INSIDER

Szerző Ripost

1 hónapja

Karácsony folyamatosan megvezette a közvéleményt

Karácsony Gergely főpolgármester a hulladékszállítók sztrájkja kapcsán folyamatosan megvezette a közvéleményt - mondta a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

  Wintermantel Zsolt emlékeztetett: a főpolgármester csütörtökön saját maga jelentette be, hogy megszületett a megállapodás a hulladékszállításban dolgozók és a cég között. "Ezzel elismerve azt, hogy az elmúlt három napban folyamatosan megvezette a közvéleményt, félretájékoztatta saját dolgozóit, sőt az is kiderült: nincs tisztában a törvényekkel" - tette hozzá a kormánypárti politikus.

Fotó: Máté Krisztián


    Szavai szerint Karácsony Gergely azt állította, hogy elszámolási vita van az "állami kukaholding és a fővárosi közterület-fenntartó között". "Erről kiderült, hogy nincs így" - mondta Wintermantel Zsolt.
    Utalt a főpolgármester azon állítására is, miszerint az állami cég több pénzt szed be a budapestiektől szemétszállítási díj címén, mint amennyit a fővárosi közszolgáltatónak visszaad. "Erről is kiderült, hogy nincs így" - mondta, majd sajtóhírekre hivatkozva jelezte: az állami cég 1,4 milliárd forinttal többet fizetett ki, mint amennyit beszedett, amelyen felül jelentős költségeket is átvállalt.
    Wintermantel Zsolt szerint az is kiderült, hogy van pénz a dolgozók igényeinek rendezésére, hiszen - mint indokolt - bármiféle közgyűlési döntés és közszolgáltatási szerződés-módosítás nélkül oda tudták adni a pénzt. "Pénz is volt, csak nem akarták odaadni dolgozóknak" - összegzett a frakcióvezető.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!