INSIDER

Szerző Ripost

2 hónapja

Maradj otthon? Győrfi Pál most másra buzdít!

Győrfi Pál a koronavírus-járvány kitörésétől folyamatosan arra kérte az embereket, hogy maradjanak otthon. A nyár kapcsán viszont egészen másra buzdít mindenkit, és azt is elárulta, ő hol fog nyaralni.

"A covid miatt hónapokon keresztül folyamatosan arra kértem az embereket, hogy maradjanak otthon, amikor erre volt szükség. Ennek már két éve, de még mindig megkapom az utcán, ha például gyerekek jönnek szembe, hogy vidáman rám kiáltanak: „Maradj otthon! Maradjanak otthon!” - meséli mosolyogva Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat sajtószóvivője, akit ez  egyáltalán nem zavar. 

Fotó: Korponai Tamás

 

Szívesen fogadom a humort, de azért ez egy olyan emlék is, ami egy nehéz időszak volt mindenki számára. És most nem csak a járvány elejére gondolok, hanem az elmúlt két évre, ami hullámokban hozta magával az egészségügyi problémákat, és annak következményeit. Most viszont nagyon örülök, hogy a járvány visszahúzódott és a korlátozásokat fel lehetett oldani.


 „Igenis élvezzük a nyarat!”

Az elmúlt hetekben a szomszédos országokban ismét be kellett vezetni néhány korlátozást a vírus terjedése miatt, de mi a helyzet nálunk?

 Szerencsére most nincs jele súlyos koronavírus hullámnak,  ezért akinek csak lehet, azt mondom, hogy ne maradjanak otthon, hanem igenis élvezzük a nyarat! Végre megtehetjük, hogy kimozdulunk otthonról. Itt a jó idő, és a testünknek és lelkünknek is kell a kikapcsolódás. Én magam is érzem, hogy erre mennyire szükségem van, úgyhogy alig várom, hogy a családommal eljussunk idén is a Balatonra 

– mondja az Országos Mentőszolgálat sajtószóvivője.
 
A háromgyermekes családapa július elejére tervezi a családi vakációt, egy már jól bevált helyen a Balatonon.

Győrfi Pál
Fotó: Győrfi Pál


 
A feleségem szüleinek Szigligeten van egy nyaralója, oda megyünk idén is pihenni. S mivel a családban elég sok gyerek van, így el van osztva, hogy ki, mikor tud ott lenni. Nekünk július elején van helyünk és már nagyon várjuk, hogy mehessünk 

- árulta el Győrfi Pál.

Győrfi Pál
Fotó: Győrfi Pál
Győrfi Pál
Fotó: Győrfi Pál
Győrfi Pál
Fotó: Győrfi Pál


 Három gyerekkel azonban komoly kihívás a nyári szünidő, hiszen ahogy a legtöbb helyen, a Győrfi családban is meg kell oldani a gyerekek felügyeletét a közös nyaralás előtt és után is. A rutinos apukának erre jól bevált módszere van.
 
A nagy fiam már önállóan él, de a három kicsinek be kell osztani a heteit a nyárra. Ezért minden évben készítek egy táblázatot, amelyben a három kisebb gyerekünk, a 12 éves Ádám, a 10 éves Alíz és a 8 éves Lilla nyári programjainak időpontjai szerepelnek. Ezek között van például edzőtábor és Mentő Manó tábor is - amit a mentőszolgálat a mentősök gyermekeinek szervez. Ez egy fantasztikus programlehetőség, mivel a gyerekek a szórakozás és kikapcsolódás mellett elsősegélynyújtást is tanulnak. Szóval a táblázatban beosztjuk a kicsik idejét, hogy ne maradjon üres hely, hiszen nyár ide vagy oda, a szülők dolgoznak. Július eleje viszont a közös nyaralás ideje lesz 

– mondja Győrfi Pál.
 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!