INSIDER

Szerző Ripost

1 hónapja

Jobbik szexbotrány: nyílt levelet írt az áldozat

Az elkövetők a mai napig nem kértek bocsánatot tőle, sőt, őt tekintik hibásnak.

Szerző Ripost

Szilágyi György, az áldozat élettársa a Facebookon osztotta meg párja köszönőlevelet. A 24 éves V. Anita azután állt a nyilvánosság elé, hogy a Fidesz új parlamenti frakciójának női tagjai közleményt adtak ki a botrányos nemi erőszak ügy kapcsán. "A zaklatás minden formáját elítéljük! Nemrég látott napvilágot, hogy a Jobbik egyik politikusa a gyanú szerint szexuálisan zaklatta a párt egyik munkatársát. A zaklatás minden formáját - pártpolitikától függetlenül - elítéljük és együtt érzünk az áldozattal.  Azt ugyanakkor elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a Jobbik vezetése Jakab Péterrel az élen a kezdetektől tudott az esetről, azonban az áldozat védelme helyett csak azzal foglalkozik, miként mentse meg az elkövetőt a következményektől" - írta a 14 Fideszes képviselő.

Szilágyi élettársa,  V. Anita nyílt levélben köszönte meg a támogatást. Mint írja, miközben a sajátjai megkövezik, és őt hibáztatják, olyan állnak ki mellette, akikkel nem ugyanazon a politikai oldalon áll. Mint azt a Bors kiderítette, az áldozatot időközben többször is megfenyegették, sőt fizikai erőszakot is "beígértek" neki, ha a történtekről bárkinek bármit elmondana. 

"Tisztelt Képviselő Asszonyok!  Hálásan köszönöm kiállásukat mellettem, bizonyítva, hogy a nők elleni erőszak nem politikai ideológia kérdése. 
Sajnos társadalmunkban politikai oldalaktól függetlenül létező valóság a nők elleni erőszak, amellyel elsősorban azt érzékeltetik az elkövetők, hogy hatalmuk van a nő felett, az erősebb ember hatalma a kiszolgáltatott helyzetbe juttatott nő felett. Azért is különösen jól esett, hogy kormánypárti képviselő hölgyek álltak ki mellettem, mert nem ugyanazon a politikai oldalon állunk. Azért csak a párton belül kértük a választásokig az elkövetőkkel szembeni következmény alkalmazását, mert nem akartam terhelni az összellenzék választási kampányát ezzel a súlyos üggyel, pedig az elkövetők bocsánatot sem voltak hajlandók tőlem kérni. Nyilvánvaló, hogy ha a kampányban ez a feljelentés megtörténik, ellenzéki politikusok sokasága szenvedte volna meg azt, olyan emberek értek volna el rosszabb eredményt, akik nem tehetnek erről az erőszakról. Mérlegelnem kellett, hiszen egy politikai közösség része vagyok. Az én érdekeimet képviselő eljárással emberek sokaságának több éves munkáját, eredményességét veszélyeztethetem-e? 
Úgy gondoltam, hogy nem veszélyeztethetem. Ezzel pedig mit értem el? Azt, hogy megtudhattuk, ha egy baloldali, vagy liberális asszonnyal erőszakoskodnak, s akár évtizedek múlva hozza azt nyilvánosságra, kiáll érte a teljes baloldali, liberális politikai közösség, s a jogvédők hada. Ha pedig egy jobboldali, 4 éves kislány édesanyjával történik ez, aki kíméletből 4 hónap múlva indít hivatalos eljárást, csak arra számíthat, hogy a sajátjai megkövezik, őt tekintik hibásnak.  Köszönöm a mellettem kiálló kormánypárti képviselőknek, hogy visszaadták a hitemet. Szeretettel: Anita"

Jakab Péter egy többszörösen bukott, leszerepelt politikus, aki gyakorlatilag önálló mémmé vált, rajta röhög az egész internet - így értékelte a Jobbikban kialakult helyzetet az elnökválasztás után Deák Dániel. A XXI. Század Intézet elemzője szerint a Jobbik valójában már nem egy létező párt, hanem egy teljesen leépült baráti kör. A Jobbiknak egyébként mára 3 százalékra zuhant a támogatottsága, önállóan semmi esélyük nem lenne bejutni se az Országgyűlésbe, se az Európai Parlamentbe. 

Simán kiesne az Országgyűlésből a Jobbik a 2022-es parlamenti választás után készített felmérések szerint. Mind a Nézőpont Intézet, mind a Medián a biztos szavazók körében 3-3 százalékos támogatottságot mért a mára szélsőbaloldalivá lett pártnak. Ez az eredmény annak fényében számít hatalmas bukásnak, hogy tavaly még szinte mindegyik közvélemény-kutató 10 százalék feletti támogatottságot mért nekik.A JOBBIK TELJESEN ÖSSZEOMLOTT, MIVEL FRAKCIÓJUK MÉRETE 10 FŐRE CSÖKKENT A 2022-ES VÁLASZTÁS EREDMÉNYEKÉNT, MÍG 2018-BAN 26 KÉPVISELŐT KÜLDTEK AZ ORSZÁGGYŰLÉSBE. RÁADÁSUL A HAT BALOLDALI ELLENZÉKI PÁRTBÓL EGYEDÜL ŐK NEM TUDTAK EGYÉNI KÖRZETBEN NYERNI. 

Bár Jakab Péter teljesen tönkretette a Jobbikot, mégis pártelnök maradhatottFORRÁS: MTI/KOVÁCS ATTILA

Szexuális erőszakolási botrány

A hatalmas bukást követően múlt héten újabb botrány tört ki a pártban. Tavaly decemberben a párt csapatépítő disznótort tartott a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ököritófülpösön, ahol Szilágyi György volt országgyűlési képviselő, a Jobbik egyik alelnökének élettársát megpróbálták megerőszakolni. A Jobbik egyik vezető politikusa, aki korábban polgármester is volt, becsalta az áldozatot egy szobába, míg egy másik jobbikos politikus kívülről rájuk zárta az ajtót. Az áldozatnak egyébként utólag lett gyanús, hogy Szilágyi Györgyöt külön kérése ellenére sem hívták meg az ököritófülpösi rendezvényre. Persze Jakab minden eszközzel megpróbálta letagadni a szexuális erőszakolási botrányt.

A hatalmas botrány és választási bukás ellenére a küldöttek újraválasztották május 7-én Jakab Pétert Stummer János ellenében. Az elnökválasztást követően május 10-én kilépett Stummer a Jobbikból. „Jakab Péter és szűk környezetének politikáját és vezetési gyakorlatát eddig is távolságtartással kezeltem, a továbbiakban viszont nem kívánok közösséget vállalni vele". Azóta Stummer azt mondta: a Jobbikot az elmúlt években nem Jakab irányította, hanem a szűk köre, akik úgynevezett tanácsadókból álltak.

Egy züllött baráti kör

A Jobbik mára lényegében Jakab Péter züllött baráti körévé vált, amelyben semminek nincsen következménye, még egy erőszakos cselekménynek sincsen, ha az elkövető a pártelnökkel lejt táncot mámoros állapotban 

- minderről már Deák Dániel beszélt az Origónak. A XXI. Század Intézet elemzője szerint így nem meglepő, hogy a nagyjából kétszáz küldött többsége Jakab Péter mellett szavazott. Ehhez jön még hozzá, hogy Jakab több fantomszervezetet is létrehozott a tisztújítás előtt, hogy ezzel is bebiztosítsa a győzelmét. A Jobbik valójában már nem egy létező párt, hanem egy teljesen leépült baráti kör.Beszédes volt, hogy Jakab Péter a tisztújításon elmondott beszédében azt hangoztatta, hogy ő sem érti, miért választották újjá, hiszen az egyetlen egy dolog, amit még fel tud mutatni, hogy nem szűnt meg a Jobbik.Ez a kijelentés is jól mutatja, hogy egy kudarcos politikus - tette hozzá Deák Dániel.

Ezért nem kritizálják Jakabot a szexbotrány miatt

Deák szerint már a választási kampányban is a DK tagozata volt a Jobbik, minden kérdésben összehangolta Jakab a lépéseit Gyurcsánnyal. Jól példázza ezt az április 3-i éjszaka, amikor a hatalmas bukás után Gyurcsány Ferenc és Jakab Péter is Márki-Zay Pétert tette felelőssé a vereségért.A Jobbiknak már nincsen érdemi szavazótábora, így nem is nagyon tudnak önállóan politizálni, a mostani parlamenti helyeiket is kizárólag Gyurcsánynak köszönhetik, önerőből még csak be sem jutottak volna a parlamentbe.A szexbotrány egy látlelet a Jobbik erkölcsi állapotáról és arról, hogy már egyáltalán nem nevezhető komolyan vehető pártnak. Meglepő, hogy egyetlen egy baloldali politikus sem határolódott el Jakabéktól, ami mögött az állhat, hogy tudják, ha Jakabot kritizálnák, akkor Gyurcsány egyik kitartottját kritizálnák, így inkább nem teszik - mondta az elemző. 

"Jakabon röhög az egész internet"

Jakab Péter egy többszörösen bukott, leszerepelt politikus, aki gyakorlatilag önálló mémmé vált, rajta röhög az egész internet.Mivel ismét megválasztották, és továbbra is ő fogja fémjelezni a Jobbikot, szinte kizárt, hogy innen már felálljon a párt, egy elhúzódó haldoklás várható - vélekedett Deák Dániel. A végső kegyelemdöfés a 2024-es EP-választás lehet, amelyen mindenki számára látható lesz, hogy a Jobbiknak valójában nincsenek szavazói, azok vagy a Fidesznél vagy a Mi Hazánknál kötöttek ki. Mivel Gyurcsány célja az MSZP-SZDSZ-koalíció mintájára létrehozandó DK-Momentum-koalíció, így a 2024-es EP-választás után Jakabnak döntenie kell, hogy melyik formációba olvasztja be véglegesen a Jobbikot, ha a 2026-os választáson is be akar majd kerülni a parlamentbe - zárta az elemző. 


 

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nem engedték Majkáékat fellépni a Balaton Soundon

origo.hu

60 migráns akart áttörni Magyarországra a fegyveres bandaháború helyszínéről

borsonline.hu

Gratulálunk, párja megkérte Marsi Anikó kezét!

mandiner.hu

Karácsony Gergely (Facebook): Szigorítjuk a szmogadó szabályait is

ripost.hu

Forróbb, mint a kánikula: bikiniben mutatta meg a melleit Metzker Viki

vg.hu

Menekültek támadtak egymásra a magyar határnál, lövöldözés is történt

metropol.hu

Sokkoló, amit az apa tett, megerőszakolta és megölte a 10 hónapos kislányát

astronet.hu

Heti szerelmi horoszkóp 2022. július 4-10.: a Mars jegyváltása izgalmas fordulatokat hoz

ripost.hu

Így lesz édes a paradicsom, segít a szódabikarbóna!

ripost.hu

„A csillagok között utazol tovább, ott várj rám, ha időm lejárt” - 3 fiatal élete lett oda az alcsútdobozi balesetben

ripost.hu

Vizesen tapad a sárga bikini Kárpáti Rebeka testére - fotó

További cikkek

INSIDER

Migránsháború a magyar-szerb határon: két halott, sok sérült

INSIDER

Orbán Viktor: a haza véd meg minden bajtól és veszélytől

INSIDER

Köztörvényes bűncselekmény gyanúsítottját választhatják ma a Jobbik elnökének

INSIDER

„A csillagok között utazol tovább, ott várj rám, ha időm lejárt” - 3 fiatal élete lett oda az alcsútdobozi balesetben

INSIDER

Már gyerekekre is veszélyes a majomhimlő, erre a 7 tünetre kell figyelni

INSIDER

13 évvel ezelőtt eltűnt lány holtteste kerülhetett elő Diósjenőn egy családi ház kertjében

INSIDER

Rendkívüli közleményt adott ki az Operettszínház a házomlásban megsérült balerina állapotáról

INSIDER

Most adtak ki újabb riasztást a meteorológusok több megyére: borzalmas, ami jön