INSIDER

Szerző Ripost

1 hónapja

Erdei Zsolttal is megküzdött a Ripost csapata

Kihívtuk egy meccsre a világbajnok bokszolót, Erdei Zsoltot! Nem, nem bokszban próbáltuk megverni, a Ripost horgászcsapata igyekezett túltenni rajta a Médiakupán.

Szerző Ripost

Több mint 700 ezer, horgászigazolvánnyal rendelkező pecás van Magyarországon, és ez a szám egyre csak növekszik. A Médiakupán a Ripost csapata többek között a világbajnok bokszolóval, Erdei Zsolttal is megküzdött.

Fotó: Gigor Csaba

Már a verseny előtt eldőlt, hogy sok babér nem terem a 18. alkalommal megrendezett Fishing & Hunting – Energofish – Optic World – Bajcshal Társasági- és Média Horgászversenyen induló 40 csapatnak, miután a rendezvény főszervezője, Andrejszky Zoltán köszöntőbeszédében elmondta: könnyen lehet, hogy a legnagyobb hal kategóriához egy két kilós ponty is elegendő, mert a Holt-Tiszában szinte csak törpeharcsák tanyáznak. A helyi halőr is arról beszélt, hogy idén már látott(!) méretes pontyot a szajoli szakaszon.

Fotó: Gigor Csaba

A nyári forróságban elsősorban az amurokat céloztuk meg, ugyanis a kánikulában a torpedók táplálkoznak a legintenzívebben. Csalinak és etetőanyagnak is kemény kukoricát és tigrismogyorót választottunk, hiszen ezeket nem igazán kedvelik a törpeharcsák. Mivel a magokat nem lehet etetőkosárba tenni, ezért úgynevezett PVA zacskókat használtunk, ezek a „táskák” a vízben oldódnak, így a csalogató magok ott maradnak a horog körül. A taktika működött, ugyanis míg a körülöttünk lévők percenként szedegették a szinte csak fejből álló apró ragadozókat, addig a mi horgunkat érintetlenül hagyták.

Néhány csapat tartott ki csupán a reménytelen helyzetben, köztük volt a műrepülő-világbajnok, Besenyei Péter is.

– Inkább nem fogok semmit, de nem szedegetem le a horgomról a törpeharcsákat. Túl macerás, hihetetlenül szúrós, ráadásul teljesen benyeli a csalit, így a kampó eltávolítása sem kellemes. Négy szem kemény kukoricával próbáltam kapásra bírni a pontyokat, amurokat, de ezúttal nem jártam sikerrel – fogalmazott a Borsnak Besenyei.

A korábbi bokszvilágbajnok, Erdei Zsolt viszont megunta a semmittevést, ezért váltott magokról csontira, hogy legalább egy kis izgalma legyen a forróságban.

– Ezen a nyáron sajnos csak olyan vizeken versenyeztem, ahol rengeteg a törpeharcsa. A többi megmérettetésen rámentem a nagy halakra, de nem jártam sikerrel. Most viszont fogni akartam valamit, és úgy voltam vele, ha nem jön más, akkor legalább ennyi izgalom legyen. A taktikaváltásnak köszönhetően pedig egy méreten aluli pontyot is sikerült horogra csalnom – mutatta büszkén fogását Madár.

Fotó: Gigor Csaba

A Mediaworks lapjai közül a Metzger Gábor vezette Borsonline bizonyult a legjobbnak, és 11,55 kilós összfogásával a 11. helyen zárt. A Ripost7 csapata 2,05 kilóval a 30. helyen zárt, míg a Ripostonline és a Bors hal nélkül maradt.

 

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!