Létrehozva: 2022.08.12.
Módosítva: 2022.08.12.

Rabszállítót vennél? Most megteheted!

Egymillióért hirdetik a jellegzetes, kék csíkos, kis ablakos dobozt. Állítólag remekül szigetelt, és még a belső berendezést is adják vele.

„Körbe ablakos, szigetelt!” – ezzel a szöveggel hirdet egy kalocsai férfi egykori rabszállító felépítményeket. A jellegzetes sötétkék-világoskék csíkos dobozok egykor a Büntetés Végrehajtás tulajdonai voltak, ők azonban korábban leselejtezték a járműparkból, így kerülhettek magánkézbe. „Nekem vannak emlékeim, néhány év alatt azért megtapasztaltam azt, hogy milyen egy rabszállító autóban ülni” – mondta egy alkalommal Ambrus Attila az Ázsia Express műsorában. Az ma már kideríthetetlen, vajon az eladó felépítmények egyikében ült-e valaha a Viszkis, vagy egyéb hírhedt rab, de jó eséllyel igen a válasz.

Fotó: jofogas.hu

Egérmentes a rabszállító

„Tökéletes hétvégi házakhoz, hobbi kertekhez, nyaralóhoz, mobilház alapnak, szerszámtárolónak” – szól a hirdetés. Feladója, Dávid, azt mondja, semmi köze a Büntetés-végrehajtáshoz, ő egy kereskedő. „Megvásárolok mindenféle dolgokat, majd túladok rajtuk” – mondja. Összesen hat bv-s felépítményt vett meg, ebből hármat már el is adott. „Az egyiket holnap fogják elszállítani a Dunakanyarba egy hobbikertbe, egy másikat pedig raktárnak akarja használni, aki megvette. Sok dokumentumot akar tárolni, ezért »egérmentes« tárolóra volt szüksége. Ez egyértelműen az!” – állítja Dávid, aki szerint kellő fantáziával bármi kialakítható a rabszállítóból.

 

Tetőablakai is vannak

A rabszállító egyébként rendkívül jól hőszigetelt, francia szendvicspanelekből gyártották őket, 4-4,5 tonnát nyomnak. A dobozzal jár a belső „felszerelés” is, szóval három mini cellát is kap az illető, ha megveszi, ezenkívül körülbelül 20 személynek van még pad benne, illetve zárható tárolórekeszek is tartoznak hozzá. 

Kemények az ülések (Fotó: jofogas.hu)

A körbefutó kis ablakok mellett két tetőablak is helyet kapott rajta, ami eloszlatja azt a tévhitet, hogy a börtön ablakába soha nem süt be a nap. Dávid készségesen elmondja, természetesen a kis fakkokhoz is tud kulccsal szolgálni, így ha valaki szabadulószobásat szeretne játszani, azt is megteheti. A viccet félretéve azonban a nagyobb méretű rabszállító 21 négyzetméteres, így az ár, amiért a férfi kínálja portékáját a jelenlegi építőanyagárak mellett valóan barátinak számít. 

Külön cellák is vannak a veszélyes egyedeknek a rabszállítókban (Fotó: jofogas.hu)

„Elvisz a Tornádó!”

A rabszállító hirdetése már eleve díjnyertes, de a bejegyzés több megosztásánál is mindent visz a kommentszekció. „Többet ültem benne, mint a babakocsiban” – írja egy férfi. „Nem utaztam még ilyenben, de azt hallottam az egyik ismerősöm ismerősének a lányának a kutyakiképzőjétől, hogy k**va kényelmetlen, főleg a kisfakkok, ahol a különösen veszélyes egyéneket utaztatják” – osztotta meg az infót valaki más. „Elvisz a tornádó engemet is” – utalt egy másik férfi a doboz nevére, a rabszállítón ugyanis ott díszeleg a felirat: Tornádó.

 

Extrák nem járnak vele

„Leselejtezhető a gépjármű a meghatározott futásteljesítmény elérése után, vagy akkor, ha korszerűtlensége, elhasználódása következtében rendeltetésszerű használata már nem biztosítható és felújítása, illetve javítása már nem gazdaságos. Az értékesítésre kerülő szolgálati gépjármű piaci értékét minden esetben független szakértő bevonásával kell megállapítani, amelynek értékesítése csak alapfelszereltséggel történhet. A fény- és hang megkülönböztető jelzéseket, hír és biztonságtechnikai eszközöket, illetve a büntetés végrehajtás szervvel kapcsolatos feliratokat, arculati elemeket el kell távolítani az értékesítés előtt. Az értékesítésre szánt gépjárművek a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. weboldalára kerülnek fel” – tudtuk meg a Büntetés Végrehajtás Kommunikációs Főosztályától.

 

Dávid azt kérte, ne írjuk ki a teljes nevét. Ha valaki szeretné tőle megvásárolni a hőszigetelt rabszállítókat, azok böngésszék a kalocsai hirdetéseket a Jófogáson vagy az agroinformon, és nyomára fognak akadni!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elszabadult makákók miatt új rendőri egységet hoztak létre Thaiföldön

origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

borsonline.hu

"Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

mandiner.hu

Így örült a magyar győzelemnek a Puskás Arénában Orbán Viktor (VIDEÓ)

metropol.hu

A Házasság első látásra sztárja vallomást tett

vg.hu

Meglepő katonai szövetségest talált Oroszország

origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

mindmegette.hu

Szabad-e locsolni? 5 szívderítő locsolóvers húsvétra

ripost.hu

Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

„48 órával azután váltam el a férjemtől, hogy hozzámentem – megalázó volt, amit tett”

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Varga Judit elárulta, mi maradt ki a rendőrségi jegyzőkönyvből

INSIDER

Számos változást hoz a húsvét: mutatjuk a hosszú hétvége legfontosabb tudnivalóit

INSIDER

"Édesanyámmal félve lapultunk": késsel járkált otthonában Magyar Péter, Varga Judit férje

INSIDER

Csak a legjobb áron vásárolj! Az Árfigyelővel még olcsóbban tudsz felkészülni az ünnepi hétvégére

INSIDER

"Nagyon megijedtem" - Szörnyű napokat él át a csontödémás Kevin

INSIDER

Kiadták a figyelmeztetést: folytatódik a viharos szél, mutatjuk hol lesz a legdurvább

INSIDER

Szívszorító: Húsvéti nyuszik és tojások díszítik a 15 évesen elhunyt Dominik sírját

INSIDER

"Ha lenne kiben hinni, akkor még ma is élne" – kiderült, ezért halt meg a miskolci lépcsőn Zoltán