kulcsár edina
Körbejárta a Metropol Budapest három nagy piacát. Arra voltak kíváncsiak, hol, mennyiért adják a húsvéti sonkát, az egyéb hústermékeket és a húsvéthoz elengedhetetlen zöldségeket. Meglepő árkülönbségeket tapasztaltak.
A húsvéti ünnepi asztal főszereplője az ínycsiklandó főtt, füstölt sonka. Ha igazi, minőségi hústermékre vágyunk, felejtsük el a szupermarketek gyorspácolt, trükkös készítményeit, érdemes inkább egy jó hírű piacon vásárolni! Nem mindegy viszont, hogy mennyiért. A Metropol körülnézett a Lehel téri Lehel Csarnokban, a Fővám téri Nagy Vásárcsarnokban és a Széll Kálmán tér szomszédságában lévő Fény utcai piacon, hogy képet kapjanak, mennyiből tudjuk megteríteni az ünnepi asztalt.
Másfélszer annyiba is kerülhet a szív sonka két különböző helyen.
A „luxuskategóriás” húsvéti sonka kilójáért 4000 forintnál többet is elkérhetnek - máshol viszont akár 2400 forintért is megvehetjük.
Póréhagyma a Vásárcsarnokban 250-ért és a Fény utcai piacon 450-ért kapható.