Létrehozva: 2022.06.28.

Viccet csinál Pikó András polgármesterből az internet

A kommentelők és mémgyárosok kedvencévé vált Pikó András kerületi polgármester a villámcsapásszerű beismerése óta – miszerint Józsefvárosban tarthatatlan állapotok uralkodnak, és a megoldást ő nem látja.

Szerző Ripost

A megoldást nem látja, de azt már igen, hogy tarthatatlan állapotok uralkodnak – ismerte el fejvakarva Pikó András polgármester június 15-én a Népszínház negyedben élőknek rendezett lakossági fórumon, amelynek fő témája a tereket elárasztó hajléktalanok voltak. A polgármester a fórumon azt is felfedezni vélte, hogy „ennyi hajléktalan nem Józsefvárosból termelődik ki, hanem az ország minden tájáról jönnek a fővárosba, illetve Józsefvárosba, ahol az egyik legtöbb ellátó működik”. Igaz, a szervezett betelepülést segítő szervezetek többségét éppen maga a polgármester támogatja, ezáltal saját maga csábítja a kerületbe a hajléktalanokat…

Fotó: Baranyai Attila / Hírnyolc/City Magazin

Május 10-én indítottak petíciót az elkeseredett józsefvárosi lakók, mivel elegük lett a kerületet ellepő, agresszív hajléktalanokból, valamint a kerület és a főváros vezetéséből, akik nemcsak hogy nem tesznek semmit a probléma kezeléséért, de támogatják is a fedélnélküliek tömeges beáramlását Józsefvárosba. A petíció – amelyben a hajléktalanellátás teljes átalakítását követelik Budapesten – címzettjei között volt Pikó András VIII. kerületi polgármester és Karácsony Gergely főpolgármester is. A petíció elindítója a Gettónapló nevű oldalon arról tájékoztatott, hogy 34 nap alatt mindössze 4 választ kapott, köztük Pikó Andrásét, aki két sort írt vissza, hogy nem érdekli a petíció. Karácsony Gergely pedig egyáltalán nem válaszolt – írja a Metropol.

Fotó: Facebook

Kommentelők: Józsefváros a felsíró vécés nénik és a kerékpárfasizmus kerülete

Pikó váratlan coming outja után azonnal beindultak a vehemens pengeváltások a Facebook berkeiben. Sokan úgy vélik, Józsefváros lezüllése egyértelműen a 2019 óta tömegesen betelepített hajléktalanok, a szemét és a közbiztonság romlásának a számlájára írható.

Fotó: Facebook

Márta: „Azért nagy teljesítmény tőle ez a felismerés úgy 2 év után. Remélem a kerület lakói mihamarabb elzavarják.”

Éva: „Álljon arrébb, adja át a helyét olyannak, aki tudja kezelni ezt az ügyet is!”

Szabolcs: „A több évtizedes tapasztalattal rendelkező WC-s nénik is felsírnak, ha át kell jönniük Józsefvároson!!!”

Kálmán: „Valójában egy félresikerült terelés volt ez a Pikói Lózung, mely rekordsebességgel lelepleződött. Pikó és az autósgyűlölő kerékpárfasiszta zöldnáci libernyák bagázsa csak a 13 ezer józsefvárosi autós elleni apartheidben, a rollerkáoszban, a kocsmateraszok szaporításában és a kerékpárfasizmusban jeleskedett eddig.”

Gyula: „Nagy öngól volt Pikó rendelete, hogy a csövesek a társasházak közös helységeiben tartózkodhatnak! Na ettől vérszemet kaptak és sok helyen disznóólat csináltak és dagonyáznak, röfögnek is benne részegen!”

György: „Szomorú tény de a 8. kerületben meg mindig csak tanakodnak, hogy mi lenne a jó megoldás? Pl. a Tisztviselő lakótelepen nincsenek minden este verekedések, ordibálások!!! De pl. a többi utcában, mint a Diószegi Sámuel, Kőris utca és környéken, főleg most nyáron sem tudunk nyitott ablakok mellett aludni!!!!!! És akik korán kelnek és munkába igyekeznek, hajnali 5-6 óra között is mulatozó drogosokba botlanak pl. a Horváth Mihály terén is !!!”

Mónika: „A Horváth Mihály téri padokon lakó otthontalanok részegen alszanak a fűben, iszonyatos szemetet hagyva naponta a padok körül – kutyafuttatóba kakilnak, amelyre özönlenek a döglegyek. Meddig lesz elfogadott a Horváth Mihály téri áldatlan állapot?”

László: „Az egész kerület egy nagy moslék és szemétdomb, amióta itt ezek vannak! A József körút 85. számú ház mellett 2 vagy 3 helyen leomlott a fal. Tegnap még mindig úgy volt!”

Fotó: Facebook

25 hajléktalan költözött be a II. János Pál pápa térre

Május közepén a Metropol is kint járt a VIII. kerület terein, parkjaiban. A szeméthegyek között életvitelszerűen élők tömege mutatta: jogosan háborognak a helyi lakosok. A II. János Pál pápa téren fekália- és vizeletszaggal szembesültek a lap munkatársai. A teret ellepték a bódult állapotban fűben fekvő, vagy épp az arra járókat vegzáló hajléktalanok: a parkban és a padokon 20-25 ott élő tartózkodott. A Keleti pályaudvar előtti téren a bokrok alatt több helyen is emberi ürülék éktelenkedett, nem lehetett leülni a padokra az ott alvó, mocskos ruházatú emberektől. A Teleki László téren pedig az üres rollerparkolót vették birtokba a fedélnélküliek.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Letartóztatták Varga Viktorékat

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

mindmegette.hu

Gyalogosként állt be a McDrive-ba egy magyar srác, ő sem hitte el, ami ezután történt

mandiner.hu

Az RTL egykori sztárja lerántotta a leplet a Pressman-bébik szörnyű titkáról

ripost.hu

Tragédia a Gyáli úton, egy ember meghalt a szörnyű balesetben

magyarnemzet.hu

Izraeli Merkava tankot pusztított el az egyiptomi hadsereg + videó

origo.hu

Elképesztően szexi pózban mutogatja testét Gelencsér Tímea - kép

travelo.hu

Magyar fotós készített bravúros képeket az Etna füstölgő krátere felett

ripost.hu

Most jött a hír: nem tudták megmenteni, elhunyt a világbajnok sportoló

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Ekkor nézz fel az égre: minden kívánságod valóra válhat május elején

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Orbán Viktor: A háború és a béke közötti választóvonalon állunk

INSIDER

„Szemét, iszonyú bűz, és patkányok mindenhol” - 10 éve küzd szomszédjával Zelka

INSIDER

Neked menne? Ez a teszt tuti, hogy megizzaszt!

INSIDER

Szentkirályi Alexandra a felújított Városligetben piknikezett a budapesti fiatalokkal