INSIDER

Szerző Ripost

1 éve

Minden, amit a választásról tudni kell! Megjelent a Mandiner Választási Különszáma

Április első vasárnapján újabb négy évre határozzuk meg az ország sorsát és minden magyar állampolgár eldöntheti, milyen irányba tartson a közös utunk. Sokan döntenek meggyőződésből, vannak, akik az érzéseikre hallgatnak és olyanok is, akik előre tekintenek és a múlt tapasztalásaiból és a jövő ígérete szerint hozzák meg döntésüket.

Szerző Ripost

Lehet, hogy az elmúlt 30 évben nem foglalkoztatta a politika, lehet , hogy még nincs is személyes tapasztalata a rendszerváltás utáni időszakból a jelenig, de szeretné reálisan és mégis színesen látni ezt az időszakot, mielőtt döntést hozna a jövőjéről.

A Mandiner választási különszáma pont erre kínál lehetőséget! A 130 oldalas különszám bevezetőjében rögtön a közepébe vághatunk. A törésvonalakról, az ideológiai különbözőségek valódi hátteréről, az NGO-k szerepéről és a magyar önállósági törekvésekről, határokról írja le gondolatait Szalai Zoltán, a Mandiner lapigazgatója.

Kezdődhet is az időutazás, amellyel kontextusba helyezhetjük a jelenünket. A rendiségtől a tömegdemokráciáig tartó utat az 1848-as polgári átalakulást megelőző időszaktól követhetjük le 2018-ig színes fotókkal.

Áttekintés kaphatunk arról, hogy 1990 óta hogyan készült a Fidesz választásról választásra. Arról is bővebben olvashatunk, hogyan segíti a politikai stabilitást a választási rendszer.

A Visszatekintőben a rendszerváltás utáni kampányfőnököktől tudjuk meg, hogyan lehet „tűzben tartani” a bázist. Lezsák Sándor, volt MDF-es, Magyar Bálint, volt SZDSZ-es kampányfőnök is visszaemlékezik Emlékszik még valaki arra, hogy ki volt a Fidesz első kampányfőnöke? Tirts Tamás , aki még azt is elmeséli , hogy kinek köszönhető a Roxette: Listen to your heart dala ,mint kampánydal, de azt is megtudhatjuk, hogyan lett a narancs a pártközösség színe.

Színes történeteken keresztül jutunk el a jelenig és a legnagyobb kérdésig: Ki veszi be a házat? A Nézőpont intézet elemzése erre is a legmélyebben, részletesen keresi a választ. Az elmúlt 12 évről Török Gábor elemző és Giró-Szász András politikai tanácsadó gondolatait olvashatjuk.

A Mandiner választási különszáma alaposan mérlegre tette a kormányzás eredményeit. A terület szakértői beszélnek a gazdasági, a családvédelmi , biztonságpolitikai kérdéseken túl a vidék fejlesztésekről és erősödő városokról is.

Milyen programot kínál a baloldal? Betekintést nyerhetünk a belpolitikai arénába és választ kapunk arra, miért támaszkodik a nyugati NGO-kal szövetkező unióra a baloldal.

Pontos, sokrétű elemzések, kormányzati eredmények mérlege után Schmidt Mária, Fodor Gábor , Lánczi András, Böcskei Balázs értekezéseit olvashatjuk olyan fontos kérdésekről, mint : Ki lesz Európa új ura a XXI. században? - erről Schmidt Mária írását olvashatjuk.

Mire eljutunk a 130. oldalig, igazán naprakészek leszünk a múlt történéseivel, útmutatót , összefoglalót kapunk a jelen eseményeiről és értékes gondolatokat osztanak meg velünk korunk ideológusai is.

A Mandiner Választási Különszáma március 1-jétől kapható!

A Mandiner választási különszáma kortörténeti lenyomat, egy olyan kiadvány amelyet a választás után is elteszünk a családi könyvtárba . A 2022-es választás hívta életre ezt a kiadványt amelynek fotói igazi csemegeként önmagukban mesélnek a közelmúltról és jelenről, az elemzések, cikkek olvasása közben pedig mi magunk is érezzük, hogy részesei vagyunk ennek a múltnak és jelennek, alakítói a jövőnek.

Vegye kézbe, rendelje meg a Mandiner különszámát és ígérjük nem csak átlapozgatni fogja. Tartalmas olvasmányt és egy színes történeti útmutatót kap az elmúlt évekről és a jelenünkről, amit most mi határozhatunk meg .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Három versenyzőt máris hazaküldenek a Magyarország Szépe táborából

origo.hu

Megverték Opitz Barbit egy budapesti plázában

metropol.hu

Videóra vették, ahogy többek szeme láttára erőszakolnak meg egy 17 éves lányt

magyarnemzet.hu

Ekkor már lehetett tudni, hogy valami nincs rendben Suhajda Szilárddal

metropol.hu

Véres részletek, megtépték Opitz Barbit és barátját egy budapesti plázában

origo.hu

Mérgező élelmiszereket hív vissza a Lidl, ne egye meg azokat!

travelo.hu

Birkákkal és kecskékkel nyíratták le a füvet a II. kerületben

ripost.hu

Itt az újabb sztárszakítás? Pedig a TV2 sztárja már a családalapítást tervezte

ripost.hu

Szandi gyászol: „Amikor megkaptam a hírt, hosszú percekig sírtam”

mandiner.hu

Itt a Mandiner elképesztő nyári előfizetési akciója!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

„Magzatpózban feküdt a konyhában” – még mindig szökésben van a nyugdíjas férfi gyilkosa

INSIDER

Reggeltől indul a leárazás: az élelmiszerboltok többsége éjszaka cseréli le az árakat

INSIDER

Kiderítettük: ekkor érkezik júniusban a családi pótlék

INSIDER

Mit kell tudni a kötelező leárazásokról? - kezdődnek a kötelező akciók

INSIDER

„A 60 sem rossz., de...” – Orbán Viktor megköszönte a jókívánságokat

INSIDER

Budapesti fociláz: Orbán Viktor már készül az esti EL-döntőre

INSIDER

Öngyilkos lett egy férfi a Mammutban, nem sokon múlt a kettős tragédia

INSIDER

Suhajda Szilárd tragédiája a filmes piacot is megrengette