INSIDER

Szerző Ripost

1 hónapja

A legrosszabbtól tartanak az eltűnt inárcsi családanya lányai, most friss hírek érkeztek

Már kilenc napja keresik Bozsik Máriát.

Szerző Ripost

Mint megírtuk, a kétgyermekes inárcsi édesanya munkába indult Budapestre hajnalban, de oda már nem érkezett meg és vélhetően a buszra sem szállt fel. A kutatócsapatok a közeli erdőben is keresik az asszony holttestét, és ugyan egyre több jel utal arra, hogy valami súlyos dolog történhetett vele, a rendőrség egyelőre eltűnésként kezeli az ügyét.

Fotó: Bors

„Önszántából sosem hagyott volna magunkra minket. A testvérem, Petra még mindig nem fogta fel teljesen, mi történik körülöttünk, próbáljuk tartani egymásban a lelket. Még a hétvégén is érkeztek a kutyás keresők, az állatok a házunk mögötti erdőbe vezettek, de nem találták sehol” – mesélte szomorúan a Blikknek az asszony idősebb lánya, a 22 éves Maggie, aki attól tart: édesanyja nem magától döntött úgy, hogy otthagyja őket és félő, hogy valamilyen súlyos bűncselekmény áldozata lett.

Fotó: police.hu

A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat emberei is kiszálltak a helyszínre, a közelben pedig még egy aknába is benéztek, de ott sem bukkantak rá a nő holttestére. Mária az eltűnésekor a rendőrségre akart menni a munkahelye előtt, hogy intézkedjen a gyermekelhelyezési perrel kapcsolatban, ami a 14 éves lányáért zajlik annak apjával. A lap tegnap ellátogatott P. István budapesti otthonához, ahol az egyik szomszéd elmondta: korábban – amikor még a nő is itt lakott a gyerekekkel – jóban voltak, de az utóbbi időben már nagyon elzárkózva él. A férfi környezetében sokan tudnak a zűrös ügyeiről.

Sikerült telefonon elérniük Istvánt, aki leszögezte: semmi köze ahhoz, hogy a volt párjának nyoma veszett. Állítja, elsőként a közösségi oldalakról, aztán a médiából értesült az eltűnéséről.

„Nem tartottuk a kapcsolatot már jó ideje, csak a bírósági tárgyalásokon találkoztunk évente kétszer. Ami tény, hogy nemrég elkészült egy igazságügyi elmeorvosi szakértői vélemény, ami számára elég súlyos dolgokat állapított meg, és véleményem szerint a végső döntésre is hatással lehet majd. Az én vizsgálatomat még nem végezték el, nem kaptam rá időpontot” – magyarázta a Blikknek István, aki elmondta: a nőt évtizedekkel ezelőtt már körözték eltűntként, akkor szándékosan bujkált az országban. Nem tartja kizártnak, hogy a bírósági ügy miatt most is erről lehet szó.

„Amint megtudtam, mi történt, az ügyvédemen keresztül a bíróságnak és a gyámhivatalnak is jeleztem, szeretném, ha ideiglenesen nálam helyeznék el Petrát, amíg az anyja elő nem kerül, vagy bírósági döntés nem születik. Tudom, most a nővére is ezért harcol. Talán azért, hogy semmiképp ne nálam helyezzék őt el, de ez csak spekuláció” – tette hozzá a férfi, akit a rendőrség idáig még ki sem hallgatott.

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!