Létrehozva: 2022.05.14.
Módosítva: 2022.05.25.

Jobbik szexbotrány: nyílt levelet írt az áldozat

Az elkövetők a mai napig nem kértek bocsánatot tőle, sőt őt tekintik hibásnak.

Szerző Ripost

Szilágyi György, az áldozat élettársa a Facebookon osztotta meg párja köszönőlevelét. A 24 éves V. Anita azután állt a nyilvánosság elé, hogy a Fidesz új parlamenti frakciójának női tagjai közleményt adtak ki a botrányos nemi erőszak ügy kapcsán - adta hírül a Bors.

 "A zaklatás minden formáját elítéljük! Nemrég látott napvilágot, hogy a Jobbik egyik politikusa a gyanú szerint szexuálisan zaklatta a párt egyik munkatársát. A zaklatás minden formáját - pártpolitikától függetlenül - elítéljük és együtt érzünk az áldozattal.  Azt ugyanakkor elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a Jobbik vezetése Jakab Péterrel az élen a kezdetektől tudott az esetről, azonban az áldozat védelme helyett csak azzal foglalkozik, miként mentse meg az elkövetőt a következményektől" - írta a 14 fideszes képviselő.

Szilágyi élettársa,  V. Anita nyílt levélben köszönte meg a támogatást. Mint írja, miközben a sajátjai megkövezik és őt hibáztatják, olyanok állnak ki mellette, akikkel nem ugyanazon a politikai oldalon áll. Mint azt a Bors kiderítette, az áldozatot időközben többször is megfenyegették, sőt fizikai erőszakot is "beígértek" neki, ha a történtekről bárkinek bármit elmondana.

"Tisztelt Képviselő Asszonyok!  Hálásan köszönöm kiállásukat mellettem, bizonyítva, hogy a nők elleni erőszak nem politikai ideológia kérdése. Sajnos társadalmunkban politikai oldalaktól függetlenül létező valóság a nők elleni erőszak, amellyel elsősorban azt érzékeltetik az elkövetők, hogy hatalmuk van a nő felett, az erősebb ember hatalma a kiszolgáltatott helyzetbe juttatott nő felett. Azért is különösen jól esett, hogy kormánypárti képviselő hölgyek álltak ki mellettem, mert nem ugyanazon a politikai oldalon állunk. Azért csak a párton belül kértük a választásokig az elkövetőkkel szembeni következmény alkalmazását, mert nem akartam terhelni az összellenzék választási kampányát ezzel a súlyos üggyel, pedig az elkövetők bocsánatot sem voltak hajlandók tőlem kérni. Nyilvánvaló, hogy ha a kampányban ez a feljelentés megtörténik, ellenzéki politikusok sokasága szenvedte volna meg azt, olyan emberek értek volna el rosszabb eredményt, akik nem tehetnek erről az erőszakról. Mérlegelnem kellett, hiszen egy politikai közösség része vagyok. Az én érdekeimet képviselő eljárással emberek sokaságának több éves munkáját, eredményességét veszélyeztethetem-e? Úgy gondoltam, hogy nem veszélyeztethetem. Ezzel pedig mit értem el? Azt, hogy megtudhattuk, ha egy baloldali vagy liberális asszonnyal erőszakoskodnak, s akár évtizedek múlva hozza azt nyilvánosságra, kiáll érte a teljes baloldali, liberális politikai közösség, s a jogvédők hada. Ha pedig egy jobboldali, 4 éves kislány édesanyjával történik ez, aki kíméletből 4 hónap múlva indít hivatalos eljárást, csak arra számíthat, hogy a sajátjai megkövezik, őt tekintik hibásnak.  Köszönöm a mellettem kiálló kormánypárti képviselőknek, hogy visszaadták a hitemet. Szeretettel: Anita"

„Teljesen megdöbbentek" – azt mondják a helyiek – „ilyen még soha nem történt Ököritófülpösön" – utalva a Jobbik eltitkolt szexbotrányára, ami majdnem nemi erőszakkal végződött. Egy édesanya azt mondta, már nem engedi, hogy a gyermekei a bűncselekmény helyszíne, a horgásztanya felé biciklizzenek. Egyedül Jakab Péter pártelnök jó barátja fogalmazott meg elképesztő ellenvéleményt a Borsnak adott nyilatkozatában. Jakab barátja szerint, „addig foglalt egy nő, amíg feküsznek rajta". Az áldozat egyébként Szilágyi György volt jobbikos országgyűlési képviselő élettársa.

Ahogy arról a Ripost már több alkalommal beszámolt, december 11-én egy kis Szamos parti település, Ököritófülpös horgásztanyáján gyűlt össze a Jobbik vezérkara, egy disznóvágással egybekötött politikai rendezvényre. KÉSŐBB A FELJELENTÉSEK SZERINT A PÁRT 24 ÉVES VÁLASZTÓKERÜLETI SZERVEZŐJÉT (V. ANITA) AZ EGYIK VEZETŐ POLITIKUS (FÖLDI ISTVÁN) FELCSALTA ÉS BEZÁRTA EGY SZOBÁBA, MAJD LEVETKŐZÖTT ÉS MEGPRÓBÁLTA MEGERŐSZAKOLNI.

A nemi erőszak csak azért nem sikerült, mert egy másik jobbikos politikus meghallotta az áldozat segélykiáltásait, és dörömbölni kezdett az ajtón.A JOBBIKOS POLITIKUS ÁLDOZATA SOKÁIG HALLGATOTT, DE AZTÁN FELJELENTÉST TETT A LEGFŐBB ÜGYÉSZSÉGNÉL.Az áldozat a traumát azóta sem tudta feldolgozni, azt tervezi, hogy pszichológushoz fordul.

Nemcsak az áldozat, az ököritófülpösiek sem tudnak túllépni a történteken. Nem gondolták volna, hogy csendes kis településük így kerül majd a hírekbe.

Ököritófülpösön ilyen még nem történt– mondta a Borsnak egy nő. Egy másik asszony arról számolt be, hogy amióta az eset kiderült, a gyerekeket nem engedik a töltés és a horgásztanya felé biciklizni. Undorítónak tartom, főleg így, hogy egy párttársának az élettársával tette– mondta egy férfi.RENDKÍVÜL SAJNÁLJÁK AZ ÁLDOZATOT IS, AZT PEDIG SZÉGYENLETESNEK NEVEZTÉK, HOGY AZÓTA SEM KÉRTEK TŐLE BOCSÁNATOT A TÖRTÉNTEK MIATT.

A helyiek véleményétől eltérőt csak a tetthely, a horgásztanya tulajdonosa fogalmazott meg.

Jakab Péter és Földi István jó barátja megdöbbentő nyilatkozatot tett. Tulajdonképpen összefoglalta, hogy mit is gondolhat a Jobbik a történtekről. Kijelentette, hogy szerinte addig foglalt egy nő, amíg feküsznek rajta.

Az áldozat a hétvégén nyílt levelet tett közzé, miután a Fidesz frakció női képviselői közleményben ítélték el a vele történteket.Ha egy baloldali vagy liberális asszonnyal erőszakoskodnak, és akár évtizedek múlva hozza azt nyilvánosságra, kiáll érte a teljes baloldali, liberális politikai közösség és a jogvédők hada. Ha viszont egy jobboldali, 4 éves kislány édesanyjával történik hasonló akkor csak arra számíthat, hogy a sajátjai megkövezik, őt tekintik hibásnak– írta.

Az áldozat egyébként Szilágyi György volt jobbikos országgyűlési képviselő élettársa.

Hazug, gusztustalan, gátlástalan ember - mondta Jakab Péterről a TV2 hírműsorának, a Tényeknek az a fiatal nő, akit Jakab egyik barátja, Földi István megpróbált megerőszakolni egy jobbikos disznótoron. A keresztnevén Anitaként nyilatkozó nő azt mondta, Földi egész este zaklatta, még azután is, hogy az egyik országgyűlési képviselő megpróbálta leállítani. A nő nagyon félt, de nem mehetett el a rendezvényről addig, míg Jakab ott volt.

A Tényeknek azt mondta, Földi egész este zaklatta, azt mondta neki, meg akarja b.szni. Minden kísérletét elhárította, de Földi nem hagyta békén. Anita megkérte Gyürét, hogy segítsen, de az országgyűlési képviselő hiába próbálta lebeszélni Földit, ő annyit mondott neki, foglalkozzon a saját dolgával.

A NŐ NAGYON FÉLT, DE AZT MONDTA, AMÍG A PÁRTELNÖK, JAKAB PÉTER OTT VOLT, ADDIG NEM LEHETETT ELMENNI.

Márpedig azt már korábbról tudjuk, hogy Jakab nagyon berúgott, testőrei alig tudták talpra állítani. Anita megpróbált végig Gyüre Csaba közelében maradni, de amíg rövid időre egyedül maradt, Földi beráncigálta egy szobába, levetkőzött és megpróbálta megerőszakolni. Szerencséjére az országgyűlési képviselő meghallotta a segélykiáltását és kimentette. 

Az erőszak után napokig csak sírt, ráadásul Földi és barátai már másnap elkezdték zaklatni és fenyegetni, azt mondták neki, tönkreteszik, ha beszélni mer. 

Jakab Péterről a 24 éves nő annyit mondott az interjúban: 

Hazug, gusztustalan, gátlástalan ember

Azt is mondta, nagyon hálás, hogy legalább a kormánypártok női képviselői kiálltak mellette.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Napokra van a teljes ukrán összeomlás?

borsonline.hu

Kinyitotta a ruhásszekrény ajtaját Ördög Nóra a hotelszobában: amit ott látott, az agyába égett örökre

hirtv.hu

Vezércikk - Magyar Péter válaszokat ígér, de csak kérdéseket szül + videó

life.hu

Ásó, kapa, nagyharang - Teszteld, mennyire emlékszel a régi idők esküvőire!

magyarnemzet.hu

Ámuldoznak a magyar vasútállomások állapotán a román utazók + videó

origo.hu

Meglepő dolgot tett a súlyos beteg Károly király

ripost.hu

Megható vallomást tett gyermeke édesanyjáról Curtis

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Nem hiszed el, hogy néz ki manapság a Váratlan utazás főszereplője – galéria

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Újabb bizonyíték Bajnai Gordon és Magyar Péter kapcsolatára!

INSIDER

Gál Kinga: Háború vagy a béke, ez a választás tétje

INSIDER

7 millió a családi házakra: bővült az Otthonfelújítási program, íme a részletek!

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Azt hitték, hogy csak lusta a tesi órákon, kiderült, hogy rákos a magyar lány

INSIDER

Kizuhant az iskola emeletéről a gimnazista lány Kolozsváron

INSIDER

Csapadékos, de legalább újra meleg idő várható

INSIDER

Jó híreket kapott a drukkerlány, aki a kemoterápia miatt ajándékozta el a meccsjegyét