INSIDER

Szerző Ripost

1 hónapja

Hihetetlenül cuki: így tölti a nyarat az SMA-s Zsombi

A kisfiú még a pihenés alatt is tud újat mutatni.

Szerző Ripost

Az SMA-val küzdő Zsombi életében már megszokott, hogy gyógytornászhoz és terápiás szakemberekhez jár, ők azonban most szabadságra mentek, így a kisfiú is pihen egy kicsit.

Persze így sem unatkozik, hiszen már volt vendégségben, lufikiállításon és úszni is tanult. Utóbbi leginkább vízben mászás, de kétségtelen, hogy nagyon ügyesen csinálja. 

Ha mindez nem lenne elég, Zsombi a hétköznapokban is egyre ügyesebben használja a kis lábait, így édesanyja nem is lehetne rá büszkébb.

„Hihetetlenül ügyesen manőverezik már állva is az én kicsi fiam. Sutyiba sikerült lekapni” – fogalmazott Burinda-Szűcs Szabina, az édesanya.

Egyre csak fejlődik

Az olyan gyermekeknél, mint Zsombi is, nehéz megtalálni az ideális eszközöket a vízben is. A család most talált egy úszókát, ami nagyon bevált a gyermeknek, még hasalni is tudott vele, pedig eddig semmiben sem akart hasalni.

„A rugihintában is sikerült végre megmozdítania a hintát icipicit 'rugózási módban'. Eddig csak jobbra balra forgás sikerült. Nagy öröm nekünk, hogy erősödnek azok a lábizmocskák is” – újságolta vidáman az anyuka, aki szerint a helyes állításnak köszönhetően egyre kevésbé fáj Zsombi csípője.

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!