Bence, a Duna két műsorvezetője lesz.

Fotó: Laszlo Balogh

A Nemzeti Vágta elmúlt éveinek eredményei azt igazolják, hogy a történelmi hangulatú lovas esemény beépült a köztudatba, széleskörű népszerűségnek örvend. Beváltotta célkitűzéseit és a hagyományőrzés különleges, szórakoztató, nemzeti egységet teremtő eszköze lett.

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!