INSIDER

Szerző Ripost

4 hónapja

Háborús veszélyhelyzet: Ez aggasztja leginkább az embereket - Videó

Az emberek elmondták, hogy miként vélekednek az Alaptörvény módosításáról.

Miután megalakult az ötödik Orbán-kormány, az Országgyűlés megszavazta az Alaptörvény módosítását, így a kormány veszélyhelyzetet hirdethet a szomszédos országban fennálló fegyveres konfliktus, háborús helyzet vagy humanitárius katasztrófa esetén is.

A képviselők 136 igen, 36 nem szavazattal fogadták el a kétharmados támogatást igénylő módosítást.

A parlament ugyancsak elfogadta - 136 igen, 45 nem szavazattal - az Alaptörvény-módosítással összefüggésben a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot.

Az Alaptörvény módosítását követően Orbán Viktor komoly bejelentést tett. A kormányfő kihirdette a háborús veszélyhelyzetet

Látjuk a háború és a brüsszeli szankció hatalmas gazdasági felforduláshoz, és drasztikus áremelkedéshez vezettek. A világ egy gazdasági válság közepén áll. Magyarországnak ebből a háborúból ki kell maradnia, és meg kell védenie a családok anyagi biztonságát. Ehhez mozgástérre és azonnali cselekvőképességre van szükség. A kormány az Alaptörvényben biztosított jogával élve, ma éjféltől kihirdeti a háborús veszélyhelyzetet.

Fotó: Facebook

Részletes bejelentések, illetve döntések a szerdai nap folyamán várhatók. 

A Metropol a veszélyhelyzet kihirdetését követően az utca emberétől kérdezte meg, hogy miként vélekednek a kialakult nemzetközi és hazai helyzetről.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!