INSIDER

Szerző Ripost

1 hónapja

Belehalt a tinédzser a vonat tetején készített szelfibe Gyulafehérváron

Tragédiával végződött a veszélyes internetes kihívás. Nem tudták megmenteni a fiatal életét.

Szerző Ripost

Egy újabb életveszélyes kihívás kezdett elterjedni a közösségi médiában, ami során a fiataloknak a vonatok tetejére felmászva kell egy szelfit készíteniük. Ez a felfoghatatlan őrültség nem először követelte egy fiatal életét. 

Múlt hónapban Gyulafehérváron a borbándi pályaudvarra kellett riasztani a mentőket, miután egy 15 éves fiút áramütés ért. Bár a rohammentők hamar kiérkeztek és megpróbálták újraéleszteni, de sajnos a tini belehalt a sérüléseibe. A hatóságok szerint a fiú egy tehervagon tetejére mászott fel, hogy készítsen egy szelfit, de túl óvatlan volt, és végzetesen közel került a felsővezetékhez.

Fotó: Metropol

Idén április 4-én este fél 8 körül hazánkban is megtörtént a szörnyű tragédia, egy 16 éves fiú mászott fel a sárospataki állomáson egy teherkocsi tetejére, szintén abból a célból, hogy egy szelfit készítsen magáról. Azonban a felsővezetékben lévő magasfeszültség áthúzott rajta és a szerencsétlenséget ő sem élte túl. A jelen lévő 15 éves barátja megpróbált segíteni rajta, de ő is életveszélyesen megsérült - olvasható a Metropol oldalán.

Fotó: YouTube

A MÁV kampányt indított, hogy megelőzzék az ehhez hasonló baleseteket. A MÁV arra kéri a szülőket, hogy hívják fel gyermekeik figyelmét a biztonságos közlekedés fontosságára, valamint az ártatlannak tűnő játékok életveszélyes következményeire. 

Fotó: YouTube

A vasúttársaság a következő balesetveszélyes tevékenységekre hívja fel a figyelmet:

  • ne másszunk fel a vonatra
  • ne dobáljuk meg a szerelvényeket
  • ne helyezzünk a sínekre tárgyakat
  • ne mászkáljunk a vágányokra

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!