INSIDER

Szerző Ripost

9 hónapja

Megjelentek a csalók, akik elveszik a menekültek elől az adományokat

Fokozott figyelemre kérik az adakozókat és a segélyszervezeteket.

Szerző Ripost

Csalókra figyelmeztetnek a  menekülteket segítő csoportokban, egyesek aljas módon kihasználják a háborús helyzetet.

"Szeretném az önkéntesek figyelmét felhívni a csalókra! Tudom, nagyon hülye dolog, de muszáj a megérzéseinkre hagyatkozzunk. Sajnos  várható volt, hogy megjelennek azok is,  akik közvetlenül nem érintettek az ukrán-orosz háborúban, mégis jól jönne nekik egy kis plusz segítség" - írta ki egy csoportban egy lány, aki önkéntes munkája közben lett figyelmes erre a jelenségre.

Fotó: Ripost

 

 

Kihangsúlyozta: nem akarja elvenni senkinek a kedvét az adakozástól,  de érdemes körültekintően adakozni és segíteni.

Sajnos sokan hasonló tapasztalatokról számoltak be. " Én is láttam a Keletiben egy nőt, aki bejött, felpakolt gyümölcsből és ment tovább. Nem volt nála táska, nem volt vele senki, egyértelműen nem háborús menekült volt" - írta egy férfi. " Én felismertem a lufi árust,  aki régóta az állomás előtt árul, de csak szendvicset evett, nem szóltam semmit" - írja másvalaki.  

Egyesek olyan esetekről is beszámoltak, hogy valakik adományokat gyűjtöttek  vidéken, azt mondták, hogy segélyszervezet önkéntesei, de egyszer egyik szervezetet mondták be, máskor a másikat. 

 

„Ha a helyi hajléktalan is eszik a menekülteknek szánt szendvicsekből, az még belefér, de ha valaki segélyszervezet nevében vesz fel adományokat magánszemélyektől, az  kiakasztó” - írta az egyik segítő csapat munkatársa az adományok gyűjtésére létre hozott Faceboo- csoportban. Arra kérik azokat, akik nagyobb adományt adnak, legyenek elővigyázatosak, kérjék el a segítő munkatárs igazolványát.

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!