INSIDER

Szerző Ripost

1 hónapja

A baloldali vezetés szerint az embereknek kell változniuk az energiahelyzet kapcsán

Budapest baloldali vezetése továbbra is a fővárosi lakosok megsarcolását tervezheti.

Budapest baloldali vezetése továbbra is a fővárosi lakosok megsarcolását tervezi. Legalábbis erre utal Tüttő Kata főpolgármester-helyettes legutóbbi felszólalása. Ugyanis egy brüsszeli rendezvényen kijelentette: a magas energiaárak miatt a zöld vállalások csak az állampolgárok aktív részvételével valósíthatók meg – tudta meg a Magyar Nemzet. 

A Mediaworks Hírcentruma felidézte azt is, hogy Tüttő Kata és a főváros baloldali vezetésének többi tagja többször beszélt az elmúlt hetekben az emberek energiafogyasztásának és autóhasználatának csökkentéséről.

BÕSZ Anett; KARÁCSONY Gergely; TÜTTÕ Kata; KISS Ambrus; SZÁMADÓ Tamás; KERPEL-FRONIUS Gábor
Karácsony Gergely főpolgármester (b4), Bősz Anett újonnan megválasztott humán területekért felelős főpolgármester-helyettes (b), Tüttő Kata (b2), Kiss Ambrus (b3) és Kerpel-Fronius Gábor (j) főpolgármester-helyettesek, valamint Számadó Tamás jegyzőFotó: MTI/Szigetváry Zsolt

„Nagyon rövid idő alatt sok változást vár el a főváros baloldali vezetése a polgároktól” – összegezhető Tüttő Kata beszéde. 

Egyébként a politikus asszony a közel múltban jelentette be, hogy Budapest csatlakozik a Városok energiatakarékossági sprintje elnevezésű brüsszeli kezdeményezéshez. A közös indítvány célja lenne autómentes övezetek és napok megvalósítása. Ennek kapcsán Tüttő Kata arra is felszólította a budapesti lakosokat, hogy ne csak az autóhasználatot, hanem az otthoni energiahasználatot is fogják vissza. 

„Abba szeretnénk a lakosságot és a budapestieket is bevonni, hogy mindenki a maga területén gondolja végig, hogy hol tud egy kicsivel kevesebb energiát fogyasztani. Akár az autóhasználat mérséklésével, akár az otthoni fűtési, hűtési, főzési szokásoknak az újragondolásával, tehát mindenki nézze meg, hogy milyen mennyiségű energiát fogyaszt, és hogyan tudná azt csökkenteni” – hangoztatta Tüttő korábban a Spirit FM Aktuál című műsorában.

KARÁCSONY Gergely
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Hasonló elvárásokat fogalmazott meg a fővárosi lakosoknak Karácsony Gergely főpolgármester másik két helyettese is - írja a Magyar Nemzet.

A DK-s Bősz Anett az ATV Start című műsorában az autós közlekedés háttérbe szorítását nevezte kívánatosnak, míg a Momentum politikusa, Kerpel-Fronius Gábor szintén az ATV-ben a dugódíj bevezetését vetette fel. 

Azt ugyan elismerte, hogy ennek jelenleg törvényi akadálya van, miután április 3-án nem a baloldal nyerte a választást, a változtatás nem rajtuk múlik.

„Ezzel együtt mi szeretnénk erről beszélni a ciklus végéig” – fűzte hozzá. A dugódíj azonnali, „már holnapi" bevezetését sürgette legutóbb kedden a parlamentben napirend előtti felszólalásában az LMP-s Kanász-Nagy Máté is. A kormány azonban többször egyértelművé tette, hogy nem lesz dugódíj, így az LMP-s felszólalásra válaszolva Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára is kijelentette:

„Velünk együtt 26 fővárosban azt gondolják, hogy a dugódíj rossz megoldás. Nem értünk egyet vele, meg fogjuk akadályozni, megvédjük a budapestieket és az agglomerációban élőket a dugódíj bevezetésétől.” 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

Mi történik a zaporizzsjai atomerőműnél?

borsonline.hu

15-ször robbant a kéj, mielőtt a szülők rájöttek, hogy diákjával szexel a tanársegéd

magyarnemzet.hu

Újabb céltalan tüntetés, ahol a hídfoglalás volt a cél

mindmegette.hu

Nem hiszed el, hogy eszi Erzsébet királynő a hamburgert

hirtv.hu

Durrdefekt után horrorisztikus kamionbaleset

borsonline.hu

Facebookra posztolt a vérrel borított nő: Megöltem a gyerekeimet

mindmegette.hu

Így lesz habkönnyű, magas és szellős a piskóta: íme a tökéletes recept

life.hu

Scitec Muscle Beach: Egy fesztivál, amit körbeleng a kitartás és az erő (x)

ripost.hu

Dancing with the Stars: ezt mondta Csuti Kulcsár Edina szerepléséről

ripost.hu

Búcsút mondhatunk a nyárnak? Ilyen időjárás vár ránk

ripost.hu

4 csillagjegy, akik mágnesként vonzzák magukhoz a pénzt

További cikkek

INSIDER

Aprólékosan megtervezték az idei tűzijátékot, kiderültek a részletek

INSIDER

Támogatás: kiderült, kik kaphatnak kedvezményes áron 4220 kWh áramot

INSIDER

Roham indult a hűtő-fűtő klímáért

INSIDER

Napelemekkel is csökkenthető a rezsi, még lehet pályázni

INSIDER

Tinédzser fiú küzdött öngyilkos szomszédja életéért Nógrádban

INSIDER

Halálos fertőzés terjed Magyarországon, Müller Cecília kiadta a riasztást

INSIDER

Kiadták a riasztást: brutális jégeső csap le az országra

INSIDER

Újabb darázstámadás: azonnal rohantak a kórházba a menyasszonnyal