Létrehozva: 2022.09.13.
Módosítva: 2022.09.13.

Lebénította Zuglót a háborúskodó, korrupciós baloldal

Tovább folytatódik Zuglóban a szocik és a DK harca, bojkottálták a rendkívüli képviselő testületi ülést, ahol a Városgazdálkodási Zrt. frissen kinevezett vezérigazgatójának munkaszerződésének módosításáról szavaztak volna.

Pár hónapja már úgy tűnt, hogy Zuglóban végleg leszámolnak a régi szocialista elittel, és eltávolítják a főbb pozíciókból a korrupciós ügyekkel meggyanúsított volt szoci országgyűlési képviselő, Tóth Csaba embereit. Ennek első lépése volt az, amikor májusban kirúgták a Zuglói Városgazdálkodási Zrt. vezérigazgatóját, Baracskai Gábort. Horváth Csaba, a pálmafás budai luxusvillájáról elhíresült zuglói polgármester akkor mindössze annyival indokolta a menesztést, hogy „nem megfelelően működött a cég”, és a vezérigazgatói posztra pályázatot írtak ki. 

Gázzal fűtött üvegházak védik Horváth Csaba polgármester pálmafáit

Azóta azonban a szocik, élükön a polgármesterrel, mindent megtesznek annak akadályozására, hogy az új vezérigazgató megkezdhesse a munkáját.

Polgármesteri vétó a DK jelöltjére

Fontos pozíció a Városgazdálkodási Zrt. vezérigazgatói posztja, a cégen nagyjából évi 3-5 illiárd forint folyik keresztül, a szocik és a DK pedig láthatóan marakodik a zsíros falatokért. Ahogy a zuglói képviselő, a CivilZugló Egyesület vezetője, Várnai László fogalmaz a blogján: „És hogy a céget mennyire szocialista magánvállalatként kezelik arra mi sem jellemzőbb, hogy sem a Civilzugló Egyesületet, sem az MKKP-t, sem a Fideszt nem engedik be a cég felügyelő-bizottságába”. Várnai egyébként már júniusba felhívta rá a figyelmet, hogy a szocialisták akadályozzák az új igazgató kiválasztását. Júliusban aztán a pálmafás Horváth Csaba megvétózta Városgazdálkodási Zrt. vezérigazgatói beosztására benyújtott pályázatok elbírálása során hozott testületi döntést, amit azzal indokolt, hogy a jelöltet a zuglói DK vezetője, Horváth Zsolt erőltette a posztra. „Hiába ragaszkodik görcsösen a zuglói DK az elfogadhatatlan jelöltjéhez, a Zuglói Zrt. élére kizárólag alkalmas szakember kinevezését támogatom. Éppen ezért élek a polgármesteri vétómmal és nem engedem, hogy egy alkalmatlannak bizonyult havert nevezzenek ki vezérigazgatónak. Nem tudom, kinek milyen személyes érdeke fűződik a zuglói DK vezetője által kiszemelt jelölt kinevezéséhez, de Zugló polgármestereként nem hagyom, hogy szakemberek helyett haverokat juttassanak pozícióhoz” – mondta Horváth Csaba.

Horváthok belháborúja

Horváth vétóját azonban meghekkelték: augusztus végén a DK, a Momentum, az LMP, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a Civil Zugló Egyesület voksaival a zuglói képviselő-testület megválasztotta Bernula Istvánt a Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató Zrt. vezérigazgatójának, szeptember elsejei kezdéssel. Kiderült azonban, hogy Bernulának más cégben is van vezető tisztsége, ezt azonban tiltja a munkaszerződése, ezért szeptember 12-ére rendkívüli képviselő testületi ülést hívtak össze annak módosítására – ezen azonban mindössze 8 képviselő jelent meg a 22-ből, így határozatképtelen volt az ülés. Bernulának egy 15 éves működő mezőgazdasági cége van, amit nem akar feladni, ezért lenne szükség a módosításra. A helyzetről megint csak a CivilZugló képviselője, Várnai László számolt be: „A Horváthok közt kitört belháború közepette a kerület működtetésére alig jut figyelem, egymásnak keresztbe szervezett rendezvényekkel, pitiáner gáncsoskodással megy az idő. Horváth Zsolt DK-s alpolgármester állítólag tájékoztatta a polgármestert, hogy a frakciójából többen külföldön vannak, de Horváth Csaba MSZP-s polgármester nem volt tekintettel rájuk. Azaz direkt arra játszott, hogy ne legyen meg a többség a munkaszerződés módosításához” – írta Várnai.

Fontos dolgokról sem tudnak így dönteni

Egyelőre tehát van is, meg nincs is vezérigazgatója a Városgazdálkodási Zrt.-nek. A pálmafás Horváth Csaba szeptember 15-ére újra összehívta a képviselő testületi ülést, ekkor kiderül majd, hogy módosítják-e a munkaszerződést. A szeptember 12-ei ülésnek ugyanakkor egy másik témája is lett volna, méghozzá a népszámlálás számlálóbiztosainak biztosítása – a távol maradók miatt ebben az ügyben sem sikerült döntést hozni.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Magyar diákokat fenyegettek meg iszlamisták

origo.hu

Magyar Péteren röhög a fél internet

borsonline.hu

Fokozódik a botrány: máris megjött T. Danny válasza az exének, Kecskés Enikőnek

mandiner.hu

Schiffer András nyíltan közölte, hogy kit támogat Budapesten

metropol.hu

Házasság első látásra: „Gáz!” – kiakadtak a rajongók Peti nyaralós fotója láttán

origo.hu

Putyin kiadta a parancsot, az atomfegyverekről van szó

mindmegette.hu

Megállíthatatlanul terjed a magyarok körében, egyre többen isszák ezt reggelire

magyarnemzet.hu

Gyurcsányék kezén a Városháza: Nemes Gábor DK-tagként a munkavállalókkal ellentétes oldalra állt

she.life.hu

Amikor beköszönt a jól ismert bakteriális „barát” (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

azenkertem.beol.hu

Mutasd meg a gyönyörű veteményesed, virágos- vagy balkonkerted és nyerj 1 millió forintot!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Magyar Péter trükkje pofonegyszerű: kaméleon módjára változtatja saját álláspontját

INSIDER

Bevállalós lányokat toborzott interneten Magyar Péter polgármesterjelöltje

INSIDER

Megmutatjuk Magyar Péter igazi arcát: pár hét alatt lehullott a lepel

INSIDER

Öngyilkosságot hazudott Magyar Péter

INSIDER

Imaláncot indítottak a 8 éves Gergőért, kegyetlen kór támadta meg

INSIDER

Alvó betegeket fosztott ki egy budai kórházban - kamera vette fel az elkövetőt

INSIDER

Rengeteg dokumentum és hanganyag szivárgott ki Karácsony kampányáról

INSIDER

Nagyon meglepte az embereket a BKK, ilyet csak ritkán láthatunk