Létrehozva: 2022.08.08.

Óriási biztonsági készültséget rendeltek el, íme a részletek

Kórház és buszmegálló is érintett.

Szerző ripost

Lezárják Veszprém belvárosának egy részét egy második világháborús bomba hatástalanítása miatt augusztus 9-én, kedden, a korlátozások több intézmény, köztük a kórház, az egyetem és a megyeháza működését, valamint a közösségi közlekedést is érintik.

Képünk illusztráció (Fotó: Mihádák Zoltán)

Gajdos Milán, a honvédség tűzszerész alakulatának kommunikációs tisztje korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy múlt héten földmunkálatok közben egy második világháborús 500 kilogrammos szovjet gyártmányú légibombát találtak Veszprémben az Egyetem utcában.

Fotó: Facebook/Porga Gyula

Mivel a bombát az elszállítást megelőzően hatástalanítani kell, kedd reggel hét órától a Magyar Honvédség tűzszerészeinek munkája idejére a robbanótest felfedezési helyétől mintegy 500 méter sugarú körben a rendőrség kiüríti és lezárja a városrészt. 

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság azt kérte a lakóktól, hogy kedd reggel nyolc óráig hagyják el ingatlanaikat. 

A biztonsági zárás a Nárcisz, a Hóvirág, az Egyetem, a Móricz Zsigmond, a József Attila, a Kádár, az Iskola, az Óvári Ferenc, a Brusznyai, a Kórház, a Kossuth és a Flórián utca, a Csermák lépcső, a Komakút és a Megyeház tér, az Erzsébet sétány és a Mártírok útja több ingatlanára, köztük a húszemeletesre is vonatkozik. 

A lezárás több intézményt is érint: a Csolnoky Ferenc kórházat és rendelőintézetét, a Pannon Egyetemet, a megyeházát, a Petőfi Színházat, a Hangvillát, az Eötvös Károly Megyei Könyvtárat, a Laczkó Dezső Múzeumot, valamint a Mártírok útjai temetőt – jelezte a rendőrség. A Csolnoky Ferenc kórház a Facebook-oldalán arról tájékoztatott, hogy az intézménynek csak bizonyos egységeit érinti a kiürítés, ezt a betegek épületeken belüli áthelyezésével megoldják. 

A kórházban hétfőre és keddre látogatási tilalmat, valamint felvételi zárlatot vezettek be valamennyi osztályra, illetve kedden az oltópont és minden szakrendelés is zárva lesz 

– tették hozzá. 

Fontos információ, hogy a sürgős eseteket a mentők más kórházakba viszik, a keddre műtétre, vizsgálatra előjegyzett betegeket értesítik az új időpontjukról. A reggel 8 óráig üzemelő háziorvosi ügyelet kedd reggel 7 óra után nem fogad betegeket.

A Veszprém Megyei Kormányhivatal honlapján azt közölte, hogy kedden a Megyeház téri, Komakút téri, valamint Egyetem utca 17 alatti szervezeti egységeikben szünetel az ügyfélfogadás. A lezárások a közösségi közlekedést is érintik. 

„A Volánbusz járatainál kimaradnak a Pápai út,  Komakút tér, a Színház és a Kórház megállók, helyettük a Füredi utcai helyi megállóban és az Ádám Iván utcánál állnak meg a Tapolca és Balatonfüred felé közlekedő buszok. A helyi járatok pedig az autóbusz-állomás után az Almádi úton, a belső körgyűrűn és az Endrődi Sándor-lakótelepen keresztül kerülik meg a belvárost” – közölte a V-Busz Kft. 

Porga Gyula, Veszprém polgármestere közösségi oldalán azt írta: a hatástalanítás idejére kedd reggel hat órától a veszprémi önkormányzat befogadási helyeket hoz létre a Pannon Egyetem Polinszky-termében, a Lovassy László Gimnáziumban és a Kossuth Lajos Általános iskolában. 

A befogadási helyeken az önkormányzat, a katasztrófavédelem, a vöröskereszt és a tankerület munkatársai segítik a lakosságot, igény szerint maszkot, kézfertőtlenítőt, ivóvizet és szendvicset is adnak. A polgármester azt kérte az érintettektől, hogy működjenek együtt a hatóságokkal, otthonaikban az ablakokat és az ajtókat zárják be, és a több órán át tartó távollétre felkészülve a szükséges gyógyszereket, ivóvizet, telefontöltőjüket vigyék magukkal.

Szerző ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Mit szólnak a baloldali jogvédők, hogy Magyar Péter kínozta a feleségét?

ripost.hu

Megmutatta: ez a piszok jóképű férfi Sydney van den Bosch vőlegénye

metropol.hu

Heti szerelmi horoszkóp: Érdemes óvatosnak lenni, ennek a csillagjegynek még szakítást is hozhat a húsvéti nyuszi

mandiner.hu

Varga Judit közeli ismerőse: A Partizánban hallott robotikus hangnemet korábban csak otthon csillogtatta meg Magyar Péter

ripost.hu

Emlékszel még a Csengetett, Mylord? lakájára? Így néz ki ma a 77 éves Jeffrey Holland

hirtv.hu

Ma este a HírTV-n is látható lesz Varga Judit FrizviTV-ben készült interjúja

origo.hu

Hajdú Péter: Felkavart a beszélgetés Varga Judittal

lakaskultura.hu

Keleti inspiráció Tatabányán: sötét, zegzugos lakásból modern, légies otthon

ripost.hu

Megtörte a csendet Kamilla királyné: ezt árulta el a rákbeteg Katalinnal kapcsolatban

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

ripost.hu

Sok probléma után váratlanul különválik a TV2 házaspárja

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

"Édesanyámmal félve lapultunk": késsel járkált otthonában Magyar Péter, Varga Judit férje

INSIDER

Csak a legjobb áron vásárolj! Az Árfigyelővel még olcsóbban tudsz felkészülni az ünnepi hétvégére

INSIDER

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

INSIDER

Megszólalt egy szakértő Varga Judit bejegyzéséről: ez a bántalmazás tankönyvi példája

INSIDER

Pusztított a tűz Pilisen: percek alatt hatalmas terület állt lángokban

INSIDER

Démon akarta felfalni Tímea lányát: retteg az éjszakáktól a veszprémi család

INSIDER

Dráma Szombathelyen: nyílt utcán élesztették újra a nyugdíjast

INSIDER

Készülj fel a hosszú hétvégére: ilyen idő lesz húsvétkor