INSIDER

Szerző Ripost

2 hónapja

Így csocsózott Novák Katalin a magyar katonákkal Koszovóban

A köztársasági elnök nemcsak a főhadiszállásra, hanem a bázisra is elment. Beszélgetett a Koszovóban szolgáló magyar katonákkal, és még egy csocsópartit is lenyomott velük.

A magyar emberek büszkék a magyar katonák helytállására, elismeréssel szólnak a szolgálatukról - mondta Novák Katalin köztársasági elnök kedden Koszovóban, amikor látogatást tett a KFOR-missziónál. A Novo Selo-i tábor állománygyűlésén kiemelte, hogy a Magyar Honvédség főparancsnokaként a magyarok köszönetét hozta el a Koszovóban szolgáló katonáknak.  Hozzátette: Magyarországon közismert, hogy Koszovóban magyar katonák szolgálnak, s ennek nagy otthon a támogatottsága. 

A köztársasági elnök köszönetet mondott Kajári Ferenc vezérőrnagynak, a KFOR-misszió magyar parancsnokának.

NOVÁK Katalin;
Fotó: MTI Fotószerkesztőség/Bruzák Noémi

Emlékeztetett arra, hogy Ukrajnában háború dúl, amelyet Európa minden országa szeretett volna elkerülni. Magyarország a béke oldalán áll - hangsúlyozta, hozzátéve: a Nyugat-Balkáni térség stabilitásának megbillenése hatással lehet Európára is. Mint mondta, nemcsak a háború megvívása nehéz, hanem a béke megteremtése és megőrzése is. Elismeréssel szólt a katonák erejéről, amely szükséges ahhoz, hogy meg tudják védeni hazájukat és a békét.
Feleségként és anyaként szólva a katonákhoz kiemelte: átérzi, hogy milyen nehéz lehet távol lenni a családtól, egyben a családoknak is megköszönte az ezzel járó áldozatot.  

A magyar köztársasági elnök az állománygyűlés végén ajándékot adott át a szolgálatot teljesítő katonáknak. A hivatalos program végeztével pedig kötetlenül beszélgetett velük és még egy csocsópartiba is beszállt:

Itt találod a videónkat arról, hogyan fogadták a magyar köztársasági elnököt Pristinában:

Itt találod a videót arról, mit válaszolt a Ripost kérdésére Novák Katalin:

Novák Katalin Koszovóból ezt üzente a magyar lányoknak, asszonyoknak:

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!