Létrehozva: 2022.08.02.
Módosítva: 2022.08.02.

Bandaháború a Jobbikban, Jakab hívei szétverik a párt maradékát

A Metropol birtokába került belső levelezés szerint Jakab Péter legszorosabb szövetségesei valóságos "törzsi háborút" robbantottak ki a pártban.

Szerző Ripost

Minden jel arra utal, hogy Jakab hívei az összes létező eszközzel megpróbálnak kárt okozni a pártnak, és ott gáncsolják az új vezetőséget, ahol csak tudják: a nevüket töröltetik az adatbázisokból, egyesével lépnek ki a pártból és alapszervezeteket oszlatnak fel, folyamatos adminisztrációs terhet rakva ezzel a tétovázó központra.

A Metropol szerkesztőségéhez eljuttatott e-mailek alapján Jakab Péter Jobbikon belüli hívei módszeres bosszúhadjáratba kezdtek a Jobbik új, Jakab-mentesített elnöksége ellen. Például sorra oszlatják fel azokat a - sokak által  „kamunak” tartott - alapszervezeteket, melyek segítségével Jakab újra tudta választatni magát a párt májusi kongresszusán. Ezeknek a szervezeteknek a döntő többsége ugyanis Jakab két legszorosabb szövetségesének, az erőszakbotrányba keveredett Földi Istvánnak, és az antiszemita megjegyzéseivel hírhedté vált "tetűcsúszdás" Bíró László választási körzetében található. Információink szerint Jakab az ő közreműködésükkel kíván új pártot alapítani - de mielőtt ez megtörténne, még párszor megforgatják a kést a maradék Jobbikban.

Ezt bizonyítja az is, hogy  a „júdapestező” Bíró László nemrég  valóságos törzsi háborút kirobbantva, frontálisan nekiment a Jobbik új vezetésének. A Facebookon írt legutóbbi bejegyzésében  szó szerint alkalmatlannak nevezte a párt új elnökségét, teljes parlamenti frakcióját, aztán lemondásra is felszólította őket.

Bíró szerint az új vezetők "hátba szúrták" a pártot és alkalmatlannak nevezi őket, azonnali távozásukat követelve.

Az elmúlt időszakban Jakab hívei egyesével küldték be lemondásukat a pártközpontba. Döntésük okaként minden esetben azt jelölték meg, hogy Jakab Pétert kiszorították a pártvezetésből. Egyikük például arra hivatkozva kérte az adatai törlését az adatbázisokból, hogy már „nem Jakab Péter a Jobbik elnöke és frakcióvezetője, sőt, a Jobbik több esetben elhatárolódott tőle”.

A Jobbik létavértesi alapszervezetének tagjai a kilépési szándéknyilatkozatukban egyenesen azt írták: „Jakab Péter nélkül nem maradnak a pártban”. Továbbá kijelentették, hogy a Jobbik jelenlegi vezetésének „óriási felelőssége” van az áprilisi választási kudarcban.

A Jobbik létavértesi alapszervezete teljesen feloszlatta magát

A Jobbikot feszítő belső ellentétek egyébként számos olyan eseményhez vezetett az elmúlt hetekben, melyek azt bizonyítják: Jakab már csak azért politizál a Jobbikban, hogy minél nagyobb káoszt teremtsen, kárt okozzon mielőtt lelép és új pártot alapít. Múlt héten például bombaként robbant a hír, hogy a bukott politikus nem kevesebb, mint 80 millió forint próbált átjátszani a saját holdudvarának közvetlenül azelőtt, hogy leváltották volna a Jobbik frakció éléről. Sajtóértesülések szerint Jakab kihasználva, hogy még frakcióvezető – azaz az egyszemélyes aláíró –, frakciószerződéseken keresztül juttatta volna ki a pénzt. Az ügyletet végül a képviselőcsoport többi tagja hiúsította meg. Úgy tudni, hogy Jakab a pénzt az új pártjának "beindításhoz" szerette volna felhasználni.

Szintén a küszöbön lévő nagy szakítást igazolja, hogy Jobbik vezetése már Jakab Péter „mamuszos” élettársát is kizárná a pártból. A Magyar Nemzet értesülései szerint Molnár Enikőt azért távolítanák el a lehető leghamarabb, mert "politikai ámokfutásba kezdett", és "több ízben megpróbált karaktergyilkosságot elkövetni" a párttársai ellen. Úgy tudni, hogy Molnár kizárásával a párt két legyet ütne egy csapásra, reményeik szerint ugyanis Jakab önként követné korábban BKV-ellenőrként dolgozó élettársát.

Addig is sorra érkeznek a kilépési nyilatkozatok a Jobbik pártközpontjába, amit a Gyöngyösi féle vezetőség így nyugtáz:

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megszólalt a Bőnyben megkéselt diák édesanyja - ezt mondta a támadóról

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

Erdélyi Mónika már feladta a reményt – Jákob Zoltán közbelépett

magyarnemzet.hu

Putyin már a győzelem ünneplésére készül, miközben óriási tömeg gyűlt össze Moszkvában + képgaléria + videó

mindmegette.hu

Figyelmeztet a szakember: nem mindig jó döntés air fryerben sütni-főzni

magyarnemzet.hu

Elmarad Ronnie O’Sullivan és Judd Trump álomelődöntője

origo.hu

Ez a fiatal énekesnő csalta hónapokig a vőlegényét Marics Petivel

mindmegette.hu

Sokkot kaptak a Lidl dolgozói, amikor meglátták, mi van a banánoskartonban

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Hirtelenül elhunyt Pintér Marianna

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

„Szemét, iszonyú bűz, és patkányok mindenhol” - 10 éve küzd szomszédjával Zelka

INSIDER

Neked menne? Ez a teszt tuti, hogy megizzaszt!

INSIDER

Szentkirályi Alexandra a felújított Városligetben piknikezett a budapesti fiatalokkal

INSIDER

Menczer Tamás: Brüsszelben változás kell, hogy Európában béke legyen