INSIDER

Szerző Ripost

2 hónapja

Brutális, mi várható este Budapesten - ez az oka

Ha azt hitted, hogy óriási volt a ma reggeli dugó, tévedsz. Este még nagyobbra számíthatsz a magyar-olasz focimeccs és persze az eső miatt.

Még mindig sokan használják esernyőként is az autójukat, így ma reggel Budapest több pontján is nagy dugók alakultak ki. Ráadásul rengeteg a baleset is. A koponyeg.hu előrejelzése szerint napközben eláll az eső, ám estétől újra rákezd, ami a reggelinél jóval nagyobb torlódásokat eredményezhet, főleg ha valaki a Puskás Aréna környékét is érinti.

A Puskás Arénában rendezik meg a Magyarország – Olaszország Nemzetek Ligája labdarúgó-mérkőzést este 20-45-től, ezért a bkk.hu tájékoztatása szerint a stadion környékén 18:45-től 23:30-ig számos közlekedési változásra, lezárásra kell számítani. Az aréna környékén korlátozottak a parkolási lehetőségek, ezért a Budapesti Közlekedési Központ kéri, hogy a Puskás Arénát mindenki közösségi közlekedéssel közelítse meg. Ennek érdekében a mérkőzés előtt, illetve azt követően a megszokottnál sűrűbben indul az M2-es és az M4-es metró, valamint az 1-es villamos.

A Thököly úton közlekedő buszok mindegyike megáll 17:00 és 23:30 között a Reiner Frigyes park és a Thököly út / Stefánia út megállóhelyen.

Közösségi közlekedési változások 18:45-től 23:30-ig
A 30-as autóbusz mindkét irányban a Thököly úton közlekedik, nem érinti a Verseny utcai megállót.

A Stefánia út lezárása miatt a 75-ös trolibusz terelve, a Puskás Ferenc Stadion helyett a Keleti pályaudvarig közlekedik a 79M trolibusz vonalán.

A 77-es trolibusz módosított útvonalon, a Stefánia út helyett a Hungária körúton jár, amelyre a Puskás Ferenc Stadionnál a Hungária körúton a Stefánia út és a Kerepesi út között kijelölt megállóban lehet felszállni.

A Puskás Ferenc Stadionnál a 95-ös, a 195-ös és a 130-as buszokra a Hungária körúton a 901-es éjszakai busz Dél-Buda irányú megállóhelyén lehet felszállni.

Közúti közlekedési változások 18:45-től 23:30-ig
Lezárják a Dózsa György utat a Thököly út és a Kerepesi út között, a Stefánia utat a Thököly út és a Hungária körút között, az Ifjúság útját, a Verseny utcát, valamint az Istvánmezei utat.

Riga,,Latvia,,November,2,,2021:,Peak,Hour,,Automobile,Brake,Lights
Fotó: Shutterstock

Utazásod megtervezéséhez továbbra is érdemes a BudapestGO alkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat úti célod eléréséhez.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!