Karácsony belesodorna minket a háborúba

POLITIK
INSIDER

Szerző Ripost

9 hónapja

„Én vagyok a Fenyő gyilkosa” – újabb megdöbbentő részletek derültek ki

Megdöbbente, egyenesen sokkoló lakossági bejelentések hátráltatták a nyomozók dolgát. Több téves bejelentést kaptak, mint valós információt a gyilkosság kapcsán.

1998. február 12-én este hat előtt 10 perccel ölték meg Vico-sajtóbirodalom elnökét. A Vico székházból Mercedesével hazafelé tartott, a Margit körút és a Margit utca kereszteződésében lévő lámpánál piros jelzést kapott. A mögötte lévő világos színű Mitsubishi Galantból kiszállt egy férfi, és egy hangtompítós géppisztolyból kb. 20-25 lövést adott le a vállalkozóra. A tettes ezután egy közeli autó alá dobta a géppisztolyt, gyalog elsietett a Széna tér felé, sapkáját és kabátját egy kapualjba dobva eltűnt a helyszínről. Fenyő Jánost a fején, a nyakán és a felsőtestén érték a gyilkos golyók. Azonnal meghalt.

rendőrség
 

A nyomozásban nemcsak a Központi Bűnüldözési Igazgatóság vett részt, hanem a titkosszolgálatok és a Nemzetbiztonsági Hivatal is. Először egy Salihi Mead nevű koszovói albánt, majd egy másik albánt, Afici Nijazit gyanúsították meg, de a DNS-vizsgálat kizárta bűnösségüket. Ezt követően egy harmadik albánt, Sefedini Gvint neveztek meg tettesként, de róla is kiderült, hogy ártatlan. A nyomozást 2002-ben felfüggesztették, majd 2004 őszén újra elővették. 2013 áprilisában Jozef Roháč szlovák férfit vádolták meg a Fenyő-gyilkossággal. Roháč DNS-ét megtalálták a gyilkosság helyszínén hagyott sapkában és fegyveren. 2017-ben Roháč másodfokon jogerősen életfogytiglant kapott Fenyő meggyilkolásáért.

A végső eredmény megállapítása előtt azonban számtalan félrevezető és tévés információ került a magyar rendőrség birtokába. A nyomozás ezen részéről szóló dokumentumokat sikerült megszereznie a Blikknek. Mint kiderült, megdöbbentő lakossági bejelentések nehezítették a nyomozók dolgát.

„Én vagyok a Fenyő gyilkos. Bélapátfalván az óvodában vagyok. Itt vannak nálam a fegyverek is, nagyon feltűnő vagyok” – ez a legmerészebb bejelentés, ami szerepel a Blikk birtokában lévő nyomozati iratokban, azon lakossági bejelentések között, amelyeket Fenyő János halálával kapcsolatban születtek. Ámbár csak úgy sütött a bejelentésről, hogy hazugság, hiszen nem Heves megyei településről telefonáltak, hanem Budapestről. A kivizsgálás során kiderült, valószínűleg egy tinédzser szórakozott az Apáczai Csere János Gimnázium nyilvános telefonjáról.

Fenyõ János
Fotó: Rózsahegyi Tibor

Mint ahogy azt a portál írja, akadt olyan szegedi lakos is, aki egy gépkocsiban ülő sötét ruhás, sötét hajú emberek miatt aggódott, mert maffiózónak néztek ki. Egy másik bejelentő pedig a saját albérlőjét jelentette fel. Ez utóbbi esetben kiderült az idős nőről, hogy kissé szenilis. A kikérdezés során pedig az építésvezetőről egyértelművé vált, hogy nincs köze Fenyő János megöléséhez.

De akadt egy másik idős hölgy is, aki egy nyilvános telefonfülke könyvében hagyott pár fotót a magyar rendőrségnek. A fotók egy barátjáról készültek, aki elmondása szerint hivatásos katona volt, jól motorozik és kiválóan lő. Csakhogy a nyugdíjas nemcsak a saját nevét nem árulta el, hanem ismerőséét sem, a bosszútól tartva.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Büntetőfékezett az őrült BMW-s a sztrádán, de ez csak a kezdet volt, a legdurvább rész ezután jött

origo.hu

Erre készül együtt Radics Gigi és Oláh Ibolya

borsonline.hu

Fájni kezdtek a lábai, már járni sem tud a 14 éves élsportoló, Bogi

mandiner.hu

Mikel serpa: Szilárd már biztos nem él, mindent megtettünk, nagyon sajnálom

metropol.hu

Le sem tagadhatná, annyira hasonlít Krausz Gáborra a kislánya

vg.hu

Szemfényvesztés Kína extrém gazdasági növekedése

origo.hu

Megdöbbentő, miket akart egy férfi becsempészni Amerikába

ripost.hu

„Ennek semmi köze nincs a kapcsolatunkhoz” – Ebbe nagyon belenyúlt Király Viktor

ripost.hu

Kinyitott a Balaton, kezdődik a szezon: ne lepődj meg, ha ilyen árakat látsz - videó

ripost.hu

Titokzatos fekete szépséggel kapták lencsevégre Bereczki Zoltánt

ripost.hu

Lebuktatták a rajongók Nótár Mary-éket

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Megdöbbentő fordulat: hátulról szúrták le – így halt meg a Deák téri gyilkosság áldozata

INSIDER

Egy ország gyászolja Suhajda Szilárdot – képeken a csúcskísérlet

INSIDER

Már 4 év telt el a borzalmas Hableány-tragédia óta – Még mindig tart a rekord összegű kártérítési per – Galéria

INSIDER

Kozma atya: Pünkösd Isten ajándéka, a közös nyelv a bábeli zűrzavarban

INSIDER

Mesterséges intelligencia segítségével hamarabb felismerhetőek a depressziós tünetek

INSIDER

Van egy jó hírünk azoknak, akik most mentek szabira

INSIDER

Novák Katalin: a békességet a szabadsággal táplált szeretet tudja megalapozni

INSIDER

Heves zivatarok: 12 vármegyére adtak ki riasztást