INSIDER

Szerző Ripost

1 hónapja

Ekkora nyugdíjemelés jön novemberben

Mutatjuk a részleteket, amikről tudni kell!

Szerző Ripost

Orbán Viktor miniszterelnök korábban már bejelentette, és becsületbeli ügynek nevezte, hogy novemberben nyugdíj-kiegészítést kapnak az idősek, továbbá ha a gazdasági növekedés lehetővé teszi, nyugdíjprémium is érkezhet. Nemrég közzétette a kormány a Magyar Közlönyben a nyugdíjkiegészítés mértékét. 

 

Fotó: KALLUS GYORGY / Világgazdaság

 

A rendelet értelmében november elsejétől, 2022 január 1-i visszamenőleges hatállyal hivatalból 4,5 százalékkal kell emelni a nyugellátások összegét. Ez azt jelenti, hogy 2022-ben összesen 13,4 százalékkal emelkedik a magyar nyugdíjak mértéke,

 

ugyanis a januári 5 százalékos emelést egy júniusi, 3,9 százalékos emelés is követte. Az emelésekre a rendkívül magas infláció miatt van szükség.

Mekkora lesz a nyugdíjkiegészítés 2022-ben?

A 13,4 százalékos éves emelés azt jelenti, hogy aki tavaly decemberben 150 ezer forint nyugdíjat kapott, annak novembertől már 170 100 forint lesz a nyugdíja. Ez a júniusi emeléshez képest több mint 6400 forinttal több, amelyet visszamenőlegesen 10 hónapra megkap egy összegben az arra jogosult,

 

vagyis novemberben a postás a 170 ezer forintos emelt nyugdíj mellé még egy összegben több mint 64 ezer forint nyugdíjkiegészítést is hoz az időseknek.

 

Ehhez pedig még hozzájön a jelenleg tíz ezer forintra tehető nyugdíjprémium is, bár ennek számítása még függ a gazdaság alakulásától, hiszen a GDP-növekedéshez van kötve.

(hirado.hu)

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!