INSIDER

Szerző Ripost

4 hónapja

Dráma az M1-esen: rosszul lett egy fiatal sofőr

Egy bátor rendőrnőnek köszönheti az életét a sofőr. Ha nincsenek a hős egyenruhások, szörnyű tragédia is történhetett volna.

Igazi hőstettet hajtott végre egy rendőrnő, akinek a bátorságának köszönhető, hogy megmenekült a haláltól egy fiatal sofőr.

Az egész július 16-án 19 óra körül történt az M1-es autópályán Ausztria irányában, Börcs térségében. A leállósávban egy vészvillogóval várakozó, svéd személyautóra lettek figyelmesek az egyenruhások.

Fotó: Korponai Tamás

Miután megálltak, hogy intézkedjenek a sofőrrel szemben, észlelték, hogy a gépkocsi fiatal vezetője egyedül van és nem ad életjelet. A főtörzsőrmester rögtön megvizsgálta a férfit, akinél sem légzést, sem pulzust nem tapasztalt, így azonnal megkezdte az újraélesztését.

A mentők perceken belül helyszínre értek és emelt szinten folytatták az életmentést, ami a bátor rendőrnő gyors rekciójának köszönhetően sikerre vezetett – számolt be róla az Országos Mentőszolgálat.

„Nehéz feladat volt, szerencsére minden az eszembe jutott, amit tanultam. Mindent tudtam használni, úgyhogy a rutin bennem volt” – emlékezett vissza a drámai pillanatokra a rendőrnő és felhívta a figyelmet arra, hogy augusztus 27-én a városligeti mentőnapon bárki elsajátíthatja az életmentés tudományát.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!