INSIDER

Szerző Ripost

1 hónapja

VV Fanni-ügy: új fejlemény történt az ítélethirdetés után

Amikor mindenki azt hitte, pont került az ügy végére, újabb fejlemények érkeztek.

Szerző Ripost

Július közepén született meg az ítélet Novozánszky Fanni ügyében. Az egykori valóságshow-szereplőnek 2017 őszén veszett nyoma, az utolsó kamerafelvételen, ami róla készült, B. László karjaiban fekszik aléltan. Az ügyben a rendőrség B. Lászlót gyanúsította meg gyilkossággal annak ellenére is, hogy Fanni földi maradványai soha sem kerültek elő. A bíróság a nyáron, négy és fél évvel Fanni eltűnése után hozott ítéletet: holttest nélkül is életfogytig tartó börtönbüntetést szabtak ki B. Lászlóra, emberölés bűntette miatt. 

Fotó: Bors

A férfi az ítélethozatal utáni percekben azonnal jelezte, hogy fellebbez, de hogy az ítélet mely pontjai ellen, az akkor még nem volt világos. Most kiderült, a létező összes pont ellen, az ítélet és az ítélethozatalban foglalt rendelkezések ellen is, ami azt jelenti, hogy – többek között – az a közel 5 millió forint, amit a nyomozók Fanni lakásában találtak, egyelőre nem fizethető ki az elhunyt lány szüleinek. 

B. László felmentésért fellebbezett a bíróságon, vagyis megy tovább az ügy az Ítélőtáblához

 – mondta a Bors megkeresésére dr. Lichy József, a Novozánszky család jogi képviselője. „A fellebbezése érinti a bírónő azon rendelkezését is, ami arról a készpénzről szól, melyet a nyomozók a lakásban találtak. Ez közel 5 millió forint. Addig ez az összeg nem lesz kifizethető, ameddig végleg le nem zárul az ügy. Az Ítélőtábla számításaim szerint talán 2023 februárjában hozhat ítéletet, a másodfok után pedig még mindig lesz mozgástere B. Lászlónak, mehet tovább harmadfokra is, ha nem tetszik majd neki a másodfok ítélete. Az ügy akkor a Kúrián dől majd el, legkorábban 2023 őszén. Ennyit kell várniuk Fanni szüleinek arra, hogy végre lezáruljon ez a borzalom és megkezdhessék a lányuk elvesztésének fájdalmas feldolgozását – mondta a lapnak az ügyvéd. 

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!