INSIDER

Szerző Ripost

2 hónapja

Kísértet járta helyeken készültek ezek a fotók

Élete első kiállítását Ajkán tartotta Horváth András, ajkai kötődésű fotográfus, vérbeli urbexes.

Szerző Ripost

A nemrég megnyílt tárlat volt az első ajkai urbex kiállítás. A Délutános műszak után két évtizeddel címet viselő bemutatkozás a világ első kriptongyára, az erőmű és a szénosztályozó épületét mutatja be alkotója egyedi látásmódja alapján. 

Fotó: Horváth András

A Városi Múzeumban  szeptember 23-án tartott megnyitón Csabai Tibor grafikusművész elmondta, hogy az urbex egyre népszerűbb, lényege, hogy az alkotó olyan helyeket keressen fel, ahova tilos a belépés, vagy nehéz megközelíteni, vagy valamilyen szempontból eltér a hétköznapi helyszínektől. Ilyenek az elhagyott városok, épületek, katakombák, ipari vagy katonai létesítmények. Az urbexben vonzó az adrenalinfröccs, amit maga a kaland és a kutatás élménye okoz. 

Fotó: Horváth András

Horváth András vérbeli urbexes, aki azt vallja magáról, hogy igazán két helyen érzi otthon magát: a csendes erdőben és az elfeledett, romos épületben, legyen az templomrom vagy gyárépület. Szereti megérinteni a több évszázados falakban a köveket, elgondolkodni, hogy milyen lehetett ott az élet évszázadokkal, évtizedekkel ezelőtt?.Ezeket a pillanatokat szereti a fotóin megörökíteni.  ű

A kiállítás október harmadikáig látogatható Ajkán. 

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!